Prešov využil zaváhanie Komárna a stiahol manko, rezerva Slovana sfúkla Spišiakov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prešov využil zaváhanie Komárna a stiahol manko, rezerva Slovana sfúkla Spišiakov
Aktualizované
Mladíci zo Slovana rozobrali nováčika už v prvom polčase.
Mladíci zo Slovana rozobrali nováčika už v prvom polčase.mskzilina.sk
Druhá najvyššia futbalová súťaž na Slovensku pod názvom MONACObet liga pokračovala od piatka do nedele v poradí 20. kolom, ktoré uzavrelo druhú tretinu programu.

NEDEĽA

Šamorín - Dolný Kubín 4:0

Pokiaľ by Šamorínčania prehrali, zamotali by sa do boja o udržanie. Nestalo sa, hoci svoj triumf potvrdili až v druhej polovici druhého dejstva. Hrdinom domácich bol Matija Krivokapič, ktorý prišiel z lavičky a strelil dva góly, navyše bol blízko k hetriku. Dolný Kubín stráca po 20. kole na záchranu štyri body.

Žilina "B" - Prešov 1:2

Ešte do 71. minúty vyhrávala rezerva Žiliny nad Prešovom a schyľovalo sa k ďalšiemu prekvapeniu. Potom však favorit z východu zabral naplno, aby zásahom Jozefa Dolného z penalty a Patrika Šimka otočil priebeh stretnutia pod Dubňom.

Triumf znamená zníženie manka druhých Šarišanov na vedúce Komárno na dva body. Prešovčania na jar vyhrali všetky tri duely s celkovým skóre 9:1. Pre "béčko" Žiliny išlo o druhú prehru v rade. 

Tabuľka 2. ligy po 20. kole.
Tabuľka 2. ligy po 20. kole.Flashscore

SOBOTA

Komárno - Malženice 0:0

Líder tabuľky z Komárna zaváhal druhý týždeň po sebe. Minulý víkend nestačil vonku na druhý Prešov, teraz doma iba remizoval bez gólov s Malženicami. Celok z južného Slovenska mal šance najmä v prvom dejstve, no pohorel na kmeňovom hráčovi Trnavy - brankárovi Vantrubovi. Pre nováčika ide zároveň o cenný bod v boji o záchranu.

Liptovský Mikuláš - Pohronie 5:2

V súboji celkov z druhej polovice tabuľky sa tešil Liptovský Mikuláš, ktorý hrá svoje domáce zápasy na jar na štadióne Žiliny. O triumfe Liptákov nad Pohroním rozhodol hetrikom Richard Bartoš. Prvý gól dal do prestávky, zvyšné dva v záverečnej desaťminútovke.

Považská Bystrica - Petržalka 2:1

Priamu bitku o tretie miesto zvládli lepšie Považania. Na jar získali sedem bodov z deviatich, čo je presný opak Petržalky, u ktorej sa očakávalo, že by sa mohla zabojiť do súboja o barážovú pozíciu. Pravda je však inde, klub z Bratislavy nevyhral v novom roku ani jeden súťažný zápas.

O osude stretnutia rozhodol úvod, keď domáci premenili pokutový kop zásluhou Slávika, aby v 16. minúte pridal rozhodujúci zásah Sloboda.

Púchov - Trebišov 1:2

Pred výkopom bol favoritom Púchov, ktorý v prípade triumfu mohol ísť na piate miesto. Domáci sa ujali vedia v 3. minúte, lenže to bolo z ich strany všetko. Hostia z Trebišova do polčasu skóre otočili a dotiahli sa na 25-bodové duo Pohronie - Slovan "B".

PIATOK

Slovan "B" - Spišská Nová Ves 3:0

Rezerva Slovana urobila s nováčikom krátky proces, keď v priebehu štvrťhodiny strelila tri góly a už v 33. minúte viedla rozdielom triedy. Po prestávke ďalší gól nepadol, čo znamená minimálne dočasný posun z 12. na 10. miesto z pohľadu belasých. Na druhej strane stráca Spišská Nová Ves desať kôl pred koncom na záchranu naďalej 14 bodov.

Myjava - Humenné 0:0

Humenné mohlo ísť v prípade víťazstva minimálne do soboty na piatu priečku. Hostia mali k dispozícii početnú výhodu, presilovku však nevyužili. Vylúčený bol po dvoch žltých kartách medzi 14. a 39. minútou Cisár. Stretnutie gól neprinieslo, obaja sa rozišli zmierlivo s bodom. Spokojnejšia s ním bude Myjava.