Gólový Schranz, Balaj pomohol k demolácii Budějovíc. Plzeň čaká na výhru štyri duely.

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gólový Schranz, Balaj pomohol k demolácii Budějovíc. Plzeň čaká na výhru štyri duely.
Aktualizované
Futbalisti Slavie oslavujú tri body, vďaka ktorým sú o tri body pred Spartou. Tá má však k dobru nedeľný zápas.
Futbalisti Slavie oslavujú tri body, vďaka ktorým sú o tri body pred Spartou. Tá má však k dobru nedeľný zápas.Profimedia
Futbalisti Zlína zvíťazili v sobotnom zápase 25. kola českej ligy nad Českými Budějovicami hladko 5:1. Slovenský útočník Filip Balaj (25) strelil v 43. minúte druhý gól domácich.

FC Trinity Zlín - Dynamo České Budějovice 5:1 (2:0)

Góly: 26. Kozák, 43. BALAJ, 56. Vukadinovič, 82. Didiba, 90.+3 Kovinič – 78. Zajíc

ČK: 1. Havel (Č. Budějovice)

/M. Hlinka a M. Rakovan odohrali celý duel, F. Balaj hral do 67. min. - M. Králik a D. Šípoš hrali celý zápas, L. Skovajsa hral do 46. min., B. Sluka nastúpil v 46. min., J. Grič hral od 70. min./

Dynamo už myslelo na pohárové semifinále na pražskej Letnej, ale potrebovalo bodovať aj v lige, pretože jeho náskok v skupine o záchranu bol minimálny. Jeho cesta za ziskom bodov sa výrazne skomplikovala už po niekoľkých sekundách, keď Havel podrazil Vukadina Vukadinoviča tesne pred šestnástkou, za čo videl červenú kartu.

Zlín využil presilovku v 26. minúte, po nadýchanom centri Martina Cedidla hlavičkoval Libor Kozák. Domáci nepoľavili vo svojej aktivite a chvíľu pred odchodom do kabín sa zásluhou Filipa Balaja a jeho strely mierenej do ľavého dolného rohu dočkali druhého gólu. Po zmene strán žlto-modrí svoj náskok ešte umocnili. V 56. minúte bol najbližšie k odrazenej lopte po strele Balaja Vukadinovič a poslal ju nekompromisne pod brvno.

Juhočesi boli blízko k čestnému úspechu v 72. minúte, keď sa na konci peknej akcie ocitol Tomáš Zajíc, ale loptu netrafil ideálne. O chvíľu neskôr sa Zajíc presadil, keď z metra doklepol loptu do siete. Posledné slovo mali domáci. Joss Didiba skóroval po rohovom kope. V poslednej minúte zápasu dal definitívnu bodku za deštrukciou budějovickej obrany Nedeljko Kovinič.

FC Baník Ostrava - FC Slovan Liberec 0:0

ČK: 65. Preisler (Liberec) po druhej ŽK

/L. Almási nastúpil v 72. min. - Ľ. Tupta hral do 71. min., K. Meszáros hral do 63. min./

Ostrava opäť nevyhrala, keď remizovala so Slovanom Liberec. Tréner Pavel Hapal urobil v základnej zostave sedem zmien, v bráne sa prvýkrát v lige objavil Jiří Letáček a svoju premiéru oslávil čistým kontom. Ostravanom to na vytúžené tri body nestačilo. Výborný výkon podal jeho náprotivok Olivier Vliegen, ktorý zneškodnil všetky gólové príležitosti súpera. Oba tímy nevyhrali už sedem ligových zápasov v rade.

FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 0:0

/S. Dančák od 80. min - E. Jirka nastúpil v 77. min., M. Tvrdoň (obaja Plzeň) sedel na lavičke náhradníkov/

Mladá Boleslav získala cenný bod za remízu s Plzňou. Domáci si vytvorili niekoľko zaujímavých finálnych pozícií a svojho súpera herne prevýšili. Všetky šance skončili na výborne chytajúcom Jindřichovi Stanekovi. Napriek jeho snahe Viktoria štvrtýkrát v rade stratila dôležité body, čo môže zohrať veľkú úlohu v stíhacej jazde za pražskými "S". Hneď v úvode sa navyše zranil kanonier úradujúceho majstra Tomáš Chorý.

SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 4:0 (1:0)

Góly: 45.+3 Van Buren, 62. Lingr, 75. SCHRANZ, 90.+4 Jurečka

/I. Schranz hral celý zápas a v 75. min dal gól, J. Hromada do 39. min, - L. Greššák a Matúš Macík odohrali celý duel, D. Ventúra hral do 71. min., J. Chvátal od 57. min./

"Zošívaní" v úvode držali súpera v pokutovom území, ale vytvorili si len málo šancí. V 29. minúte vystrelil z úctyhodnej vzdialenosti domáci David Douděra, no jeho pokus do ľavej časti brány iba pozdravil pripraveného Matúša Macíka. Na druhej strane sa o desať minút neskôr presadil Martin Pospíšil, keď z diaľky vystrelil k ľavej žrdi, kde bol pripravený Ondřej Kolář. Slavia sa dočkala úvodného gólu tesne pred polčasovým hvizdom. Z bezprostrednej blízkosti skóroval Van Buren. Pred uplynutím hodiny hry si debut pripísal Christos Zafeiris, ktorého nebezpečnú strelu do ľavej žrde musel Macík vytlačiť končekmi prstov. O tri minúty neskôr bol olomoucký brankár krátky na strelu Ondřeja Lingra, ktorá sa po chybe obrancu šťastne odrazila od žrde za jeho chrbát.

Zápasová štatistika.
Zápasová štatistika.Flashscore

V 75. minúte dostal Ivan Schranz na zadnú žrď skvelý center, ktorý s prehľadom premenil na ďalší gól. V nadstavenom čase predviedol skvelý zákrok Macík. Reflexívne zachránil úspešnú hlavičku striedajúceho Stanislava Tecla. Štvrtý zásah pridal striedajúci Václav Jurečka.