V súboji slovenských brankárov mal navrch Dúbravka, Rodák prehral prvýkrát v sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V súboji slovenských brankárov mal navrch Dúbravka, Rodák prehral prvýkrát v sezóne

Aktualizované
Rodák inkasoval dvakrát a prvýkrát v sezóne prehral.
Rodák inkasoval dvakrát a prvýkrát v sezóne prehral.Profimedia
Futbalisti šiestoligového klubu Maidstone šokovali v 4. kole FA Cupu hráčov Ipswichu, ktorí sú účastníkom druhej najvyššej súťaže, a po výhre 2:1 postupujú ďalej. Newcastle vyhral na pôde Fulhamu, na oboch stranách sa predstavili slovenskí brankári.

Ipswich - Maidstone 1:2

Maidstone hrajúci v šiestej najvyššej súťaži sa postaral o jedno z najväčších prekvapení v histórii FA Cupu, pretože vyhral na pôde druhého tímu tabuľky The Championship, ktorý ašpiruje na postup do Premier League. Outsidera poslal do vedenia krátko pred koncom prvého polčasu Reynolds. Domáci Sarmiento síce reagoval, ale hrdinom sa stal Corne, ktorému v 66. minúte na víťazný presný zásah asistoval práve Reynolds.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Ipswich mal pritom obrovskú hernú prevahu, pretože loptu kontroloval až 78 percent času a vyslal neskutočných 38 striel, z toho trinásť išlo na bránu. Aj preto dostal brazílsky brankár Lucas Covolan od Flashscore najvyššie hodnotenie. Maidstone pritom vyťažil z minima maximum, nakoľko vystrelil iba dvakrát a vždy z toho bol gól. Jasne hovorí aj štatistika očakávaného počtu gólov. Z pohľadu domácich bola 5,06 - 0,90.

Od roku 1978 nepostúpil do 5. kola FA Cupu žiadny klub z nižšej ako piatej ligy. Maidstone sa meno svojho ďalšieho súpera dozvie v nedeľňajšom žrebe Pohára FA. Jednou z možností bude aj obhajca trofeje a úradujúci anglický šampión Manchester City.

Porovnanie štatistík a konečného výsledku je priam neuveriteľné.
Porovnanie štatistík a konečného výsledku je priam neuveriteľné.Flashscore

Everton - Luton Town 1:2

Pre Everton sa pôsobenie v FA Cupe končí, pretože doma podľahol Lutonu. Harrison síce zareagoval na vlastný gól Mykolenka a keď sa zdalo, že duel sa bude opakovať, tak v šiestej minúte nadstavenia rozhodol Callum Woodrow. Skúsený Angličan skóroval prvý raz od augusta, pričom na trávniku strávil za posledné štyri mesiace len 50 minút. Luton vyradil v tejto súťaži hráčov "Toffees" prvý raz v histórii.

Sheffield United - Brighton 2:5

Hosťujúci útočník João Pedro strelil už desiaty gól počas tejto sezóny z pokutového kopu. Žiadny iný hráč z piatich najlepších líg sveta ich z bieleho bodu nenazbieral viac. Zároveň je prvým futbalistom z Premier League, ktorý sa dostal na dvojciferný počet od sezóny 2020/21, kedy to dokázal Bruno Fernandes (13). Pedro premenil hneď dva pokutové kopy a nakoniec zaknihoval hetrik, prvý v kariére. S piatimi gólmi je Brazílčan najlepším strelcom FA Cupu. Počas posledných piatich duelov nasúkal až sedem gólov.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Fulham - Newcastle 0:2

V súboji slovenských brankárov mal navrch Martin Dúbravka, ktorý sa tešil z postupu proti Marekovi Rodákovi. Newcastle sa dostal do vedenia vďaka Longstaffovi, bol to jeho štvrtý gól v sezóne, viac ich zatiaľ zaznamenal len raz. V druhom dejstve potvrdil výsledok obranca Burn, ktorý takisto zaznamenal štvrtý zásah v ročníku. Dúbravka absolvoval svoj jedenásty duel v základnej zostave po sebe. Rodák nastúpil piaty raz v sezóne a premiérovo prehral.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Leeds - Plymouth 1:1

Leicester - Birmingham 3:0