Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozprávková jazda Saarbrückenu sa končí, finále Nemeckého pohára si zahrá Kaiserslautern

Kaiserslautern sa teší na súboj o cennú trofej.
Kaiserslautern sa teší na súboj o cennú trofej.Profimedia
Futbalisti treťoligového Saarbrückenu nedotiahli do konca svoje úspešné pôsobenie v Nemeckom pohári. V semifinále prehrali 0:2 s Kaiserslauternom. Finále je na programe 25. mája.

Saarbrücken - Kaiserslautern 0:2

Jedno z najneočakávanejších semifinále sa odohralo medzi klubmi pôsobiacimi v nižších poschodiach nemeckého futbalu. Saarbrücken prežíval priam rozprávkovú cestu, na ktorej vyradil jedenásťnásobného víťaza Bayern Mníchov, nedávneho šampióna Európskej ligy Frankfurt a aj ďalší bundesligový tím Borussiu Mönchengladbach. 

Musíme sa pozrieť do sezóny 2019/20, aby sme našli poslednú semifinálovú účasť domácich, ešte ako celku zo štvrtej ligy, pred prehrou 0:3 s Bayerom Leverkusen. Súčasné pohárové ťaženie kontrastovalo s ich ligovou bilanciou, pretože zverenci Rüdigera Ziehla sa nachádzajú v strede tabuľky. Naposledy prehrali s Duisburgom, no Saarbrücken mohla tešiť zaujímavá štatistika - nepodarilo sa mu vyhrať ligový duel, ktorý predchádzal všetkým štyrom triumfom nad súpermi z vyšších líg v tejto pohárovej kampani. Ich súper však na to nebral ohľad.

Prvý polčas stretnutia známeho ako Saar-Pfalz-Derby veľa vzrušenia nepriniesol, po zmene strán však o postupe rozhodol útočník Marlon Ritter, na ktorého nadviazal Almamy Touré. Mužstvo tak o trofej zabojuje 25. mája proti lepšiemu z dvojice Leverkusen - Düsseldorf.

Kaiserslautern vyradil na ceste do semifinále bundesligový Kolín nad Rýnom a Herthu Berlín z druhej ligy. Hostia sa vo svojom ťažení opierajú o ofenzívu - v piatich stretnutiach strelili 15 gólov. Tieto zásahy priviedli mužstvo k prvej finálovej účasti a šance na európsky futbal od roku 2003.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Kouč Kaiserslauternu Friendhelm Funkel si po postupe vylepšil bilanciu, pretože pred týmto duelom vyhral iba jedno zo šiestich stretnutí so Saarbrückenom (1-3-2), pričom v štyroch z posledných piatich zápasov jeho tím minimálne dvakrát inkasoval. Tentokrát udržal čisté konto. Navyše ide o prvý tím z nižšej súťaže od roku 2011, ktorému sa podarilo postúpiť do finále Nemeckého pohára.