Podbrezová oslavovala napriek prehre ešte skôr ako víťaz, Ružomberok dokázal nemožné

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová oslavovala napriek prehre ešte skôr ako víťaz, Ružomberok dokázal nemožné

Podbrezová oslavovala postup do prvej šestky napriek prehre.
Podbrezová oslavovala postup do prvej šestky napriek prehre.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Je obrovskou raritou, keď sa po zápase tešia oba tímy. Hlavne vtedy, keď jeden z nich prehrá, ale presne to sa udialo počas sobotného večera v Ružomberku. Neúspešný tím z Podbrezovej navyše oslavoval ešte skôr ako víťaz stretnutia.

Niké liga si pre fanúšikov pripravila neskutočne napínavé divadlo až do posledných sekúnd. V boji o prvú šestku bolo päť tímov, ktoré sa bili o tri voľné pozície. Dunajská Streda vďaka remíze so Žilinou potvrdila štvrté miesto, ale najdôležitejší duel sa hral pod Čebraťom. Domáci sa dostali do vedenia a to dlho držali.

Navyše po červenej karte Mrvu využil priamy kop na druhý zásah Selecký. Podbrezová vykresala iskierku nádeje gólom Bartoša, ale na body to nestačilo. Napriek tomu už zhruba na začiatku nadstaveného času bolo jasné, že železiari ostanú v prvej šestke.

Hráči na ihrisku to možno nevedeli, ale viac ako sto fanúšikov v sektore hostí malo otvorenú našu aplikáciu Flashscore a úpenlivo sledovalo, čo sa deje na ostatných štadiónoch. Keď v zápase Skalica - Trenčín svietilo na strane hostí veľká šanca, mnohí sa chytali za hlavu. Presný zásah pre ofsajd uznaný nebol a vypukla veľká radosť.

Emócie a radosť z postupu do prvej šestky neskrýval ani tréner Roman Skuhravý.
Emócie a radosť z postupu do prvej šestky neskrýval ani tréner Roman Skuhravý.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Ešte väčšia nastala zhruba v prvej minúte nadstaveného času v Ružomberku, keď sa skončilo stretnutie na Záhorí remízou 0:0. To znamenalo pre zverencov trénera Skuhravého istotu, nakoľko Banská Bystrica hrala nerozhodne s Košicami. V tom čase "stačila" Podbrezovej aj prehra, nakoľko úvodný vzájomný duel s Ružou vyhrala 5:0.

Zároveň bolo jasné, že by ju dole neposlal ani prípadný gól Dukly na 2:1. Hneď po skončení zápasu v Ružomberku tak hráči Podbrezovej začali oslavovať a tešiť sa s fanúšikmi. Medzitým sa domáci združili okolo jedného mobilu pri vlastnej striedačke a čakali na koniec pod Urpínom. Napriek vlastnej výhre potrebovali zaváhanie Bystrice.

Ružomberok - Podbrezová 2:1

To aj prišlo, Košice si zo stredného Slovenska odniesli jeden bod. Razom vypukla obrovská radosť zhodne na strane Ružomberka, ktorý dokázal doslova nemožné. Pred začiatkom jarnej časti strácal na prvú šestku sedem bodov. Zdalo sa nemysliteľné, aby to dobehol, ale zverenci Ondřeja Smetanu to dokázali.

Jar ich zachytila vo fantastickej forme. Ružomberok vyhral všetky štyri ligové súboje a navyše počas týždňa vyradil z pohára Dunajskú Stredu.

"Som rád, že sme splnili krátkodobý cieľ, ktorým bol postup. Teraz je pred nami možno ešte väčšia výzva a ešte väčšie úsilie do práce, posúvať tím. Som rád, že to bude s kvalitnými súpermi pod väčším tlakom. Je to záväzok pracovať lepšie a kvalitnejšie," hovoril český tréner Ondřej Smetana.

"Je to pre mňa najveselšia prehra. Dovolím si povedať, že sme zaslúžene v šestke za to, ako robíme futbal. To vám však dá futbalový pán boh len raz, nám to dal túto sezónu. Teším sa, že sme v šestke, čaká nás ďalších desať ťažkých zápasov. Ružomberku gratulujem k úžasnej stíhacej ceste a teším sa na ďalšie dva zápasy," hodnotil Roman Skuhravý.