Košičania cez víkend proti obľúbenému súperovi, na Prešov čaká katastrofálna obrana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košičania cez víkend proti obľúbenému súperovi, na Prešov čaká katastrofálna obrana

Košičania ešte živia nádej na priamy postup do Fortuna ligy. Potrebujú k tomu ale dve zaváhania Prešova.
Košičania ešte živia nádej na priamy postup do Fortuna ligy. Potrebujú k tomu ale dve zaváhania Prešova.FC Košice/Šimon Pavlišin
Druhá najvyššia futbalová liga na Slovensku pokračuje v piatok, sobotu a nedeľu svojím 27. kolom. Najdôležitejšie stretnutia sú na pláne v sobotu o 16:00, keď budú hrať obaja ašpiranti na postup i tri zo štyroch celkov, ktoré bojujú o záchranu.

Bude Dolný opäť spasiteľom?

Rečníka otázka z podnadpisu na úvod. Odpoveď? Pravdepodobne áno. A to najmä pri pohľade na súpera, ktorý do Ličartoviec príde. Predposledná Rača bojuje o záchranu, ale vonku je mizerná. Ani nie tak v počte získaných bodov (13 a 11. miesto v štatistike) ako v počte inkasovaných zásahov. Z celkovo 48 ich dostala mimo vlastného štadióna hneď 32, čo sú rovné dve tretiny. To všetko v 13 zápasoch, čo činí priemer 2,46 gólu na duel.

Prehľad zápasu Prešov - Rača

Viac gólov schytal vonku iba Dolný Kubín - 34 - aj ten ale v poslednom kole vyfasoval sedmičku v Petržalke. Späť k Prešovu. Šarišania vyhrali v dočasnom azyle v Ličartovciach všetkých šesť ostatných stretnutí a ak si chcú uchovať štvorbodový náskok pred druhými Košicami, potrebujú v tom pokračovať. Nalejme si čisté víno - ak by sa zrodilo hocičo iné ako výhra Šarišanov, bol by to obrovský šok. 

Program 27. kola II. ligy.
Program 27. kola II. ligy.Flashscore

Púchov ako obľúbený súper

Odkedy sa Košice vrátili do II. ligy pod hlavičkou FC, majú najlepšiu súťažnú bilanciu proti Púchovu. Zo šiestich duelov vyhrali päť, remizovali iba v prvom vzájomnom meraní síl na jeseň 2019. Skóre 10:2 hovorí jasnou rečou pre žlto-modrých. Tí na jeseň vyhrali na Považí zásahmi Golikova a Turčáka 2:0. 

Favoritom budú, samozrejme, aj tento víkend. Otázkou zostáva, či sa Púchov oklepal z tesnej a smolnej prehry s Komárnom na domácej pôde 2:3. MŠK sa darí na pôde súperov, v tomto meradle je na piatej pozícii. Štatistiku kazia aprílové prehry v Považskej Bystrici (1:3) a na Pohroní (1:2).

Základná zostava Košíc proti Púchovu z apríla 2022. V tíme zostal už iba Jakúbek (vľavo hore) a Gallovič (vľavo dole).
Základná zostava Košíc proti Púchovu z apríla 2022. V tíme zostal už iba Jakúbek (vľavo hore) a Gallovič (vľavo dole).FC Košice/Šimon Pavlišin

Prehľad zápasu Košice - Púchov

Tréner Košíc Anton Šoltis nemal minulé kolo k dispozícii najlepšieho strelca Landinga Sagnu s 15 gólmi, v Dubnici ho ale nahradil už deväťgólový stredopoliar Matej Jakúbek. Na opačnej strane je rovnako deväťgólový Štefan Holiš. Kto bude hrdinom Košičanov pri snahe o stíhaciu jazdu Prešova v tomto prípade? A podarí sa im vôbec vydolovať tri body?

Priama bitka o udržanie v Humennom

Po ostatnom víkende zostali v tuhom boji o záchranu štyri celky, Petržalka a Trebišov si môžeme škrtnúť. Pätnástu Raču sme už spomínali, na ňu čaká Mission Impossible v Prešove. 

Priamu bitku o cenné body zvedú štrnáste Humenné a šestnásta Dubnica. Ak by východniari doma zvíťazili, Dubnica by tri kolá pred koncom strácala na udržanie minimálne päť bodov. Na jeseň sa medzi celkami zrodila bezgólová remíza, ktorá by teraz veľa nevyriešila.

Prehľad zápasu Humenné - Dubnica

Tabuľka II. ligy pred 27. kolom.
Tabuľka II. ligy pred 27. kolom.Flashscore

Trinásty Dolný Kubín privíta v záverečnom súboji kola v nedeľu o 16:00 Považskú Bystricu. Práve tu by mohli domáci triumfovať a výrazne sa priblížiť účasti v II. lige aj v sezóne 2023/2024. Dynamo strieda lepšie zápasy s horšími - výhra nad Myjavou 3:1, prehra rovnakým výsledkom so Šamorínom, triumf 3:0 nad Račou a už vyššie opísaný debakel s Petržalkou 1:7.

Prehľad zápasu Dolný Kubín - Považská Bystrica

Na druhej strane sú tu Považskobystričania, ktorí z ostatných troch duelov vyťažili len dva body (remíza 2:2 s béčkom Slovana, prehra s Myjavou 2:4 a bezgólové meranie síl s Račou). A ešte jedna štatistika: Dolný Kubín získal 13 z 15 možných bodov za ostatných päť stretnutí pred vlastnými divákmi. Aj preto sa možno prikláňať práve k názoru, že MFK uzavrie 27. kolo plným bodovým ziskom.

Pozrite si prehľad II. ligy.