Divoká remíza v derby pražských S, Schranz a Chvátal s gólmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Divoká remíza v derby pražských S, Schranz a Chvátal s gólmi
Aktualizované
Schranz otváral skóre derby, ktoré sa nakoniec skončilo remízou 3:3.
Schranz otváral skóre derby, ktoré sa nakoniec skončilo remízou 3:3.Profimedia
Futbalisti Sigmy Olomouc vyhrali v zápase 27. kola najvyššej českej súťaže na pôde Zlína 1:0. Jediný gól vsietil Slovák Juraj Chvátal (26), keď prekonal krajana Mateja Rakovana (33). Svojmu tímu tak zaistil dôležité body v boji o postup do skupiny o titul. Súboj prvého s druhým sa o čelo tabuľky skončil remízou 3:3.

Schranz otvoril skóre v 40. minúte, keď akrobaticky poslal do siete center Václava Jurečku. Ten naňho nadviazal necelých desať minút po prestávke a hostia viedli na Letnej už 2:0. K vyrovnaniu však o chvíľu zavelil Ladislav Krejčí. Ten premenil pokutový kop, ktorý nariadil rozhodca Dalibor Černý po zákroku Lukáša Masopusta na unikajúceho Lukáša Haraslína. Obranca dostal žltú kartu a s ním aj Schranz, ktorý proti verdiktu protestoval.

Štatistika derby.
Štatistika derby.Flashscore

O dvanásť minút vyrovnal Jaroslav Zelený, no o štvrťhodinu vrátil hosťom vedenie Igoh Ogbu, ktorý zužitkoval center Masoputa. Nigérijčan mal pritom ísť niekoľko minút predtým dole z ihriska pre bolesti a krátko po víťaznom góle ho nahradil Ondřej Kričfaluši. Hosťom nakoniec ušiel plný bodový zisk "zásluhou" Ousoua, ktorý nešťastne poslal do vlastnej siete center striedajúceho Caspera Höjera.

Olomouc tak zvýšil tri kolá pred koncom základnej časti náskok na siedmy Jablonec. Po sobotňajšej remíze 1:1 s Libercom stráca na Sigmu šesť bodov. Piate je Slovácko, ktoré vyhralo 3:1 v Tepliciach a znížilo tak reálnu šancu domácich na účasť v skupine o 7.-10. miesto. Tí prišli v 49. minúte za stavu 0:1 o Tomáša Vondráška.

Tabuľka českej ligy.
Tabuľka českej ligy.Flashscore

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 3:3 (0:1)

Góly: 59. Krejčí (z 11 m), 71. Zelený, 90.+3. Ousou – 40. SCHRANZ, 54. Jurečka, 85. Ogbu

FK Jablonec - FC Slovan Liberec 1:1 (0:0)

Góly: 81. Chramosta – 60. Doumbia

/J. Považanec odohral celý zápas, J. Surovčík bol na lavičke náhradníkov – Tupta hral od 71. minúty/

FK Teplice – 1. FC Slovácko 1:3 (0:1)

Góly: 63. Hybš (z 11 m) – 26. Petržela, 49. Kalabiška, 84. Vecheta. ČK: 47. Vondrášek (Teplice)

FC Trinity Zlín - SK Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Gól: 18. CHVÁTAL

/M. Rakovan chytal celý zápas, M. Hlinka hral celý zápas, F. Balaj hral do 63. minúty – J. Chvátal odohral celý zápas a dal gól, M. Macík chytal celý zápas, D. Ventúra odohral celý zápas, L. Greššák hral od 83. minúty/