Haraslínova Sparta otočila duel s Brnom a opäť dorovnala Slaviu na čele

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslínova Sparta otočila duel s Brnom a opäť dorovnala Slaviu na čele

Aktualizované
Sparta je znovu zarovno so Slaviou.
Sparta je znovu zarovno so Slaviou. Profimedia
Futbalisti Sparty Praha zvíťazili v nedeľnom zápase 25. kola českej ligy nad Brnom 3:1. V tabuľke figurujú na druhom mieste za Slaviou, s ktorou majú zhodný počet bodov. Jablonec vyhral nad Pardubicami 1:0, o zisku troch bodov rozhodol v 89. minúte útočník Jan Chramosta. V ďalšom zápase zdolali Teplice na domácej pôde Hradec Králové 1:0.

AC Sparta Praha - FC Zbrojovka Brno 3:1 (2:1)

Góly: 20. Krejčí, 24. Kuchta, 49. Wiesner - 17. Řezníček

/L. Haraslín hral do 56. minúty - R. Matějov sedel na lavičke náhradníkov/

Tím z Letnej na svojho súpera vletel hneď od začiatku a držal ho pod veľkým tlakom. Do prvej príležitosti sa dostal Wiesner, jeho pomalá strela nenarobila brankárovi Martinovi Berkovcovi žiadne problémy. Prekvapujúco udreli dovtedy pasívni hostia. Po prihrávke Šimona Faltu sa na hranici ofsajdu objavil za obranou Jakub Řezníček a presnou koncovkou k žrdi otvoril skóre.

O tri minúty neskôr bolo vyrovnané. Na center z rohu si najvyššie vyskočil Ladislav Krejčí a nekompromisne trafil hlavou. Po ďalšej šanci domácich sa skóre otočilo. S dlhým centrom si obrana Brna neporadila, k lopte sa v blízkosti brány dostal Jan Kuchta a jeho pokus skončil v sieti. Bláznivú desaťminútovku zakončil Wale Musa Alli zakončením z brejku, ktoré síce prekonalo brankára, ale trafilo len brvno.

Forma Sparty naháňa strach.
Forma Sparty naháňa strach.Flashscore

Druhý polčas sa začal ďalším gólom. Výborný center Krejčího po ľahkom teči vo vápne našiel na zadnej tyči Tomáša Wiesnera. V 62. minúte sa k technickej strele spoza šestnástky odhodlal Tomáš Čvančara, ale tesne minul. Martin Minčev potom ešte zahodil veľkú príležitosť, keď z bezprostrednej blízkosti namieril loptu len do Berkovca. Práve Minčev vymenil pred hodinou duelu slovenského reprezentanta Lukáša Haraslína.

FK Jablonec - FK Pardubice 1:0 (0:0)

Gól: 89. Chramosta

/J. Považanec hral do 92. min, J. Surovčík sedel na lavičke náhradníkov - V. Budinský sedel na lavičke náhradníkov/

FK Teplice - FC Hradec Králové 1:0 (1:0)

Gól: 22. Hybš, ČK: 47. Yasser Nour (Teplice)

/P. Bajza (Hradec) odohral celý zápas/

Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)

Gól: 49. Kostl

/E. Prekop (Bohemians) hral do 79. minúty, P. Šimko (Slovácko) sedel na lavičke náhradníkov/