Ostrava vykúpila zo Skalice stopéra Blažeka. S klubom podpísal trojročnú zmluvu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ostrava vykúpila zo Skalice stopéra Blažeka. S klubom podpísal trojročnú zmluvu
Filip Blažek stihol zapózovať v nových farbách.
Filip Blažek stihol zapózovať v nových farbách.fcb.cz
Stopér Filip Blažek sa stal treťou letnou posilou Ostravy. Baník kúpil 25-ročného slovenského futbalisti zo Skalice a podpísal s ním trojročný kontrakt. Klub o tom informoval na svojej internetovej stránke. Prestupová čiastka zverejnená nebola.

O Blažekovom pokračovaní na Záhorí sa viedli debaty už na konci uplynulej sezóny, v ktorej patril k neodmysliteľným pilierom defenzívy Skalice. V 31 zápasoch sa strelecky nepresadil, ale viac ako 75 % úspešnosťou v súbojoch mužstvu pomohol k pokojnej záchrane. V nadstavbovej časti mali Skaličania najlepšiu formu spomedzi tímov spodnej šestky.

Blažek nechýbal na utorňajšom začiatku letnej prípravy, ale Baník svoj prestup formálne skompletizoval až v piatok. "Filip má na stredného obrancu výborné parametre a jeho príchodom opäť získavame väčšiu variabilitu v našich defenzívnych radoch. Veríme, že bude prínosom a skvalitní náš káder," povedal športový riaditeľ Baníka Luděk Mikloško.

Dvadsaťpäťročný stopér v minulosti hrával aj za Bröndby. "Dalo mi to veľa, s tímom sme vyhrali dánsky pohár. Teraz sa teším na novú výzvu. Baník považujem za jeden z najlepších tímov v českej lige a viem, že je tu veľká fanúšikovská základňa. Teším sa na to," povedal bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska pre klubový web fcb.cz.

Jedenásty tím uplynulej ligovej sezóny sa neposilnil iba o jedného Slováka. S tímom trénuje po zranení obrancu Jiřiho Fleišmana i Matej Madleňák, ktorý v ostatnom roku obliekal farby MFK Ružomberok. S tímom je v tréningovom procese aj Tomáš Rigo.

Viac potvrdených prestupov či špekulácií