Komárno zaváhalo, Prešov to trestuhodne nevyužil. Pohronie vyhralo po štyroch kolách

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Komárno zaváhalo, Prešov to trestuhodne nevyužil. Pohronie vyhralo po štyroch kolách
Aktualizované
Archívna snímka z predchádzajúceho vzájomného duelu medzi Malženicami a Pohroním.
Archívna snímka z predchádzajúceho vzájomného duelu medzi Malženicami a Pohroním.FK Pohronie
V poradí 24. kolo 2. slovenskej ligy je rozdelené do už tradičných troch dní. V piatok zaváhal líder z Komárna, čo v nedeľu nedokázal využiť druhý Prešov, zatiaľ čo v sobotu sa Spišská Nová Ves priblížila k návratu do nižšej súťaže.

NEDEĽA

Petržalka - Dolný Kubín 4:0

Tretí celok tabuľky rozhodol o víťazstve už do prestávky, keď sa postupne presadili Lukáš Gašparovič, Péter Nagy a Jakub Jakubko. Po zmene strán zabezpečil Petržalke štvrtú výhru v rade kapitán Filip Oršula. Aj vďaka prehre Prešova stráca klub z hlavného mesta na barážovú priečku päť bodov. 

Naopak, Dolný Kubín nepoznal pocit triumfu piatykrát po sebe, pričom aj on stráca päť bodov - lenže nie na baráž, ale na udržanie sa v 2. lige.

Šamorín - Prešov 2:1

Prešovčania nevyužili zaváhanie Komárna a na západnom Slovensku ťahali za kratší koniec po víťaznom zásahu Felipeho Cardosa z 87. minúty. Naďalej tak strácajú na prvé miesto štyri body. Za Šarišanov sa presadil kanonier Jozef Dolný, jedna trefa však bola málo...

Slovan "B" - Žilina "B" 5:2

Víkendovú prestrelku mohli diváci sledovať medzi rezervnými tímami Slovana Bratislava a Žiliny. Strelecky vynikol hetrikový Elvis Isaac, ktorý trojgólové dielo stihol za 50 minút. 

Tabuľka 2. ligy po 24. kole.
Tabuľka 2. ligy po 24. kole.Flashscore

SOBOTA

Liptovský Mikuláš - Považská Bystrica 1:2

Liptáci si v siedmom jarnom kole pripísali na konto len druhú prehru, keď podľahli Považskej Bystrici. Tá, na druhej strane, triumfovala po troch dueloch a posunula sa na štvrtú priečku.

Púchov - Spišská Nová Ves 2:0

Duel s minimom šancí priniesol výhru Považanov, keď sa po polhodine presadil Timotej Vavrík, zatiaľ čo triumf poistil krátko pred koncom Štefan Holiš. Jedinou väčšou šancou hostí bol individuálny pokus Ortegona po zmene strán.

Spišská Nová Ves nenadviazala na jedinú výhru v 2. lige z minulého týždňa, počas toho budúceho sa môže stať prvým zostupujúcim z celonárodnej súťaže.

Trebišov - Humenné 1:1

Východniarske derby víťaza nenašlo. Skóre otváral hosťujúci kapitán Erik Streňo zvnútra šestnástky, keď nasadil Wyparlovi "jasličky" a potom koncovkou k bližšej žrdi nedal šancu Szárazovi. Trebišovčana reagovali v závere, štandardku Pavúka hostia neodpratali ideálne. Lopta skončila na kopačke Františka Sitarčíka, ktorý napriahol a trafil pravý dolný roh brány.

PIATOK

Pohronie - Malženice 1:0

O osude duelu rozhodol už v druhej minúte Horvát, ktorý siedmym presným zásahom v sezóne rozhodol o prvom víťazstve Pohronia po štyroch kolách. Zverenci Norberta Guľu budú na desiatej priečke čakať, ako sa bude dariť ich súperom. Predbehnúť ich môže Šamorín či Trebišov

Malženice pokračujú vo výsledkovej mizérii. Prehrali tretie kolo v rade. Od zostupového pásma sú vzdialené pred Dolným Kubínom na päť bodov. Kubín cestuje do Petržalky.

Myjava - Komárno 2:0

Tri triumfy po sebe a jedna remíza k tomu. Komárno bolo na pozitívnej vlne, lenže všetko sa končí na Kopaniciach. Domáca Myjava zastavila lídra dvomi gólmi. Víťazný vsietil v 22. minúte Flamík. Pre 26-ročného stredopoliara bol vôbec prvý v prebiehajúcom ročníku. V samom závere spečatil rezultát striedajúci Sow.

Futbalisti Komárna tak s 57 bodmi síce zostávajú na čele tabuľky, ale dodali impulz Prešovu, ktorý má pred sebou duel v Šamoríne a môže sa priblížiť na rozdiel jedného bodu. Myjava čakala na trojbodový zápas sedem zápasov (od kontumácie s Trebišovom). S 33 bodmi sa prehupla do najlepšej desiatky mužstiev.