Niké liga má najnižšie nadstavené časy na svete, udeľuje sa aj málo červených kariet

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga má najnižšie nadstavené časy na svete, udeľuje sa aj málo červených kariet

Hlavný rozhodca Michal Smolák udeľuje červenú kartu Golikovi,
Hlavný rozhodca Michal Smolák udeľuje červenú kartu Golikovi,TASR
Futbalové observatórium CIES zverejnilo zaujímavé štatistické ukazovatele za posledný rok. Podľa jeho údajov od 20. februára 2023 do 20. februára 2024 je v slovenskej Niké lige najnižší nadstavený čas. Do úvahy brala inštitúcia 71 najlepších líg z celého sveta.

V najvyššej slovenskej súťaži sa podľa štatistík priemerne nadstavuje päť minút a 58 sekúnd, čo je o dve sekundy menej ako vo fínskej lige Veikkausliiga. Vôbec najvyššie čísla svietia v súťažiach na Blízkom východe, konkrétne v Katare (13:49) a Saudskej Arábii (13:48).

Niké liga má veľmi dobré čísla v rámci udeľovaní červených kariet. Priemerne ju rozhodcovia udelia iba 0,14-krát na jedno stretnutie. To znamená, že jedno vylúčenie pripadá na každý zhruba siedmy až ôsmy duel. Ešte nižšie čísla má šesť súťaží. Najlepšie je na tom druhá najvyššia japonská liga (0,10).

Pre porovnanie, v Bolívii padne červená karta takmer v každom zápase (0,61). Z pohľadu žltých kariet je Niké liga sedemnásta najčistejšia (4,06). Čo sa týka faulov, tých je 25,96. Slovenská súťaž sa nachádza 47. pozícii, poslednou je brazílska liga Serie B (30,34) a prvou zas holandská Eredvisie (19,96).