Slovan má na čele už devätnásťbodový náskok, v Ružomberku rozhodol jediný gól Marcelliho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan má na čele už devätnásťbodový náskok, v Ružomberku rozhodol jediný gól Marcelliho
Náskok Slovana na čele rastie.
Náskok Slovana na čele rastie.TASR
V piatkovom zápase 1. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul vyhrali futbalisti Slovana Bratislava na pôde Ružomberka 1:0 a na čele tabuľky majú už devätnásťbodový náskok. Ten však môže v sobotu znížiť druhá Žilina, ktorá hostí Podbrezovú.

Ružomberok - Slovan Bratislava 0:1

Slovan nastúpil bez typického stredného útočníka, preto sa dopredu vysunul Juraj Kucka, ktorý bol v prvom polčase veľmi viditeľný. Jeho prvú strelu z mierneho uhla však pokryl brankár Frühwald. Následne to skúšal Kankava, no nemieril presne. Podobne v dobrej pozícii dopadol aj Zmrhal.

Kucka tesne pred prestávkou najskôr trafil brankára súpera, ale v jedinej minúte nadstavenia posunul loptu na pravú stranu šestnástky, odkiaľ Pauschek presným pasom našiel na zadnej žrdi mladého Nina Marcelliho. Ten zblízka otvoril skóre a postaral sa už o svoj siedmy gól počas prebiehajúcej sezóny Niké ligy.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Krátko po zmene strán mohol vyrovnať striedajúci Boďa, ale jeho nebezpečnú hlavičku vytesnil Borjan. Rovnaký súboj sa zopakoval aj o niekoľko minút neskôr, znova mal navrch Kanaďan. Vzápätí mieril nad Malý. Na druhej strane strieľal do bočnej siete Zmrhal.

Slovan má po výhre na čele už devätnásťbodový náskok pred druhou Žilinou, v domácich súťažiach ťahá šnúru 20 duelov bez prehry. Ružomberok ostáva na šiestom mieste tabuľky. Na jar zaznamenal prvú prehru. Predtým vyhral všetky štyri ligové stretnutia a v Slovenskom pohári zdolal Dunajskú Stredu.

Aktuálny pohľad na tabuľku v prvej šestke.
Aktuálny pohľad na tabuľku v prvej šestke.Flashscore