Hamburg zvládol dôležitý zápas na pôde Schalke, k trom bodom mu pomohol gól Bénesa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hamburg zvládol dôležitý zápas na pôde Schalke, k trom bodom mu pomohol gól Bénesa

Dvojica, ktorá sa postarala o druhý gól - Dompe prihrával, Bénes skóroval.
Dvojica, ktorá sa postarala o druhý gól - Dompe prihrával, Bénes skóroval.Profimedia
Slovenský futbalista Lászlo Bénes (26) strelil v sobotňajšom zápase druhej najvyššej nemeckej súťaže gól. Jeho tím zvíťazil v dueli 18. kola 2:0 na pôde Schalke 04 a v tabuľke si upevnil tretie miesto. Pre slovenského stredopoliara to bol deviaty gól v prebiehajúcej ligovej sezóne.

Schalke 04 - Hamburger SV 0:2

Bénes sa naposledy presadil v úvode decembra pri domácej prehre s Paderbornom (1:2). Tentoraz si jeho mužstvo výhru nenechalo ujsť. Nadviazalo tak na stretnutie spred zimnej prestávky, keď zverenci trénera Waltera triumfovali rovnako vonku - na trávniku Norimbergu. Skóre otváral Pherai. Slovenský reprezentant na neho nadviazal v 35. minúte po umnej prihrávke pod seba z kopačky Dompeho do stredu šestnástky. Lászlo Bénes mohol pridať aj druhý gól, no po individuálnej akcii Jattu jeho zakončenie zblízka vyhlavičkoval brániaci obranca domácich z čiary. Za svoj výkon si vo Flashscore známkovaní vyslúžil známku 7,5. Na konte má v aktuálnom ročníku deväť gólov a šesť asistencií v sedemnástich stretnutiach.

Domáci mali aj kus smoly, keďže v priebehu stretnutia nastrelili trikrát konštrukciu brány brankára Fernandesa. Hamburg sa dôležitým víťazstvom udržal medzi tromi najlepšími tímami, ktoré ašpirujú na postup do Bundesligy. S 34 bodmi stráca na vedúce St. Pauli dva body. Druhý je Holstein Kiel s 35 bodmi. Bénesovci nadviazali na duel spred zimnej prestávky, keď rovnako triumfovali vonku na trávniku Norimbergu (2:0).

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore