Budem spávať o niečo lepšie, reaguje s nadhľadom Guardiola na koniec rivala Kloppa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Budem spávať o niečo lepšie, reaguje s nadhľadom Guardiola na koniec rivala Kloppa

Guardiola príde o veľkého trénerského konkurenta.
Guardiola príde o veľkého trénerského konkurenta.AFP
Tréner Manchestru City Pep Guardiola (53) povedal, že sa mu bude spať o niečo lepšie po tom, čo jeho veľký rival Jürgen Klopp (56) otriasol futbalovým svetom svojím šokujúcim rozhodnutím opustiť Liverpool na konci tejto sezóny.

Klopp v piatok prekvapil celú Premier League i futbalový svet, keď prezradil, že po skončení aktuálnej sezóny odstúpi z postu kouča Liverpoolu. Nemecký lodivod bol počas pôsobenia v Anglicku hlavným konkurentom Guardiolu v boji o tamojšie trofeje.

Hoci Španiel počas dynastie City zväčša vyhrával, stále si bol dobre vedomý hrozby, ktorú náprotivok a jeho tím predstavujú. Guardiola vzdal kolegovi hold: "Je to absolútne neuveriteľný manažér, nepoznám ho bližšie, ale myslím si, že je to aj neuveriteľný človek. Mám pocit, že keď na konci sezóny odíde, odíde aj časť z nás v Manchestri City. V posledných rokoch bol naším najväčším rivalom práve Liverpool."

Hoci obaja nikdy neboli blízkymi priateľmi, ich vzájomný rešpekt je zrejmý. Guardiola sa dokáže vcítiť do kože oponenta v súvislosti s jeho rozhodnutím, keďže v roku 2012 z podobných dôvodov odišiel z Barcelony"Všetci manažéri sa cítia unavení, keď za sebou majú viac rokov práce. Cítil som to v Barcelone, takže to úplne chápem," povedal.

"Citizens" síce vyhrali posledné tri tituly v Premier League, ich kraľovanie je však v tomto období ohrozené práve tímom Kloppa. Liverpool má momentálne náskok piatich bodov, no aj odohratý zápas naviac. Vyhliadka, že bude hrať proti Liverpoolu, ktorý neriadi Klopp, môže byť pre trénera úradujúceho majstra príjemnou predstavou. Ich posledný vzájomný súboj tohto ročníka Premier League sa uskutoční 9. marca na Anfield Road. 

"Bol mojím najväčším rivalom, myslím si, že mi bude chýbať. Trochu ma to teší, pretože bez neho sa mi bude v noci pred zápasom s Liverpoolom spať lepšie, ale želám mu všetko dobré. Nepripúšťa si to, ale vráti sa," tvrdí Guardiola.

Klopp sa objíma s Pepom Guardiolom pred vzájomným zápasom v apríli 2023
Klopp sa objíma s Pepom Guardiolom pred vzájomným zápasom v apríli 2023AFP