Slovensko, Česko i Nemecko. Príroda vyhrala, zrušilo sa viacero futbalových zápasov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko, Česko i Nemecko. Príroda vyhrala, zrušilo sa viacero futbalových zápasov

Európa bojuje so snehovou nádielkou.
Európa bojuje so snehovou nádielkou.FK Jablonec
Ligová futbalová asociácia (LFA), ktorá riadi v Česku profesionálne súťaže, zrušila štyri z piatich sobotňajších zápasov tamojšej najvyššej ligy. K tomuto kroku pristúpila pre nevyhovujúce podmienky na jednotlivých štadiónoch v dôsledku výdatného sneženia. V nedeľu sa z rovnakého dôvodu neuskutoční ani duel medzi Ostravou a Plzňou. Duely sa neodohrajú ani v iných krajinách. V Nemecku to je stret Bayernu s Unionom Berlín, na Slovensku druholigový súboj Trebišova s Myjavou.

V Česku boli zo sobotňajších vystúpení zrušené zápasy medzi Jabloncom a Teplicami, Mladou Boleslavou a Karvinou, pražskými Bohemians a Libercom i medzi Českými Budějovicami a Mladou Boleslavou. O osude tohto stretnutia sa rozhodlo už v piatok.

"Na všetkých štadiónoch boli podľa pravidiel už niekoľko dní spustené vykurovacie systémy a zamestnanci domácich tímov sa snažili urobiť pre realizáciu stretnutí maximum. Extrémne podmienky predchádzajúcich dní ale neumožnia odohrať duely a po kontrole delegovaných osôb ich bolo nutné odložiť," uviedla na svojom webe LFA.

V Jablonci spustili vyhrievanie už 22. novembra, keďže sneh zasypal plochu už pred predošlým domácim zápasom s Pardubicami. "Vyhrievanie ihriska funguje dlhšiu dobu, ale najväčšou komplikáciou pred stretom s Teplicami je pokračujúce sneženie. Sneh sa teda pomaly topí, pribúda ďalší. Ísť na ihrisko s technikou sa nedá, pretože horná vrstva je podmočená," citovali české médiá Martina Bergmana, hovorcu Jablonca.

V sobotnom programe tak zostáva iba duel medzi Olomoucom a Slováckom. Predpoveď počasia vyzerá nádejnejšie pre nedeľňajšie zápasy Pardubíc a Sparty Praha a Zlína proti Slavii Praha. Náhradný termín dostalo zatiaľ iba stretnutie medzi Bohemians Praha a Libercom, ktoré sa odohrá 13. decembra.

Cez víkend si nezahrajú ani Bayern a Union Berlín. V najvyššej nemeckej súťaži sa duel 13. kola nezačne pre husté sneženie v bavorskej metropole, ktoré skomplikovalo dopravnú situáciu a znížilo kvalitu hracej plochy. Bayernu patrí v Bundeslige druhá priečka o dva body za vedúcim Leverkusenom. V sezóne ešte neprehral a pred víkendom ťahal sériu šiestich víťazných duelov. Union je na poslednom 18. mieste, keď z uplynulých 10 stretnutí získal jediný bod.

Hrať sa nebude ani v Rakúsku, odložené boli merania síl Salzburg - Wolfsberger, WSG Tirol - Rapid Viedeň a zajtrajšie stretnutie SCRA Altach - Austria Lustenau.

Sneh i iné okolnosti úradovali na východe Slovenska, kde sa neuskutoční duel medzi Trebišovom a Myjavou, ktorý sa mal odohrať vo Vranove nad Topľou. Mužstvo zo západu sa na svojom webe vyjadrilo nasledovne: 

"Vedenie klubu Spartak Myjava po zvážení všetkých objektívnych okolností adresovalo Komisii pre riadenie 2. ligy Slovenského futbalového zväzu oznámenie o nevycestovaní na dohrávku 17. kola 2. futbalovej ligy 2023/2024 do Vranova nad Topľou s tímom Slavoj Trebišov."

Medzi hlavné dôvody nevycestovania patria skutočnosti, že klub aktuálne nie je schopný zabezpečiť mužstvo podľa licenčných podmienok súťaže. Takisto aj to, že Spartak nedokáže odohrať stretnutie bez adekvátnej prípravy mimo termínovej listiny jesennej časti a navyše na štadióne, ktorý nie je certifikovaný pre zápasy 2. ligy.