Posledný duel roka sa v 2. lige neodohrá, pre nenastúpenie tímu bol skontumovaný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Posledný duel roka sa v 2. lige neodohrá, pre nenastúpenie tímu bol skontumovaný

Trebišovčania (v žlto-modrom) získali tri body prakticky zadarmo.
Trebišovčania (v žlto-modrom) získali tri body prakticky zadarmo.FK Pohronie
Duel 17. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej ligy medzi Trebišovom a Myjavou, ktorý sa v pôvodnom termíne 18. novembra neuskutočnil pre nespôsobilosť hracej plochy, pričom bol neúspešne preložený aj so zmenou dejiska na umelú trávu, bol skontumovaný v prospech celku z východu.

Ako píše Komisia pre riadenie II. ligy na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu, tímy sa nedohodli na novom termíne pre dohrávku, a tak nový dátum stanovil riadiaci orgán. 

"Vo výnimočných a odôvodnených prípadoch môže riadiaci orgán nariadiť odohrať stretnutie bez súhlasu klubov aj v inom termíne ako je uvedený v termínovej listine," píše sa v pravidlách. 

"Nový termín zápasu určil na 2. decembra s výkopom o 13:00 na umelej tráve vo Vranove nad Topľou, ktorá má certifikát FIFA quality. Termín následne zverejnilo oddelenie riadenia súťaží aj v úradnej správe dňa 24. novembra."

Tabuľka 2. ligy po kompletných 17 kolách.
Tabuľka 2. ligy po kompletných 17 kolách.Flashscore

"V posledným novembrový deň Spartak Myjava oznámil e-mailom, že na stretnutie nenastúpi. Riadiaci orgán požiadal Spartak Myjava o prehodnotenie ich stanoviska, na ktorom klub však zotrval a na zápas nenastúpil." Kopaničiari pritom na duel podľa sociálnych sietí ani neodcestovali. 

"Členovia Komisie pre riadenie II. ligy sa jednomyseľne zhodli na kontumácii stretnutia výsledkom 3:0 v prospech Slavoj Trebišov, podľa SP čl. 10/2 v spojení s čl. 82/b," píše sa v závere rozhodnutia na webe SFZ.