Kane napodobnil Mintála a pred ním je už iba Seeler, Leverkusen stále bez prehry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane napodobnil Mintála a pred ním je už iba Seeler, Leverkusen stále bez prehry

Harry Kane strelil svoj 24. gól v sezóne.
Harry Kane strelil svoj 24. gól v sezóne.AFP
Obhajca titulu Bayern Mníchov triumfoval v 20. kole nemeckej futbalovej Bundesligy nad Borussiou Mönchengladbach 3:1 a za vedúcim Leverkusenom naďalej zaostáva o dva body. "Farmaceuti" zbíjali v Darmstadte 2:0. V sobotu nechýbal na trávniku ani slovenský futbalista Matúš Bero (28). Po remíze s Augsburgom 1:1 získal bod.

Bayern Mníchov – Mönchengladbach 3:1

Mníchovčania nezačali vôbec dobre a od 35. minúty museli otáčať nepriaznivý vývoj. Za hostí skóroval Elvedi. Lenže dlho sa Mönchengladbach neradoval, keďže ešte do prestávky stihol vyrovnať Pavlovič. Po zmene strán už opraty zobrali do svojich rúk domáci. Dvadsať minút pred koncom udrel tradičný kanonier Harry Kane. Reprezentant Anglicka sa radoval z 24. presného zásahu v ročníku. Vyrovnal tak zápis Slováka Mareka Mintála (2004/05). Lepší vo svojej premiérovej sezóne bol iba Uwe Seeler (1963/64) s tridsiatimi gólmi. 

Thomasa Tuchela upokojil a konečnú pečať rezultátu dal v 86. minúte de Light. Premiéru v drese Bavorov zažil francúzsky obranca Sacha Boey, ktorý do klubu prišiel v januárovom prestupovom období. Jubilejné 500. víťazstvo oslávil vo svojom 690. štarte v najvyššej nemeckej súťaži Thomas Müller. Podarilo sa mu to ako prvému v histórii z hráčov Bayernu.

Darmstadt – Leverkusen 0:2 

Zverenci Xabiho Alonsa potvrdili post lídra na pôde Darmstadtu. Domáci čakajú na víťazstvo trinásť zápasov. Naopak, Leverkusen znova neprehral. Jeho séria trvá 29 zápasov (24-5-0). Posledné zaváhanie prišlo v máji 2023. Oba góly strelil Tella. "Farmaceuti" ako jediný celok z TOP 5 európskych líg má vo svojom kádri piatich futbalistov, ktorí sa podieľali na 10 a viac góloch - Boniface 10+7, Grimaldo 7+8, Wirtz 5+7, Frimpong a Hofmann 5+6.

Bayer má na konte 52 bodov, čím prekonal celú minulú sezónu (50). Po 20 kolách nazbieral v histórii Bundesligy viac bodov iba Bayern a to hneď dvakrát v 2013/14 (56) a 15/16 (53). Fanúšikovia už netrpezlivo očakávajú bitku o čelo tabuľky, keď v sobotu pricestujú do BayAreny práve Bavori.

Bundesliga - 20.kolo:

Bochum – Augsburg 1:1

Freiburg – Stuttgart 1:3

Mainz – Werder Brémy 0:1