Bitku druhého s prvým vyhral Prešov, Petržalka opäť zaváhala. Rezerva Žiliny s debaklom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bitku druhého s prvým vyhral Prešov, Petržalka opäť zaváhala. Rezerva Žiliny s debaklom
Aktualizované
Žilinské "béčko" inkasovalo päť gólov.
Žilinské "béčko" inkasovalo päť gólov.mskzilina.sk
Druhá najvyššia futbalová súťaž pokračovala druhým jarným kolom, ktoré bolo v sezónnom poradí už devätnáste. Nečakaný debakel obdržali hráči žilinskej rezervy, ktorých pokoril Liptovský Mikuláš. Lákadlom víkendu bol duel tabuľkovo najvyššie postavených tímov v Prešove.

NEDEĽA

Petržalka - Šamorín 0:0

Tretia Petržalka zaváhala aj v druhom jarnom kole, čo znamená navýšenie jej manka na druhý Prešov už na sedem bodov. Klub z hlavného mesta doma privítal trinásty Šamorín, ktorý je v hre o udržanie.

Šance boli na oboch stranách. Skórovať mohli Zahradník, Oršula, Nagy či Oduko, hosťom bol anulovaný gól z ofsajdu. V samom závere, v šiestej minúte nadstaveného času, zlyhal aj Danek

Dolný Kubín - Myjava 2:1

Dolnokubínčania ťahali šnúru šiestich duelov bez výhry, keď zvíťazili naposledy ešte 14. októbra. Triumf je to o to cennejší, že znamená zníženie straty na štrnáste Malženice na rozdiel troch bodov.

Myjava doplatila na slabú úvodnú polhodinu, keď už vo štvrtej minúte inkasovala po pokutovom kope Kolorédyho, ako rozhodujúci sa ukázal zásah Goštelianiho.

Tabuľka 2. ligy po 19. kole.
Tabuľka 2. ligy po 19. kole.Flashscore

SOBOTA

Liptovský Mikuláš - Žilina "B" 5:2

Šošoni pred duelom na Liptove pomýšľali na prienik do najlepšej štvorky. Plány im však okrem Liptovského Mikuláša narušili aj Púchovčania a Považská Bystrica. Skóre stretnutia otvoril po 13 minútach domáci kapitán Bartoš a už o štyri minúty neskôr sa presadil aj z pokutového kopu. Takmer ihneď ho na listine strelcov doplnil kolega Appiah a hostia už viedli trojgólovým rozdielom. Do polčasu padol ešte jeden zásah do každej siete.

V druhej 45-minútovke sa ďalším autorom dvoch gólov stal spomínaný Appiah. Záverečnú štvrťhodinu ovplyvnilo vylúčenie na domácej strane, ktoré však viedlo len ku skorigovaniu výsledku zo strany Žiliny. V 78. minúte upravil Prokop na konečných 2:5. Víťaz stretnutia sa tak posunul na 10. priečku, žilinský káder klesol na miesto číslo šesť.

Prešov - Komárno 2:0

Jednoznačným šlágrom druhého jarného kola bol súboj v Prešove, kam zavítal líder tabuľky z Komárna. Augustový vzájomný zápas ovládol po hetriku Patrika Voleského celok z juhozápadu Slovenska. Do marcového stretnutia vstúpili lepšie východniari, ktorí sa ujali vedenia už v siedmej minúte. Presadil sa Jozef Dolný, čím zároveň určil rezultát prvej polovice.

Tatranu sa vydaril vstup aj do druhej časti zápasu, už po pár okamihoch domáci viedli 2:0. Náskok si hostitelia udržali až do posledného hvizdu a zaknihovali dôležitý triumf. Svojmu rivalovi v boji o postup do Niké ligy tak nedovolili odskočiť a jeho náskok stiahli na štyri body.

Ďalšie výsledky:

Humenné - Slovan 2:0

Malženice - Púchov 0:2

Spišská Nová Ves - Pohronie 0:1

Trebišov - Považská Bystrica 1:2