Spanilá jazda Leverkusenu pokračuje, po obrate postupuje do semifinále Nemeckého pohára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spanilá jazda Leverkusenu pokračuje, po obrate postupuje do semifinále Nemeckého pohára

Leverkusen ide ďalej.
Leverkusen ide ďalej.Profimedia
Futbalisti Bayernu Leverkusen zvládli štvrťfinálový duel Nemeckého pohára proti Stuttgartu, hoci v stretnutí dvakrát prehrávali. Meno svojho ďalšieho súpera spoznajú 11. februára.

Leverkusen - Stuttgart 3:2

Zverenci Xabiho Alonsa vytvorili vďaka poslednému ligovému víťazstvu nad Darmstadtom klubový rekord v počte zápasov bez porážky, keď premožiteľa nepoznali už 29 duelov v rade. Nevídanú formu chceli využiť aj v pohári, kde im cestu skrížil takisto výborne hrajúci Stuttgart. Hostia sa na Leverkusen naladili dvomi výhrami po sebe, v ktorých úradoval hlavne štvorgólový kanonier Deniz Undav.

"Švábi" síce v stretnutí dvakrát viedli, ale o tesný náskok zakaždým prišli a v úplnom závere si vzali zásluhou Jonathana Taha posledné slovo "farmaceuti". K ich úspechu výraznou mierou prispel autor dvoch asistencií Florian Wirtz, ktorému Stuttgart zjavne sedí - v siedmich súťažných stretnutiach proti tomuto súperovi sa priamo podieľal na 8 góloch (4 zásahy, 4 asistencie), čo je dvakrát viac ako proti ktorémukoľvek inému tímu.

Leverkusen navyše skóroval v každom z posledných 30 zápasov Nemeckého pohára, čo je klubový rekord a najdlhšia aktuálna séria spomedzi všetkých tímov. Stuttgartu chýbal jeho najlepší strelec Serhou Guirassy, guinejský útočník vynechal duel pre žalúdočné problémy.