Bénes v drese Hamburgu opäť skóroval, pomohol poraziť finalistu Nemeckého pohára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bénes v drese Hamburgu opäť skóroval, pomohol poraziť finalistu Nemeckého pohára

Bénes má vynikajúcu formu.
Bénes má vynikajúcu formu.Profimedia
Slovenský futbalista László Bénes (26) prežil ďalší vydarený zápas. Gólom prispel k víťazstvu 2:1 nad Kaiserslauternom v 28. kole druhej najvyššej nemeckej súťaže.

Hamburg - Kaiserslautern 2:1

Bénes sa o slovo prihlásil v 34. minúte, keď sa vrhol po odrazenej lopte a zvnútra pokutového územia rozvlnil sieť strelou do ľavého dolného rohu siete. V nadstavenom čase prvého dejstva síce vyrovnal Ragnar Ache, no o troch bodoch pre domácich rozhodol Lukasz Poreba, ktorého presný zásah ešte skúmal systém VAR.

Bénes prežíva životnú sezónu, odohral 24 zápasov, v ktorých zaznamenal 13 gólov a 11 asistencií. Z hľadiska produktivity mu v 2. Bundeslige patrí 7. miesto. Hamburg sa po víťazstve ocitol na tretej priečke tabuľky, ktorá znamená postup do baráže o najvyššiu súťaž, hoci štvrtý Düsseldorf má dvojbodové manko a o zápas menej.

Kaiserslautern počas týždňa oslavoval postup do finále Nemeckého pohára po výhre nad treťoligovým Saarbrückenom, 25. mája na neho čaká sviatok v podobe prestížneho duelu s nemeckým suverénom Bayerom Leverkusen. V ligovej súťaži je to ale odlišná pesnička, hrozí mu zostup. Aktuálne sa nachádza na predposlednej 17. priečke s dvojbodovou stratou na miesto zaručujúce záchranu.