Niké liga ONLINE: Žilina zabrala, tri body aj pre Spartak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Žilina zabrala, tri body aj pre Spartak
Aktualizované
Žilina doma privítala Podbrezovú.
Žilina doma privítala Podbrezovú.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa po zimnej prestávke vrátil do jarnej časti a prehupol sa do nadstavby. Súťaž sa rozdelí na dve šestky. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 1. KOLA NADSTAVBY

PIATOK

Ružomberok - Slovan 0:1

Sumár

SOBOTA

Košice - Trenčín 0:0

Skalica - Banská Bystrica 1:2

Zlaté Moravce - Michalovce 0:2

Sumár zápasov v tabuľke o záchranu

Žilina - Podbrezová 3:2

Sumár

NEDEĽA

Trnava - Dunajská Streda 3:0

Sumár

Výsledky 1. kola nadstavby.
Výsledky 1. kola nadstavby.Flashscore

10. MAREC

20:45 - Tréner Spartaka Michal Gašparík zhodnotil duel nasledovne: "Bol to náš najlepší výkon v jarnej časti, od začiatku som videl a cítil sebavedomé mužstvo, ktoré vie, čo chce hrať. Hrali sme rýchlo s loptou, pri rozohrávke súpera sme hrali v úplne najvyššom pressingu na veľké riziko, darilo sa nám eliminovať silné stránky súpera. Zápas bol dlho otvorený, často tieto stretnutia vyrovnaných tímov otvára prvý gól, ktorý preklopí duel na jednu stranu. To sa nám podarilo, po zmene strán sme si upravili stredný blok a počkali si na svoje situácie. Chalani dali do toho emóciu, boli agresívni v súbojoch, vyplávala z toho výborná futbalovosť, mali sme veľa šancí, ktoré sme nedotiahli do konca. Fakt pekný výsledok s tak ťažkým súperom ako je Dunajská Streda. Pomôže nám to psychicky a veľmi nám to pomohlo aj v tabuľke."

20:40 -  "V prvom polčase sme kontrolovali priebeh, viac sme držali loptu, mali sme šance, ktoré sme nepremenili. Zápas sa zmenil po vlastnom góle. V druhom polčase sme začali s prevahou, ale prišiel nešťastný, takpovediac vlastný gól, ktorý zase veci zmenil. Domáci vyhrávali súboje v rozhodujúcich momentoch, boli lepší a rýchlejší v práci s loptou. Ospravedlňujeme sa fanúšikom, uvedomujeme si, že je to pre nich veľmi dôležitý zápas. Musíme veľa vecí zlepšiť, dnes sme nepremenili šance, keď sme v druhom polčase išli dvakrát na brankára a neskórovali sme. Z tohto ťažko prijateľného výsledku sa musíme pozviechať, od zajtra pokračujeme v tvrdej práci," okomentoval prehru Xisco Muňoz z Dunajskej Stredy.

19:32 - Futbalisti Trnavy vyhrali v nedeľnom zápase 1. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul nad Dunajskou Stredou 3:0 a potvrdili tretie miesto v tabuľke. Viac v článku.

17:05 - Domáci tréner Michal Gašparík ml. bol hráčom DAC v jesennej časti sezóny 2010/11 aj v roku 2013. V nedeľu načne druhú stovku ligových zápasov v súčasnej funkcii. Jeho doterajšia bilancia je 54 víťazstiev, 21 remíz a 25 prehier.

16:50 - Obranca Spartaka Kristián Koštrna odohral za Dunajskú Stredu od júla 2017 do konca roku 2019 v našej lige 60 zápasov, dal v nich dva góly a na tri prihral. Bol súčasťou najlepšej ligovej jedenástky v sezóne 2018/19. 

História Koštrnu v najvyššej slovenskej súťaži sa spája práve s klubmi z nedeľňajšieho súboja.
História Koštrnu v najvyššej slovenskej súťaži sa spája práve s klubmi z nedeľňajšieho súboja.Flashscore

16:20 - Trnavčania získali v základnej časti aktuálneho ročníka Niké ligy o bod menej (39, resp. 40) ako pred rokom, keď boli tiež tretí. Dunajská Streda má o 11 bodov menej (37) ako vlani, keď so 48 bodmi základnú časť vyhrala o bod pred Slovanom. 

15:45 - DAC naďalej patrí medzi tri kluby (ešte Slovan a Žilina), ktoré od zavedenia súčasného hracieho modelu v sezóne 2017/18 ani raz nechýbali v nadstavbe o titul. Spartak hral z týchto šiestich ročníkov v hornej šestke päťkrát. Hneď v ročníku 2017/18 získal titul, v nasledujúcej však ako obhajca skončil siedmy.

15:00 - Iba v jednom prípade z predchádzajúcich piatich súbojov sa stalo, že keď trnavský Spartak privítal DAC na svojej pôde, padli menej ako dva góly. 

13:45 - V nedeľu sa začína nadstavba najmä o umiestnenia, ktoré zaručujú pohárovú miestenku. Spartak zatiaľ počas jari striedal výhry a prehrami, keď sa mu darilo najmä v domácom pohári. Teraz potrebuje a chce zabrať aj v lige.

"Mysleli sme, že tú šestku budeme mať skôr uzatvorenú, že sa budeme pozerať skôr dopredu a poskočíme na 2. miesto. Zápasy sa tak vyvinuli, že sme bojovali s Bystricou o šestku. Toto je nová súťaž, musíme vyhrávať zápasy doma, zvonku priniesť nejaké body a musíme duel s Dunajskou Stredou zvládnuť, keď hráme doma," povedal Mikovič.

Posledné vzájomné súboje.
Posledné vzájomné súboje.Flashscore

13:20 - Rekordman Žofčák. Futbalový veterán zaznamenal najviac štartov v Niké lige.

12:30 - Pred nedeľným šlágrom prvého kola nadstavby Niké ligy medzi Spartakom Trnava a Dunajskou Stredou sa uskutoční zaujímavý moment, keď Martin Mikovič dostane ocenenie za Gól mesiaca február. Zaznamenal ho práve do siete Dunajskej Stredy pred tromi týždňami, keď v samom závere korigoval stav na 1:2.

12:00 - Trnava a DAC píšu prvoligovú históriu od sezóny 1985/86, doteraz si zmerali sily 75-krát. Na trnavskom štadióne absolvovali tímy 38 súbojov, z ktorých 5 vyhrali Dunajskostredčania. Prvý úspech sa zrodil pred 10 rokmi, 8. marca 2014, posledný je úplne čerstvý, spred troch týždňov. Z uvedených 38 zápasov v Trnave iba 2 skončili bez gólov, obidva v polovici 90-tych rokov.

11:30 - Hráči Xisca Muňoza čakajú dve kolá na trojbodový zápis. Remizovali v Podbrezovej (0:0) a bod zachraňovali v predchádzajúcom kole so Žilinou (1:1). Mimo svoj trávnik striedajú lepšie výsledky s horšími (4-4-3). V ostatných piatich vyhrali dvakrát, dvakrát remizovali a v jednom prípade ťahali za kratší koniec. Jeden z dvoch vonkajších triumfov prišiel práve v Trnave, kde DAC vyhral 2:1 v prvom jarnom kole. Pretrhol tak šnúru piatich súbojov bez víťazstva v malom Ríme. 

11:00 - Na Štadión Antona Malatinského pricestuje po krátkom čase opäť Dunajská Streda. Mužstvo zo Žitného ostrova si prechádza turbulentným obdobím. S 37 bodmi mu patrí štvrtá pozícia (10-7-5). Kým Trnavčania si pohárové semifinále uhrali, Dunajskostredčania doma proti Ružomberku vo štvrťfinále zlyhali (0:1). 

10:00 - Zverenci Michala Gašparíka si cez týždeň napravili chuť, keď vo štvrťfinále Slovnaft Cupu po dvoch zásahoch vyradili Zemplín Michalovce a kráčajú za tretím pohárom v rade. Pred svojimi fanúšikmi majú s 19 bodmi spomedzi majstrovskej vetvy najhoršiu formu (6-1-4). Tento pohľad však môže byť klamlivý, keďže z ostatných piatich stretov sa spartakovci netešili iba raz a štyrikrát si udržali čisté konto.

09:30 - Spartak je aktuálne tretí s 39 bodmi (12-3-7). Na jar sa nemôže pochváliť vôbec ideálnou formou. V Niké lige uspel iba raz, v dôležitom meraní síl doma proti Banskej Bystrici (2:0). V ďalších troch vystúpeniach prehral. Naposledy na Tehelnom poli v 170. najväčšom slovenskom derby s bratislavským Slovanom (0:2). 

09:00 - Prvé kolo nadstavbovej časti bude ukončené v Trnave, kde zavíta Dunajská Streda. Pôjde o priamu bitku o tretie miesto.

9. MAREC

20:25 - Igor Žofčák zaznamenal proti VIOn-u už 462. štart v najvyššej slovenskej súťaži, čo z neho robí absolútneho rekordéra. Na druhé miesto odsunul Tomáša Ďubeka (461), ktorý sedel na lavičke Zlatých Moraviec.

20:18 - Jaroslav Hynek zo Žiliny po súboji reagoval takto: "Oba tímy prešli v zime prestavbou, dnes sme dokázali ukázať obojstranne dobrý futbal. Vstúpili sme do zápasu vedúcim gólom, dobre sme bránili, ale v brejkoch sme boli nepresní, čím nás súper dostal pod tlak. Záver polčasu nám dvoma gólmi vyšiel, ale vedeli sme, že Podbrezová to nezabalí. Hostia dali rýchlo prvý gól, zápas nabral obrátky, druhý sme dostali po chybe rozhodcu. Následne mala Podbrezová viac z hry, viac šancí. My sme mali dve, ktoré sme nevyužili. Dnes však rozhodla efektivita a tá bola na našej strane."

20:15 - "Dobrý zápas s nedobrým výsledkom pre nás, niekedy to tak vo futbale je. Polčasy boli herne podobné, no v prvom sme boli nepresní a nepremenili sme šance. Chýbala odvaha v súbojoch 1 na 1. Žilina bola však výborne pripravená a využila rýchlostnú prevahu. V druhom polčase sme upravili rozostavenie, chceli sme zvrátiť výsledok, ale to sa nestáva každý deň. Mrzia ma góly, ktoré sme dostali, škoda, že sme sa o body nemohli pobiť viac," nechal sa počuť Roman Skuhravý, šéf lavičky Podbrezovej.

19:32 - Futbalisti MŠK Žilina vyhrali v zápase 1. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul nad Podbrezovou tesne 3:2. Viac v článku.

18:45 - Dušan Uhrin z ViOn-u povedal po ďalšej prehre nasledovné: "Ťažko sa mi hodnotí dnešné stretnutie, lebo sme prehrali. Som tu druhý zápas, máme veľa zranených hráčov. Ťažko sa mi skladá zostava, i keď si myslím, že dnes sa mi to celkom podarilo. Po dnešnom zápase je to už deväťbodový rozdiel, čo je už dosť veľa. Prvý polčas bol z našej strany celkom dobrý, druhý nás super prehrával. Škoda neuznaného gólu na 1:1, musím si to pozrieť na videu. Musím napriek prehre hráčov pochváliť, lebo dali do stretnutia maximum. Do ďalších stretnutí ich bude ťažké motivovať, ale pokiaľ nie je koniec, musíme bojovať. Nemám kúzelnú paličku, aby som to dokázal všetko zmeniť."

18:38 - "Samozrejme, že som spokojný s tým, že sme dokázali získať tri body, ktoré majú svoju cenu. S prvým polčasom som nebol spokojný, v kabíne sme si niečo povedali a druhý polčas to bolo už oveľa lepšie. Tieto tri body sú pre nás veľmi dôležité. Získali sme z troch stretnutí sedem bodov, ale ideme ďalej s pokorou. Vidím pred sebou ďalší zápas s Košicami, v ktorom musíme potvrdiť získané body. Všetko je o mentálnom nastavení," povedal šťastný František Straka.

18:30 -  "Dnešný zápas dosť ovplyvnil ten silný vietor. V prvom polčase si domáci vytvorili tlak, nejaké šance. My sme to ustáli. Ťažko sa z toho vychádzalo, podarilo sa nám ísť z brejkovej situácie do vedenia, potom sme tam mali ešte jednu vyloženú šancu. Polčas sme ustáli vo vedení. V druhom polčase sa nám, s pomocou vetra, podarilo zvýšiť náskok. Samozrejme, domáci chceli byť úspešní, tak sa ku koncu viac tlačili. Mňa mrzí akurát gól, ktorý sme inkasovali, ale záver sme ustáli a zápas zvládli," povedal novinárom lodivod Dukly Mário Auxt.

17:45 - Tréner Košíc Ján Kozák ml. zhodnotil duel nasledovne:  "Bol to náročný zápas. Trenčín má svoju kvalitu, my sme mali vlastný plán. Nechceli sme dať priestor jeho hráčom, lebo vieme, že ho vedia využiť. Až na niektoré zaváhania v defenzíve pracovali naši hráči výborne, boli obetaví a plnili to, čo sme si povedali. V predošlých dvoch zápasoch nám dal súper sedem gólov, takže dnešná nula je pre nás cenná. Myslel som si, že v ofenzíve si vytvoríme viac šancí. Dnes to však bolo málo na to, aby sme dali gól a zvíťazili. Proti silnému Trenčínu berieme aj bod a pracujeme ďalej."

17:42 - "Ďakujem domácim za to, ako nás privítali, v Košiciach sme našli vynikajúce podmienky pre futbal. Trávnik nebol až taký dobrý ako v predošlom zápase, lopta odskakovala a hralo sa ťažšie. Snažili sme sa hrať naším štýlom a implementovať do hry vlastné prvky. Žiaľ, povedal som to už viackrát, doplácame na to, že nepremieňame šance. Potvrdilo sa to aj dnes," prezradil po stretnutí kouč AS Ilija Stolica.

16:57 - Futbalisti Banskej Bystrice vyhrali v prvom kole nadstavby Niké ligy v skupine o udržanie sa na pôde Skalice 2:1. Michalovce druhýkrát v rozmedzí siedmich dní zdolali Zlaté Moravce. Košice doma s Trenčínom uhrali cennú remízu. Viac v článku.

15:20 - "Vnímal som, ako sa po zmenách v zime hráči báli, že do šestky nepostúpia. Preto mám jediné prianie. Dúfam, že to teraz z nich spadlo a budú hrať to, čo reálne vedia," povedal tréner Podbrezovej Roman Skuhravý.

14:42 - Jubilejný 60. duel v Niké lige môže odohrať René Paraj. Naposledy počas stretnutia pod Čebraťom nenastúpil, keďže nútene stál pre žlté karty. Obranca Marek Bartoš má pred sebou 90. zápas v Niké lige. Za Podbrezovú odohral 77 zo svojich súčasných 89.

14:00 - Zo súčasného kádra Podbrezovej sa v dueloch so Žilinou strelecky najviac darí Kabongovi, nakoľko tomuto tímu strelil už tri góly. Celkovo najlepším strelcom je bývalý stredopoliar železiarov Peter Gál-Andrezly. V sobotu pôjde o jubilejný 20. vzájomný zápas v najvyššej súťaži.

13:45 - Bystričania boli k prvej šestke blízko, ale napokon budú bojovať v spodnej skupine. Ak víťaz Slovnaft Cupu obsadí jednu z prvých troch priečok Niké ligy, tak o štvrtú miestenku v predkolách pohárovej Európy sa v play-off pobijú celky od 4. po 7. miesto. Hráči spod Urpína tak majú nový cieľ. "Dostali sme dva dni voľno. Dúfam, že nám to pomohlo, lebo všetci sme sklamaní. Všetci sme chceli byť v tej prvej šestke, merať sa s tými najlepšími. Máme pred sebou ešte desať kôl, takže musíme pokračovať. Určite sa ideme pobiť o to siedme miesto, aby sme mohli hrať o Európu," avizuje Dávid Richtárech.

12:50 - Michalovčania by na prvý tohtosezónny triumf radi nadviazali ďalším. V ceste im stojí rovnaká prekážka v podobe posledných Zlatých Moraviec. "Našou výhodou je, že sme ich minulý týždeň zdolali. Teraz sú na rade oni. Prvé víťazstvo v sezóne nás nabudilo. Čaká nás ale duel, ktorý potrebujeme zvládnuť. Verím, že máme dostatočne silné mužstvo, či už herne, alebo psychicky, aby sme tento tlak zvládli. Proti ViOn-u sme zahrali výborne a meniť nemusíme nič. Musíme hrať rovnako,“ myslí si michalovský Filip Vaško.

11:45 - Na Záhorie pricestuje banskobystrická Dukla, ktorej len tesne ušla účasť v skupine o titul. Skaličania prehrali oba tohtosezónne strety s týmto oponentom. V lige naposledy brali tri body ešte 15. decembra proti Podbrezovej. "Po prehrách a remízach z posledných kôl by sme chceli konečne zabodovať naplno, podriadime tomu všetko. Pevne verím, že získame tri body. Bude nás čakať náročný zápas, ale hráme opäť doma, kde sme už potrápili viacero mužstiev,“ uviedol skalický kormidelník Pavol Majerník.

Predchádzajúce výsledky Skaličanov.
Predchádzajúce výsledky Skaličanov.Flashscore

10:42 - Žilinčania pod Dubňom privítajú železiarov, ktorých v novembri doma zdolali 2:1. “Vtedy sme vnímali šnúru prehier proti Podbrezovej, chalani sa však sústredili na svoje úlohy a perfektne využili šance, ktoré nám súper ponúkol. Verím, že z tohto zápasu budeme veľa čerpať. Potrebujeme sa sústrediť najmä na svoj výkon. Každý jeden. Úspech spojený s výsledkom príde. Potom budeme tam, kde chceme všetci byť,” vyjadril sa žilinský kouč Jaroslav Hynek.

09:28 - Stretnutie domácich Košičanov s Trenčanmi môže priniesť aj súboj "železných" mužov Niké ligy. Označovaní sú tak hráči, ktorí počas jesennej časti odohrali kompletnú minutáž. Vo farbách východniarov je to kapitán Martin Šindelář, v drese AS sa týmto honorom pýši Matúš Kmeť. Trojicu protagonistov s 1 980 odohranými minútami dopĺňa Ľubomír Willwéber z Banskej Bystrice.

08:15 - Kým zápasy skupiny o titul sú rovnomerne rozdelené na tri dni, všetky duely dolnej šestky sú naplánované na sobotu. V hornej polovici sa odohrá zaujímavý súboj medzi druhou Žilinou a piatou Podbrezovou. Pozornosť bude opäť pútať aj stret celkov z najnižších priečok tabuľky - odvetu z posledného kola základnej časti si zahrajú Zlaté Moravce a Michalovce. Zemplín môže zvýšiť svoj náskok už na deväť bodov. Napovedá tomu aj pohľad na vzájomné merania síl, ViOn naposledy uspel ešte v auguste 2019.

Výsledky posledných duelov Zlatých Moraviec s Michalovcami.
Výsledky posledných duelov Zlatých Moraviec s Michalovcami.Flashscore

8. MAREC

21:20 - Ondřej Smetana, tréner Ružomberka, zhodnotil prehru nasledovne: "Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom nás Slovan veľmi nepúšťal do postupného útoku. Nám prípravná fáza veľmi nešla. Museli sme sa skôr spoliehať na rýchlejší prechod, jednak s dlhými loptami, alebo cez strany. Hostia však vzadu boli veľmi pozorní a dôrazní. Napokon to zlomil gól na konci polčasu. V druhej polovici sme mali viac možností na prestriedanie, či na zmenu tempa, alebo spôsobu hry.

Slovan potom skúsene spadol do bloku a my naše mužstvo malo viac priestoru na prípravnú fázu. No myslím si, že s takto vzniknutým priestorom sme sa mohli lepšie vysporiadať a rýchlejšie sa dostávať do finálnej tretiny. V tomto smere sme boli trošku pomalší. Slovan dal gól, mal aj nejaké príležitosti, pričom my až druhý polčas, keď sme súpera občas dostali pod nejaký tlak, tých šancí sme si však vytvorili málo na to, aby sme skórovali a tak zápas sme nezvládli."

21:12 - "Som veľmi spokojný s prístupom hráčov a takisto aj s výkonom. Vedeli sme, že v Ružomberku nás čaká ťažký zápas, že súper mal výbornú formu. Tréner Smetana veľmi pomohol tímu organizáciou hry. Mužstvo má tiež vysokých, silových hráčov, z čoho doteraz ťažili. My sme sa na to pripravili. Bol som presvedčený, že naši budú dobrí v tom, že budú veľa behať, čo sa aj potvrdilo. Bol to súbojový zápas, v ktorom nám chýbalo šesť ofenzívnych hráčov. Boli sme však nebezpeční. Aj keď to nebol duel o vyložených šanciach. Ružomberok mal jednu čistú tutovku, keď nás podržal brankár. Z našej strany to bol výborný kompaktný výkon. V závere nám už trošku aj dochádzali sily," povedal po stretnutí kouč Vladimír Weiss st.

19:30 - V piatkovom zápase 1. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul vyhrali futbalisti Slovana Bratislava na pôde Ružomberka 1:0 a na čele tabuľky majú už devätnásťbodový náskok. Viac v článku.

17:07 - Pôsobením v drese Slovana sa môže pochváliť aj tréner Liptákov Ondřej Smetana. Český kouč hrával za belasých v jarnej časti sezóny 2011/12, keď v Bratislave hosťoval z belgického klubu St. Truidense. Z lavičky to vtedy viedol súčasný lodivod mužstva Vladimír Weiss st.

16:51 - Aj tím Ružomberka má vo svojich radoch jedincov, ktorí majú skúsenosti s reprezentovaním piatkového oponenta. Farby Slovana v minulosti počas určitej fázy svojej kariéry hájili Samuel Šefčík, Kristóf Domonkos, Adam Tučný, Samuel Lavrinčík, Juraj Kotula či Marián Chobot.

16:33 - Z kádra obhajcu titulu má ružomberskú minulosť Juraj Kucka, ktorý v mužstve spod Čebraťa zažil debut v slovenskej najvyššej súťaži. V Ružomberku pôsobil aj Filip Lichý, a to v rámci hosťovania v roku 2022.

15:52 - "Pre chlapcov aj pre nás nie je väčšia motivácia ako zdolať tím, o ktorom sa píše, akú má šnúru a že sa nad ním nedá vyhrať, že má vlastnú súťaž. Nie je nič lepšie, ako sa pripravovať na takéhoto súpera,“  uviedol pred domácim stretom so Slovanom hlavný tréner Ružomberka Ondřej Smetana. Svojho kouča doplnil aj obranca Alexander Selecký: "Sme si vedomí kvalít Slovana, ale pôjdeme si to so súperom rozdať."

15:00 - Slovanu bude chýbať Tigran Barseghjan, ktorý videl v predchádzajúcom kole piatu žltú kartu v sezóne. Ružomberok nemá potrestaných hráčov. Piatu žltú kartu znamenajúcu stop v nasledujúcom kole môže vidieť v drese domácich Oliver Luterán.

14:30 - Ružomberok má prvýkrát od postupu do najvyššej súťaže v sezóne 1997/98 takýto dobrý vstup do jari, úvodné štyri ligové zápasy v roku nevyhral ani v majstrovskom ročníku 2005/06.

14:00 - Bude to zápas jediných dvoch klubov, ktoré v úvodných štyroch jarných kolách Niké ligy nestratili ani bod.

13:32 - Slovan ťahá s piatkovým súperom šnúry 7 ligových duelov bez prehry bez rozdielu dejiska (4-3-0) a 3 stretnutí bez prehry v Ružomberku (2-1-0).

13:20 - Najvyššie víťazstvo Slovana vo vzájomných zápasoch bolo výsledkom 5:0 (doma, 26. septembra 2020, góly Čavrič a Holman 2, Ratao). Liptáci dosiahli najvyšší triumf nad Slovanom v pomere 5:1 v poslednom 33. kole sezóny 2008/09 na svojom štadióne. Proti už istému majstrovi zaznamenal hetrik Miloš Lačný, ďalšie góly domácich pridali Jiří Mašek a Štefan Zošák. Za hostí sa presadil Michal Hanek.

13:10 - Základná časť Niké ligy je už minulosťou. Flashscore Správy na základe hodnotenia poskladali zo všetkých hráčov ideálnu zostavu, pričom každý futbalista v nej musel nastúpiť minimálne na tisíc minút. Viac v článku.

12:32 - Úvodný duel nadstavbovej časti Niké ligy zaobstará súboj v skupine o titul. Šiesty Ružomberok privíta ligového lídra zo Slovana. Oba celky od seba delí 23 bodov. Protivníci sa v najvyššej slovenskej súťaži stretli už 77-krát. Káder z hlavného mesta zvíťazil v 38 prípadoch, Ružomberčania vyhrali 18 zápasov a 21 stretnutí sa skončilo nerozhodne. História a aj výsledky ostatných vzájomných stretov favorizujú Slovan.

Výsledky posledných duelov Ružomberka so Slovanom.
Výsledky posledných duelov Ružomberka so Slovanom.Flashscore

11:30 - Pape Cheikh Diop je najnovším členom kádra DAC. Dvadsaťšesťročný stredopoliar podpísal kontrakt do konca aktuálnej sezóny, pričom dohoda obsahuje aj opciu na ďalšie dva roky. Prichádza ako voľný hráč, pre ktorých platí možnosť prestupovať do 15. marca. Viac v článku.

11:00 - Slovenský klub ŠK Slovan Bratislava obdržal oficiálnu informáciu zo strany Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) o tom, že po vyrovnaní podlžností voči Vernonovi De Marcovi mu zrušila zákaz prestupov. Viac v článku.

10:30 - Stredopoliar Juraj Kucka sa stal prvýkrát v kariére najlepším hráčom najvyššej slovenskej súťaže v ankete Futbalista roka 2023. Tridsaťsedemročný hráč Slovana Bratislava obdržal od odborníkov a novinárov 170 hlasov. Viac v článku.

10:00 - Futbalové observatórium CIES zverejnilo zaujímavé štatistické ukazovatele za posledný rok. Podľa jeho údajov od 20. februára 2023 do 20. februára 2024 je v slovenskej Niké lige najnižší nadstavený čas. Do úvahy brala inštitúcia 71 najlepších líg z celého sveta. Viac v článku.

Výsledky 22. kola Niké ligy.
Výsledky 22. kola Niké ligy.Flashscore

09:30 - Počas doterajších 22 kôl zaznamenal najvyšší počet striel na bránu Slovan (143), na druhom je Podbrezová (138). Trnavčania sa až 60-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Podbrezovej (316). Úradujúci majster sa môže pýšiť najvyšším počtom prihrávok (10 859), ale v úspešnosti je lepší Trenčín (83,2 %). DAC nazbieral už 46 žltých kariet. Hráči Košíc, Podbrezovej a Dunajskej Stredy videli tri červené karty. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (28) aj druhom (29) polčase.

09:00 - Do 1. kola nadstavby vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 57 gólov. Podbrezová a Žilina ich zaznamenali 40. Na opačnom póle sú Košice a Zlaté Moravce so 48 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa pýšiť nemôžu ani Košice (45) a Michalovce (42). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len štrnásťkrát. Po 19 gólov dal Zemplín, Košice a Skalica.

08:30 - Brankár Milan Borjan udržal už deväťkrát čisté konto. Trojica Vozinha, Takáč a Popovič zaznamenala zhodne o jedno menej. V šiestich prípadoch sa to podarilo Belkovi.

08:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza jedenásťgólový Róbert Polievka z Banskej Bystrice. O dva zásahy menej zaznamenali Čavrič a Ďuriš, ale obaja v zime odišli do zahraničia. Nasledujú Strelec, Barseghjan, Marcin a Rymarenko s ôsmimi gólmi. Po sedem ich strelili Michal Ďuriš, Tolič a Medved. Z hľadiska asistencií sú na tom najlepšie Kováčik a Barseghjan, ktorí zaknihovali po desať prihrávok. O osem sa postaral Strelec. Polievka (11+7) a Barseghjan (8+10) prispeli celkovo k 18 zásahom svojho tímu.

Tabuľka prvej šestky.
Tabuľka prvej šestky.Flashscore

07:30 - Slovan Bratislava sa nachádza na čele tabuľky so šestnásťbodovým náskokom pred Žilinou a zdá sa, že o zisku ďalšieho titulu už nepochybuje nikto. Tretia Trnava má iba o dva body menej ako šošoni. Po nej nasleduje kvarteto Dunajská Streda, Podbrezová a Ružomberok, ktorý dokázal nemožné a postúpil do prvej šestky. V druhej polovici tabuľky sú najlepší Banská Bystrica s Trenčínom, ale súboje s tímami bojujúcimi o udržanie sa v lige sú pre nich rozhodne málo. Zdá sa, že Skalica je v suchu, desiate Košice si takisto v posledných dueloch pomohli. Jedenáste Michalovce vyhrali prvý raz v sezóne, zdolali posledné Zlaté Moravce.

07:00 - Minulé kolo prinieslo aj zaujímavé individuálne výkony, z ktorých vznikla Flashscore zostava.

06:30 - K predošlému 22. kolu sa môžete vrátiť prostredníctvom udalostí, ktoré mapujú to najzaujímavejšie, čo sa udialo.

06:00 - Po rozdelení tabuľky na dve šestky začína nadstavba, v ktorej sa rozhodne o konečnom umiestnení. Každý tím odohrá ešte desať zápasov.

Tabuľka druhej šestky.
Tabuľka druhej šestky.Flashscore