Flashscore zostava 22. kola Niké ligy: Nestarnúci Žofčák prepisoval históriu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 22. kola Niké ligy: Nestarnúci Žofčák prepisoval históriu
Žofčák sa stal najlepším hráčom 22. kola.
Žofčák sa stal najlepším hráčom 22. kola.TASR
Základná časť Niké ligy vyvrcholila v dramatickom 22. kole, ktoré rozhodlo o tom, ako bude vyzerať skupina o titul a o udržanie sa. Flashscore Správy vám tradične prinášajú najlepšiu zostavu uplynulého kola, v ktorej majú tentoraz najväčšie zastúpenie hráči Trenčína a Michaloviec.
Ideálna zostava 22. kola Niké ligy.
Ideálna zostava 22. kola Niké ligy.Flashscore

Brankár

Matúš Hruška (Banská Bystrica) 7,7

Banská Bystrica po poslednom kole dlhodobej časti smútila, pretože jej tesne ušla prvá šestka. Ak by doma zdolala Košice, bola by tam, ale zahodila množstvo šancí. Napriek tomu sa musel činiť aj Hruška, ktorý rovnako ako jeho náprotivok Figueiredo čelil siedmim strelám na bránu a len raz inkasoval. Napriek tomu sa netešil.

Obrancovia

Matúš Kmeť (AS Trenčín) 7,4

Podobný prípad ako Dukla je aj Trenčín, ten takisto zaváhal v Skalici a po remíze bude bojovať iba v dolnej polovici. Kmeť ale znova pôsobil smerom dopredu výborne a robil veľké starosti defenzíve súpera. Navyše jeho projektil z diaľky takmer rozhodol, ale brankár Luksch sa predviedol skvelým a dôležitým zákrokom.

Tornike Dzotsenidze (Zemplín Michalovce) 7,6

Sú to síce Zlaté Moravce, ktoré sa rozhodli ísť "gruzínskou" cestou, ale hráč z tejto krajiny výrazne pomohol Michalovciam k prvému víťazstvu v sezóne a navýšeniu náskoku na predposlednej pozícii. Okrem spoľahlivého defenzívneho výkonu prispel asistenciou na zásah Niarchosa.

Samuel Kozlovský (AS Trenčín) 7,6

Podobne ako Kmeť si svoju pozíciu v zostave Trenčína zastal, ale takisto patril k smútiacej skupine hráčov. Kozlovský každopádne potvrdzuje, že tento ročník mu minimálne z osobného hľadiska vychádza. AS síce musí hľadať príčiny vypadnutia z prvej šestky, ale medzi krajnými obrancami to rozhodne nebude.

Stredopoliari

Igor Žofčák (Zemplín Michalovce) 8,3

Nestarnúca legenda nastúpila proti Zlatým Moravciam už na 461. zápas v najvyššej slovenskej súťaži a vyrovnala rekord Tomáša Ďubeka. Žofčák v apríli oslávi 41. narodeniny, no napriek tomu žiari. V nesmierne dôležitom stretnutí proti ViOn-u strelil jeden gól a na ďalší krásne prihral Marcinovi. 

Artur Gajdoš (AS Trenčín) 7,7

Mladý záložník potvrdzuje, že jarná časť mu z osobného hľadiska vychádza dobre, pretože pokračuje vo výborných výkonoch. Podľa hodnotenia Flashscore bol až v troch zo štyroch duelov najlepším mužom na ihrisku, pričom v stretnutí s Košicami ako prvý hráč Niké ligy dostal najvyššiu možnú známku 10, no to je pre neho iba malá útecha.

Juraj Kucka (Slovan Bratislava) 7,6

Slovan kráča za ďalším titulom a už sa nenájde asi nikto, kto by pochyboval o tom, že ho aj získa. Bratislavský tím navyše zvládol najväčšie slovenské derby proti Trnave a kľúčovú úlohu v ňom zohral skúsený Kucka. Držal stred poľa, predviedol skvelý spoľahlivý výkon, ktorý bol rozhodujúci pri zisku troch bodov.

Alexander Selecký (MFK Ružomberok) 8,0

Mladý futbalista zažil svoj najlepší zápas na seniorskej úrovni. Proti Podbrezovej najskôr centrom pripravil úvodný gól Chriena, potom z priameho kopu druhý sám vsietil. Tvrdou ranou prestrelil Reháka. Zároveň išlo o jeho prvý presný zásah v Niké lige. Bol víťazný pri výhre 2:1 a kľúčový, keďže spečatil senzačný prienik Ruže do prvej šestky.

Útočníci

Martin Rymarenko (Dukla Banská Bystrica) 7,8

V stretnutí proti Košiciam prerušil šesťzápasovú sériu bez gólu a naštartoval pre Duklu cestu do prvej šestky. Bol aktívny, na ihrisku sršal pohybom, lenže ani on a ani nikto z jeho spoluhráčov sa už nezapísali na listinu strelcov, a tak Qose vyrovnal, čím pre Banskú Bystricu ostalo iba miesto v skupine o záchranu.

Giannis Niarchos (Zemplín Michalovce) 8,0

Grék prišiel do Michaloviec aby strieľal góly. Potreboval na to štvrtý zápas, no zabral v najdôležitejšom okamihu. Do siete Zlatých Moraviec poslal jednu loptu, k tomu pridal asistenciu. Skóroval premiérovo od novembra 2022, keď sa ešte v drese ViOn-u presadil proti Ružomberku. Pre Niarchosa to bol 10. gól medzi slovenskou elitou.

Ammar Ramadan (DAC Dunajská Streda) 7,7

Dunajská Streda mala proti Žiline šťastie, že hostia si nepotykali s koncovkou a takisto ich podržal Popovič, ale nebezpečný boli aj domáci. Hlavne sýrsky reprezentant, ktorého bolo cítiť. Postaral sa o jediný zásah DAC, ktorým zachránil pre celok zo Žitného ostrova aspoň jeden bod.

Hráč kola: Igor Žofčák

Najstarší hráč ukazuje, že rozhodne nepatrí do starého železa. Jeho skvelý výkon výrazne pomohol Michalovciam zdolať v dôležitom stretnutí Zlaté Moravce. Gól strelil Žofčák po ročnej pauze, pretože naň čakal od 11. marca 2023, keď takisto rozvlnil sieť ViOn-u. Navyše pridal aj jednu asistenciu.

Takýto duel zaznamenal naposledy ešte v júli 2021 proti Dunajskej Strede. Boli to jeho premiérové zápisy do štatistík počas aktuálneho ročníka Niké ligy. Zároveň sa stal najstarším futbalistom s presným zásahom v najvyššej súťaži. Po štyridsiatke sa to v histórii nikomu inému nepodarilo.

"Povedal som si, že v tomto zápase gól určite dám. Z Bratislavy prišiel starší syn, bol tu aj mladší. Veril som, že prekonám sám seba. Som rád, že som sa presadil v štyridsiatke a skórujem aj vo veku 41 rokov," odhodlane hovoril po stretnutí michalovský kapitán.