Undav nahradil Guirassyho a zaznamenal hetrik, vo Wolfsburgu v pozícii 4. rozhodcu divák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Undav nahradil Guirassyho a zaznamenal hetrik, vo Wolfsburgu v pozícii 4. rozhodcu divák

Aktualizované
Undav bol hviezdou svojho tímu.
Undav bol hviezdou svojho tímu.Profimedia
19. kolo nemeckej Bundesligy si pre fanúšikov pripravilo porciu šiestich zápasov. Tri body oslavujú hráči Bayernu, Brém a Stuttgartu, za ktorý zažiaril nemecký útočník Deniz Undav (27). Líder z Leverkusenu len remizoval s Mönchengladbachom.

Augsburg - Bayern 2:3

Bayernu sa síce podarilo vyvinúť tlak na prvý Leverkusen, v závere sa však triasol o tri body. Hostí najskôr zaskočila nariadená penalta pre domácich a inkasovaný gól, v oboch prípadoch ale v prospech favorita hral verdikt videorozhodcu. Z nepresvedčivého úvodu sa Bavori oklepali vďaka premiérovému ligovému zásahu Aleksandara Pavloviča. 19-ročný stredopoliar tak prežil vydarené stretnutie, víťazný gól ale strelil Harry Kane

Išlo už o 23. presný zásah anglického kanoniera v sezóne, viac vo svojom premiérovom ročníku za Bayern zaznamenal len Luca Toni (24 v 2007/08). Mníchovčania v závere ponúkli domácim dve penalty, jednu z nich zavinil faulom gólman Manuel Neuer, hoci preukázal svoje schopnosti a dokázal ju zneškodniť.

Stuttgart - Lipsko 5:2

Domáci sa stále musia zaobísť bez útočného esa Serhoua Guirassyho, autora 17 gólov, ktorého perfektne zastúpil 27-ročný Undav. Prezentoval sa hetrikom, celkovo má v aktuálnom ročníku na konte už 12 zásahov a Stuttgart sa tak môže ako jediný celok v Nemecku pochváliť dvojicou hráčov s dvojciferným počtom gólov. Z piatich najlepších líg je na tom rovnako len Atlético Madrid (Griezmann, Morata).

V drese hostí znižoval v druhom dejstve na 2:3 Loïs Openda, autor trinástich zásahov v sezóne, čím vyrovnal Emila Mpenzu z ročníka 2000/2001 v počte strelených gólov v podaní belgického hráča. Do konca kampane ostáva ešte veľa času, a tak je dosť možné, že rekord prekoná.

Wolfsburg - Kolín 1:1

Zápas priniesol kuriózny moment. Hosťujúci obranca Max Finkgrafe v 14. minúte trafil loptou priamo do tváre asistenta rozhodcu Thorbena Siewera, ktorý v stretnutí nemohol pokračovať. Na čiare ho nahradil štvrtý arbiter Nicolas Winter a domáci hlásateľ hľadal náhradníka za Wintera v radoch fanúšikov.

Po bizarnej výzve, aby sa prihlásili všetci diváci, ktorí sú držiteľmi rozhodcovskej licencie, prevzal úlohu štvrtého rozhodcu Tobias Krull. Tridsaťdvaročný brankár miestneho klubu MTV Gifhorn z amatérskej súťaže sa prezliekol do čiernej športovej súpravy a pripojil sa k rozhodcovskému tímu.

Leverkusen - Mönchengladbach 0:0

Líder tabuľky nedokázal na domácom ihrisku streliť gól a jeho náskok pred druhým Bayernom sa znížil na dva body. V drese domácich udržal pri svojej bundesligovej premiére čisté konto český gólman Matěj Kovář.

Ďalšie výsledky:

Hoffenheim - Heidenheim 1:1

Brémy - Freiburg 3:1

Aktuálna tabuľka Bundesligy.
Aktuálna tabuľka Bundesligy.Flashscore