Druhá liga je späť: Prešov a rezerva Žiliny nadelili päťku, líder sa v závere bránil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Druhá liga je späť: Prešov a rezerva Žiliny nadelili päťku, líder sa v závere bránil
Aktualizované
Mladíci zo Žiliny doma dokázali poraziť nováčika.
Mladíci zo Žiliny doma dokázali poraziť nováčika.mskzilina.sk
Po zimnej prestávke a v prvý marcový deň sa opäť rozbehla druhá najvyššia futbalová súťaž na Slovensku už pod hlavičkou nového sponzora s názvom MONACObet liga. Víkend bol tradične rozdelený do troch dní.

NEDEĽA

Šamorín - Trebišov 2:2

Šamorínčania zachraňovali remízu na domácej pôde v súboji tímov z dolnej polovice tabuľky až v nadstavenom čase. Deľba bodov výrazne nepomáha nikomu z dvojice. 

Žilina "B" - Spišská Nová Ves 5:1

Posledný celok súťaže začal pod Dubňom ideálne, keď už vo štvrtej minúte viedol trefou Viliama Valenta. Do konca prvého dejstva však Žilinčania zasypali nováčika tromi zásahmi, ďalšie dva pridali po zmene strán, pričom pri každom z piatich svietilo iné meno. 

Slovan "B" - Dolný Kubín 4:0

Hoci to tak nevyzeralo, pred výkopom išlo o dôležitý boj o záchranu. Dolný Kubín strácal na "béčko" Slovana deväť bodov, v prípade výhry by zmenšil manko na dovtedy trinásty tím na šesť. Stal sa presný opak, juniori aktuálneho slovenského majstra nemali s predposledným celkom súťaže najmenšie zľutovanie.

Dvoma trefami v závere prvého polčasu utŕžili hosťom zo severu ranu, ktorú po prestávke podčiarkol dvojgólový Branislav Spáčil.

Tabuľka 2. ligy po 18. kole.
Tabuľka 2. ligy po 18. kole.Flashscore

SOBOTA

Považská Bystrica - Púchov 0:0

Bitku klubov z Považia a zároveň tabuľkových susedov gól nevidel. Púchov hral od 67. minúty v početnej výhode, keď domáci dohrávali bez vylúčeného Mária Borisa, lenže hostia sa strelecky nepresadili.

Prešov - Malženice 5:0

Favorit využil piatkové zaváhanie Petržalky a odskočil jej v tabuľke na rozdiel piatich bodov. Prešovčania skórovali dvakrát do prestávky, čím rozhodli o osude súboja, pričom v zápase mali dvoch dvojgólových strelcov - Daniela Pavúka a Jozefa Špyrku. Malženice boli na umelej tráve vo Vranove nad Topľou, kde celok zo Šariša odohral prvý jarný duel, bez šance.

Liptovský Mikuláš - Komárno 0:2

Keby Komárno vyhrávalo o štyri góly po prvom polčase, nikto by nemohol namietať. Samotný Jakub Sylvestr premrhal tri šance, avšak jednu predsa len premenil, keď otvoril skóre. Do polčasu naňho nadviazal famóznou trefou z voleja Tamás Németh.

Liptovský Mikuláš v druhom dejstve zatlačil, mal oveľa viac z hry, bol jasne lepším tímom, vytváral si aspoň pološance, no brankára Dlubáča ohrozil len výnimočne. Náskok prvého Komárna, ktoré po zmene strán prakticky iba bránilo a pripomínalo skôr výkon nováčika ako lídra, na druhý Prešov sa po 18. kole nemení. 

PIATOK

Pohronie - Humenné 1:2

Domáci začali podľa predstáv, keď sa v druhej minúte presadil kapitán Peter Mazan. Do 16. minúty to mohlo byť už pokojne rozdielom triedy, ale ani Mašlej, ani Horvát či Lovyniuk Knurovského druhý raz neprekonali. Prišiel trest, po rohovom kope sa presadil Justen Kranthove

Šance sa následne striedali na oboch stanách, avšak bolo to Humenné, ktoré strelilo rozhodujúci gól krátko po hodine duelu. Matej Franko hlavou po centri na zadnú žrď určil víťaza prvého stretnutia 2. ligy v novom roku. Ahl dvakrát odmietol poistku, zatiaľ čo Knurovský zastavil aj Pekára.

Myjava - Petržalka 2:2

Myjavčania vyhrávali po góle Kousala 1:0, český legionár sa ešte na jeseň premával v drese Skalice po nikéligových trávnikoch. Po zmene strán, krátko po hodine hry, domáci vyhrávali už o dva góly, úspešným strelcom bol Dávid Copko.

Lenže záverečná dvadsaťminútovka priniesla radosť na hosťujúcej strane. Najskôr striedajúci Haris Harba znížil a dve minúty pred záverečným hvizdom Kelembet vyrovnal. Petržalka tak natiahla svoju sériu bez prehry na dvanásť ligových duelov.