Slavia si poistila slovenskú oporu, Schranz predĺžil zmluvu do roku 2026

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia si poistila slovenskú oporu, Schranz predĺžil zmluvu do roku 2026
Ivan Schranz v "zošívanom" drese.
Ivan Schranz v "zošívanom" drese.slavia.cz
Slovenský reprezentant Ivan Schranz (29) predĺžil zmluvu so Slaviou o ďalšie dve sezóny do roku 2026. Útočný univerzál odohral v práve skončenej sezóne za vršovický klub 31 súťažných zápasov a strelil sedem gólov.

Väčšiemu počtu štartov zabránilo zranenie hlavy a krčnej chrbtice v septembrovom zápase Európskej konferenčnej ligy proti kosovskému Ballkani, po ktorom Slavii chýbal do konca jesennej časti. "Červeno-bieli" vypadli už v skupine Európskej ligy.

"Čísla a góly mohli byť lepšie, sezónu mi trochu narušilo zranenie. To je asi prvý dôvod, druhým je, že som veľa rotoval zostavou," povedal Schranz, ktorý v minulosti hrával za Trnavu, Limassol, České Budějovice a Jablonec.

"Hral som aj na defenzívnych postoch a gólov nebolo toľko ako v predchádzajúcej sezóne. Myslím si však, že som ich nezabudol strieľať, v niektorých zápasoch som to ukázal. Verím, že na to nadviažem aj v ďalšom ročníku, bude to dobré pre mňa a najmä pre mužstvo," povedal.

S pražským tímom vyhral v máji domáci pohár vo finále proti Sparte, v lige však skončili zverenci trénera Jindřicha Trpišovského na druhom mieste za mestským rivalom.

"Môžeme si za to sami, mali sme príliš veľa prehier. Bolo množstvo zápasov, ktoré sme mali zvládnuť, najmä na ihriskách súperov. Futbal to prináša, druhýkrát za sebou nám titul ušiel o vlások. Taký je život, sú aj horšie veci, ale bolí to. Skončili sme druhí, o to väčšia je naša motivácia a nadšenie do ďalšej sezóny. Chceme ukázať, že sme šampióni, budeme bojovať zo všetkých síl, aby sa nám to opäť podarilo," povedal Schranz.