Niké liga ONLINE: Jarný zázrak Ružomberka, TOP 6 ušla Trenčínu a Dukle

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Jarný zázrak Ružomberka, TOP 6 ušla Trenčínu a Dukle
Aktualizované
Podbrezová a Ružomberok odohrajú nesmierne dôležitý zápas.
Podbrezová a Ružomberok odohrajú nesmierne dôležitý zápas.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa po zimnej prestávke vrátil do jarnej časti a 22. kolo rozhodne o tom, ako presne bude súťaž vyzerať po rozdelení na dve polovice. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 22. KOLA

SOBOTA

Banská Bystrica - Košice 1:1

Dunajská Streda - Žilina 1:1

Michalovce - Zlaté Moravce 4:1

Ružomberok - Podbrezová 2:1

Skalica - Trenčín 0:0

Slovan Bratislava - Trnava 2:0

Sumár.

Výsledkový sumár 22. kola.
Výsledkový sumár 22. kola.Flashscore

2. MAREC

19:00 - Najväčšie slovenské derby sa skončilo triumfom Slovana Bratislava nad Trnavou 2:0. Zároveň tým uzatvárame 22. kolo a  s ním aj základnú časť Niké ligy. Záverečné kolo prinieslo množstvo príbehov, všetko bolo otvorené do (pred)posledného hvizdu.

18:58 - Slovan si poistil vedenie v derby nad Trnavou, ktoré dohrával od konca prvého dejstva bez zranených Weissa so Strelcom. Úspešným strelcom bol Jaromír Zmrhal.

18:56 - Neuveriteľné sa stáva skutočnosťou! Ružomberok bude na jar hrať majstrovskú skupinu, keďže Dukla doma len remizovala s Košicami. Liptáci sa šnúrou štyroch výhier stali najväčším prekvapením uplynulého mesiaca.

18:54 - Ružomberok predsa len doma zvíťazil nad Podbrezovou 2:1 a čaká už len na to, či Banská Bystrica strhne triumf na svoju stranu, alebo nie. 

18:51 - Definitíva naraz v Michalovciach i Skalici. Východniari porazili Zlaté Moravce 4:1 a prvý raz v sezóne vyhrali, zatiaľ čo na Záhorí sa zrodila bezgólová remíza. Trenčín môže dúfať už len v pomoc Podbrezovej, respektíve Košíc.

18:49 - Duel sa skončil v Dunajskej Strede, ktorá si podelila body so Žilinou po výsledku 1:1. 

18:48 - Podbrezová znižuje už v nadstavenom čase. 

18:47 - Michalovce takisto nedohrajú súboj v plnom počte. 

18:42 - Kristi Qose vyrovnáva duel v Banskej Bystrici, čo znamená jediné. Dukla padá z piatej na ôsmu pozíciu a v tejto chvíli by nepostupovala spoločne s Trenčínom.

18:39 - Presilovku využíva Ružomberok, ktorý zvyšuje na 2:0. Napriek tomu to na postup Liptákom nestačí. 

18:37 - Komplikácia pre Podbrezovú. Tá bude dohrávať v desiatich po vylúčení Mária Mrvu!

18:34 - Štvrtý klinec do rakvy Zlatých Moraviec. Štvrťhodinu pred koncom vedú Michalovce doma 4:1.

18:31 - Trenčania potrebujú skórovať, ak chcú hrať v majstrovskej skupine. V Skalici naďalej bez gólov.

18:23 - Zemplínčania si môžu gratulovať, keďže sa presadili po tretí raz a sú na ceste k prvému víťazstvu v sezóne!

18:15 - Michalovce otáčajú priebeh súboja so Zlatými Moravcami. Do brány sa po prestávky postavil Matúš Chropovský, ktorý striedal zraneného Patrika Lukáča, pričom naposledy chytal v najvyššej súťaži v máji 2022. V 57. minúte ho ôsmym gólom sezóny prekonal Matúš Marcin po pase Žofčáka.

18:12 - Na Žitnom ostrove sa tešia domáci, DAC upravuje na 1:1 a posúva sa na štvrté miesto. Piata je Banská Bystrica a ako posledná by postúpila do TOP 6 Podbrezová.

18:01 - Druhé dejstvo sa najprv začalo v Dunajskej Strede a Skalici.

17:57 - V tejto chvíli sa skončil prvý polčas aj v Bratislave. Ako sme však spomínali, tento duel z hľadiska boja o TOP 6 nič nerieši.

17:44 - Michalovce vyrovnávajú súboj so Zlatými Moravcami. Autorom trefy je Igor Žofčák, ktorý je vôbec prvým strelcom v najvyššej slovenskej súťaži po 40. narodeninách!

17:33 - Po vyše polhodine zatiaľ nič nové na trávnikoch Niké ligy. Polievka síce skóroval, ale arbiter gól odvolal. V tomto zápase nie je k dispozícii systém VAR.

17:25 - V tomto momente nepadol gól už len na Záhorí, kde zavítal Trenčín.

17:22 - V jednej minúte sa mení skóre na dvoch štadiónoch. Ružomberok vyhráva nad Podbrezovou, zatiaľ čo v boji o záchranu Zlaté Moravce udreli v Michalovciach z priameho kopu z približne 35 metrov. 

17:19 - Belasí s presným zásahom, oslavuje ho Vladimír Weiss ml.! V boji o majstrovskú skupinu sa týmto nič nemení.

17:17 - Podľa súčasných výsledkov by štvrtá skončila Banská Bystrica, nasledovala by Dunajská Streda a Podbrezová. TOP 6 by ušla Trenčínu a Ružomberku.

17:14 - Približne po šiestich minútach pokračuje najväčšie slovenské derby medzi Slovanom a Trnavou.

17:08 - Na Tehelnom poli sa aktuálne nehrá. Na ihrisku toho veľa nevidieť, dôvodom sú dymovnice od fanúšikov Slovana.

17:07 - Skóre sa mení aj v Dunajskej Strede, kde udreli hostia zo Žiliny. Konkrétne Mário Sauer.

17:05 - Banská Bystrica ide do vedenia, keď sa presadil Martin Rymarenko z priameho kopu! Dukla sa priebežne posúva na piate miesto.

17:00 - Ideme na to! Postupne sa začína všetkých šesť stretnutí 22. kola Niké ligy.

16:00 - "Sú to veľmi ťažké zápasy. O to viac, keď to bude na Slovane. Verím, že sa dobre pripravíme a dúfam, že to zvládneme. Nejdeme si to užívať, musíme hrať naplno. Vyhrali sme nad Bystricou, víťazstvo sme po tých prvých kolách potrebovali. Sme dobre naladení a pôjdeme si to so Slovanom rozdať," hlási pred derby krídelník Erik Daniel na oficiálnom klubovom webe fcspartaktrnava.com.

15:45 - "Súperi sa poznajú, no vždy môže prísť nejaké prekvapenie. Niekedy nie je až tak dobré vracať sa k výsledkom z minulosti, aj keď boli pre nás pozitívne. Pre nás je podstatné preniesť si do derby víťazný duch z posledných zápasov. Bolo by skvelé, ak by sme základnú časť uzavreli víťazne a šli do nadstavby po dobrom výkone a plnom bodovom zisku," uviedol pre skslovan.com asistent hlavného trénera Boris Kitka.

Posledné belasé rezultáty.
Posledné belasé rezultáty.Flashscore

15:15 - V posledných piatich vzájomných zápasoch medzi oboma sa iba jedno derby skončilo nerozhodne. Tri zvládol Slovan, raz uspeli červeno-čierni. Na Tehelnom poli Trnavčania vyhrali ešte v apríli 2021. Odvtedy v jednom prípade remizovali a trikrát ťahali za kratší koniec. V októbri sa stretli v malom Ríme a bol z toho belasý triumf 2:1. 

15:05 - Na jar vyhrali spartakovci zatiaľ len raz. V prvých dvoch kolách prehrali v Ružomberku a doma s Dunajskou Stredouu. Vonku ťahali na jeseň obdivuhodnú šnúru, keď ako jediní boli neporazení. Na konci zlyhali v Žiline a naposledy pod spomínaným Čebraťom (6-2-2). V oboch prípadoch bez streleného gólu.

Posledné výsledky Trnavy.
Posledné výsledky Trnavy.Flashscore

14:50 - Slovan Bratislava prehral v prebiehajúcom ročníku iba raz (17-3-1). Momentálne ťahá šestnásťzápasovú ligovú sériu bez prehry. V rámci domácich stretov niet v Niké lige lepšieho tímu (8-2-0).

14:20 - V poradí 170. najväčší zápas najvyššej slovenskej súťaže. Súboj majstra s víťazom pohára. Za ostatné roky majú fanúšikovia Niké ligy pred sebou azda jedno z najlepších derby. Aspoň mu nahráva aktuálna situácia. Obaja majú istotu majstrovskej skupiny. Belasí sú bezkonkurenčne prví o štrnásť bodov a trnavský Spartak bojuje o druhú priečku. 

Vzájomné strety.
Vzájomné strety.Flashscore

14:00 - "Veríme, lebo vždy sa musí dúfať a veriť, inak to nemá zmysel. Keď človek niečomu neverí, tak sa tie veci ani nestávajú. Musíme byť nastavení a vedieť, že na to máme a keď tomu budeme veriť, tak sa to môže stať," zdôraznil Ondřej Smetana pre mfkruzomberok.sk

13:45 - Ružomberok dosiaľ účinkoval v skupine o titul štyrikrát (2017/18 – 6., 2018/19 – 3., 2019/20 – 5., 2021/22 – 2.). Podbrezová hrala nadstavbu o titul raz, v minulej sezóne ako nováčik dosiahla svoje historicky najlepšie umiestnenie (4.).

13:30 - "Máme výhodu v tom, že v každom zápase, odkedy som pri tíme, chceme hrať na víťazstvo. To, že sa to niekedy nepodarí, je šport, ale rovnako chceme vyhrať v Ružomberku, nič iné nám neostáva. Vedel som už pred začiatkom sezóny, že to môže byť takto vyrovnané," prezradil pre klubový web zpfutbal.sk lodivod Roman Skuhravý.

Ostatné vzájomné strety.
Ostatné vzájomné strety.Flashscore

13:15 - V ostatných piatich vzájomných zápoleniach Liptáci trikrát zabrali naplno, kým podbrezovskí iba v jednom prípade a rovnako raz sa rozišli s bodom. V októbri to v Zelpo Aréne bola jasná záležitosť a triumf domácich 5:0. Pod Čebraťom však železiari v najvyššej súťaži ešte nevyhrali (0-2-5).

13:00 - Kto má vo svojich rukách svoj osud, je Podbrezová. Ak dosiahne víťazstvo, stane sa istým účastníkom skupiny o titul. Ak remizuje alebo prehrá, bude sa musieť spoliehať na zakopnutia svojich súperov. Na jar ešte neprehrala, ale vyhrala iba raz (1-2-0). Doma si drží konštantnú formu, jednu z najlepších spomedzi nikéligistov (6-3-2). 

Prehľad ostatných výsledkov železiarov.
Prehľad ostatných výsledkov železiarov.Flashscore

12:40 - Aktuálne je Ruža ôsma s 31 bodmi (8-7-6). Pred sebou má Trenčín, Banskú Bystricu (obaja 33 bodov) a svojho súpera Podbrezovú (34). Nemá tak nič isté, aj v prípade výhry bude jej konečné umiestnenie v tabuľke závisieť od výsledkov ostatných zápasov. Vrásky na čele môžu hráčom spod Čebraťa robiť strety mimo svoj štadión. Z jedenástich vyhrali iba dva (2-5-4). 

Ružomberok a jeho posledné zápasy.
Ružomberok a jeho posledné zápasy.Flashscore

12:15 - Od príchodu trénera Smetanu Ružomberok nepredvádza okulahodiaci futbal, ale trápiť ho to vôbec nemusí. Hrá účelovo a získava dôležité body. Nie nadarmo Liptáci prehrali naposledy na začiatku novembra v Skalici (0:1). Odvtedy ťahajú osemzápasovú šnúru bez prehry (5-3-0). V strede týždňa si dodali impulz do dôležitého stretnutia semifinálovou miestenkou v Slovnaft Cupe cez Dunajskú Stredu.

11:40 - "Musíme si poradiť so súperom i so skvalitnením herného systému, zapracovaním nových chalanov. Hoci máme šestku pred sobotou istú, môže nám veľmi pomôcť k tomu, aby sme v nadstavbe boli sebavedomejší," prezradil pre mskzilina.sk Jaroslav Hynek.

Vzájomné merania síl.
Vzájomné merania síl.Flashscore

11:25 - "Všetci si uvedomujeme, čo nás čaká a že nastúpime proti ďalšiemu z najsilnejších tímov súťaže. Potrebujeme spraviť posledný krok, čo sa nám môže podariť jedine vtedy, ak budeme pokračovať vo výkonoch z predošlých zápasov a k tomu pridáme aj efektivitu," konštatuje pre dac1904.sk hlavný tréner Xisco Muňoz. 

11:15 - V posledných piatich vzájomných zápasoch DAC uspel trikrát, kým Žilina raz a v jednom prípade si body delili. V októbri Dunajskostredčania vybuchli a pod Dubňom prehrali 1:5. Hostia však na Žitnom ostrove vyhrali naposledy ešte v októbri 2016. Odvtedy desaťkrát prehrali a trikrát remizovali.

11:00 - Žilina sa svojou hernou formou chváliť určite nemôže. Zimný výpredaj ju zatiaľ stojí veľmi veľa. Aj zverenci Jaroslava Hyneka sa predstavili v strede týždňa v Slovenskom pohári. Na Tehelnom poli nestačili v osemfinálovej dohrávke na bratislavský Slovan (0:1). 

Posledné výsledky Žiliny.
Posledné výsledky Žiliny.Flashscore

10:40 - DAC má čo naprávať pred svojimi fanúšikmi po zbabranom štvrťfinále Slovnaft Cupu, v ktorom sa predstavili v stredu. Doma, prekvapivo, zakopli s Ružomberkom (0:1) a s pohárovou súťažou sa rozlúčili. V lige je na tom lepšie, ťahá trojzápasovú šnúru bez prehry (2-1-0). Aktuálne na svojom trávniku neprehral päť kôl v rade (3-2-0). 

10:20 - Keď môže byť niekto v pokoji v poslednom kole základnej časti, tak sú to určite žilinskí futbalisti. Istotu prvej šestky majú, lenže problémom je ich forma a prípadné udržanie si druhej priečky. Naopak, Dunajskostredčanov čaká boj, v ktorom im stačí na potvrdenie vytúženej titulovej skupiny aj bod. V MOL Aréne by boli radi za všetky tri. 

Tabuľkové postavenie.
Tabuľkové postavenie.Flashscore

09:50 - "Čaká nás šesťbodový zápas, po ktorom môžeme ViOn-u bodovo odskočiť, čo aj chceme. Chceme konečne vyhrať a do tabuľky si premiérovo pripísať tri body," zdôraznil pre mfkzemplin.sk defenzívny univerzál Martin Bednár.

09:32 - Ako informuje oficiálny web fcvion.sk, duel na východe vynechajú pre zranenia Soufiane Dramé a Gergely Tumma. Na súpiske chýba pre zápas B-tímu Patrik Richter a pre trest z ostatného zápasu Levan Nonikashvili. Stop za žlté karty si musia odpykať Denis Duga a Samuel Suľa.

09:05 - Z posledných piatich vzájomných stretnutí vyhrali Michalovce tri, zatiaľ čo dva zápasy sa skončili nerozhodne. Ostatný duel sa odohral v októbri vo ViOn Aréne a oba celky sa rozišli zmierlivo (2:2). Z trinástich doterajších príležitostí Zlatomoravčania na Zemplíne v najvyššej súťaži nevyhrali ani raz. Podarilo sa im štyrikrát uhrať aspoň bod.

Ostatné vzájomné strety.
Ostatné vzájomné strety.Flashscore

08:55 - Tesne pred štartom skupiny o záchranu sa vedenie Michaloviec rozhodlo odvolať trénera Petra Struhára. Namiesto neho sa do akcie vrátil na Slovensko František Straka. Český legionár siahal pri svojej premiére na tri body, lenže o radosť ho obral pokutový kop Žiliny v nadstavenom čase. Spod Dubňa sa tak so svojimi zverencami vracal s remízou 1:1. 

Posledné výsledky Zemplínčanov.
Posledné výsledky Zemplínčanov.Flashscore

08:35 - Zlaté Moravce vonku uhrali z desiatich zápasov len bod, inak deväťkrát prehrali. V predchádzajúcom kole nestačili doma na Ružomberok, ktorému podľahli 2:4.

Pre ViOn nejde podľa predstáv ani jarná časť.
Pre ViOn nejde podľa predstáv ani jarná časť.Flashscore

08:00 - Posledné kolo základnej časti prinesie súboj na ostrie noža aj na samom spodku tabuľky. Dve mužstvá, ktoré v prebiehajúcom ročníku Niké ligy ešte nezvíťazili, majú ideálnu možnosť zlomiť čiernu sériu proti sebe. Ak sa tak stane v prípade hráčov od Žitavy, dostanú sa cez Zemplínčanov na barážovú priečku. Ak uspejú domáci, môžu ísť do nadstavby so šesťbodovým náskokom.

1. MAREC

19:20 - "Nečaká nás nič jednoduché, pretože je to nepríjemný súper. Bude im však chýbať Richtárech, čo je podľa mňa jeden z kľúčových hráčov Dukly. Memento nech je pre nás domáci zápas, keď sme po necelej štvrťhodine viedli 2:0 a napokon prehrali 2:4. Oni sú vpredu veľmi efektívni a ak dáme priestor Polievkovi s Rymarenkom, tak nás to môže potom mrzieť. Musíme byť ostražití a v zadných radoch disciplinovaní," motivuje pred výkopom svoje mužstvo Michal Faško na základe slov pre fckosice.sk

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

19:00 - Obaja sa stretli iba v jednom prípade. V októbri v Košickej Futbalovej Aréne viedli domáci už 2:0, lenže nakoniec prehrali 2:4. Sú v podobnej situácii - na jar získali štyri body.

18:35 - Keď je niečo, čo sa v Košiciach postupne zlepšuje, tak určite defenzíva. So 44 inkasovanými zásahmi ju majú spolu s ViOn-om najhoršiu. V predchádzajúcom kole si hráči z metropoly východu ale udržali prvýkrát od 6. kola čisté konto a Skalici dovolili skórovať len raz.

Ostatné výsledky Košíc.
Ostatné výsledky Košíc.Flashscore

18:10 - "Vieme, že majú silné mužstvo. Budú dobre organizovaní a nepríjemní vpredu, ale musíme byť doma lepší od nich. Musíme. Keď chceme byť v prvej šestke, musíme jednoducho vyhrať. Práve vtedy, keď je tím pod tlakom, sa ukazuje jeho charakter a sila," prezradil pre mfkdukla.sk kapitán Róbert Polievka.

17:55 - Dukla doma vyhrala tri zápasy, štyri remizovala a tri prehrala. Na svojom trávniku má jednu z najhorších foriem spomedzi nikéligistov. Ak by sa jej podarilo postúpiť do majstrovskej skupiny, pre Duklu by po návrate medzi elitu išlo o druhú účasť v rade.

Ostatné výsledky Banskej Bystrice.
Ostatné výsledky Banskej Bystrice.Flashscore

17:30 - V prípade, že Banská Bystrica zvíťazí proti Košiciam, musí dúfať, že aspoň jeden z dvojice Podbrezová - Trenčín neuspejú naplno, alebo DAC prehrá. Existuje možnosť, že Dukla, Trenčín a DAC budú mať zhodne po 36 bodov. Vtedy by sa najvyššie umiestnili Trenčania.

17:00 - "Čaká nás ťažký zápas. Vieme, že v Skalici sa hrá ťažko na ťažkom teréne pre náš futbal. Myslím si, že sme sa dobre pripravili. Všetci vieme, o čo hráme. Ideme sa pobiť o hornú šestku," vyhlásil jasne pravý obranca Matúš Kmeť pre klubovú televíziu AS TV.

16:45 - Trenčania vonku nepredvádzajú dominantné výkony ako doma, o čom svedčí nevyrovnaná bilancia (3-4-3). V posledných piatich meraniach síl mimo svoj štadión trenčianski futbalisti nezvíťazili (0-3-2). 

Trenčín a jeho výsledky.
Trenčín a jeho výsledky.Flashscore

16:30 - "Dôležité bude, ako zareagujeme na vypadnutie a hneď v sobotu máme k tomu ideálnu príležitosť doma proti Trenčínu. Som presvedčený, že do toho dáme všetko, aby sme sa tešili z víťazstva a aby sme ľuďom, ktorým na tom tiež záleží, urobili radosť," prezradil pre mfkskalica.sk Oliver Podhorin.

15:55 - V posledných piatich vzájomných zápasoch vyhral Trenčín iba raz. V jednom prípade sa rozišli zmierlivo a trikrát uspeli Skaličania. Na Záhorí dokázali hráči spod hradu Matúša Čáka v predchádzajúcich troch vystúpeniach uspieť len jedenkrát - v marci 2016. V dvoch ostatných stretoch nestrelili ani gól a prehrali zhodne 0:2. Keď sa stretli naposledy na Sihoti, zrodil sa bezgólový rezultát. Všeobecne futbalisti AS čakajú proti skalickým na trojbodový zápis tri stretnutia. 

Pohľad na vzájomné merania síl.
Pohľad na vzájomné merania síl.Flashscore

15:30 - V domácich zápasoch majú Záhoráci pozitívnu bilanciu piatich výhier, dvoch remíz a troch prehier. Posledné dva strety zverenci Pavla Majerníka pred svojimi fanúšikmi neprehrali. Vyhrali s Podbrezovou (3:0) a na jar remizovali so Žilinou (1:1). Určite však majú čo naprávať. V strede týždňa, prekvapujúco, zlyhali vo štvrťfinále Slovnaft Cupu na treťoligových Lipanoch. Po penaltovom rozstrele sa so súťažou rozlúčili.

Posledné výsledky Skalice.
Posledné výsledky Skalice.Flashscore

14:55 - Ak Trenčín zvíťazí v Skalici, tak sa dostane do prvej šestky. V prípade remízy môže nastať zaujímavá situácia s minitabuľkou štyroch tímov, ktoré by mali po 34 bodov. To by sa stalo v prípade výhry Ružomberka nad Podbrezovou a remíz Banskej Bystrice i Trenčína.

13:00 - Počas doterajších 21 kôl zaznamenal najvyšší počet striel na bránu Slovan (138), na druhom je Podbrezová (131). Trnavčania sa až 56-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Michaloviec (302). Úradujúci majster sa môže pýšiť najvyšším počtom prihrávok (10 426), ale v úspešnosti je lepší Trenčín (83,2 %). DAC nazbieral už 45 žltých kariet. Hráči Košíc a Dunajskej Stredy videli tri červené karty. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (27) aj druhom (28) polčase.

11:30 - Do 22. kola vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 55 gólov. Podbrezová a Žilina ich zaznamenali 39. Na opačnom póle sú Košice a Zlaté Moravce so 44 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa pýšiť nemôžu ani Michalovce (41). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len trinásťkrát. Pätnásť gólov dali Zemplínčania, zatiaľ čo Košice osemnásť a Skalica o jeden viac.

11:00 - Štyria brankári, menovite Vozinha, Dalibor Takáč, Aleksandar Popovič a Milan Borjan udržali čisté konto zhodne osemkrát. V šiestich prípadoch sa to podarilo Ľubomírovi Belkovi.

10:30 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza jedenásťgólový Róbert Polievka z Banskej Bystrice. O dva zásahy menej zaznamenali Čavrič a Ďuriš, ale obaja v zime odišli do zahraničia. Nasledujú Strelec a Barseghjan s ôsmimi gólmi. Po sedem ich strelili Marcin, Rymarenko, Michal Ďuriš, Tolič a Medved. Medzi asistentmi sú na tom najlepšie Kováčik a Barseghjan, ktorí zaknihoval po deväť prihrávok. O osem sa postaral Strelec. Zaujímavé je, že celkovo desať ich mohol mať Kmeť, avšak reálne zaznamenal päť, nakoľko ďalších päť centrov zapríčinilo vlastný gól súpera. Polievka prispel celkovo k 17 zásahom svojho tímu (10+7). Hneď štyrikrát sa v troch dueloch po príchode do Slovana presadil Rodrigues.

10:00 - Boj o prvú šestku bude nesmierne dramatický až do záverečných hvizdov jednotlivých zápasov. Čo všetko sa môže stať a čo bude rozhodovať sme zhrnuli v samostatnom článku.

09:30 - Slovan Bratislava sa nachádza na čele tabuľky so štrnásťbodovým náskokom pred Žilinou a zdá sa, že o zisku ďalšieho titulu už nepochybuje nikto. Tretia Trnava má iba o bod menej ako šošoni. Po nej nasleduje kvarteto Dunajská Streda a s dvojbodovým odstupom Podbrezová. Len o jeden bod menej než železiari nazbierali zhodne Trenčín a Banská Bystrica. Spoločne so siedmym Ružomberkom bude táto pätica v dramatickom finále dlhodobej fázy bojovať o posledné tri miestka v prvej šestke. Skalica sa nachádza na pokojnom deviatom mieste. Desiate Košice majú už deväťbodový náskok pred Michalovcami. Tie sa v súboji dvoch tabuľkovo najhorších tímov stretnú o prvé víťazstvo v sezóne proti Zlatým Moravciam.

09:00 - Ďalšou zaujímavou témou bol trest pre Slovan Bratislava, ktorý mu udelila FIFA. Tá mu zakázala podpisovať nových hráčov až tri prestupové obdobia, ale podľa generálneho riaditeľa Ivana Kmotríka ml. sa situácia vyjasnila. Viac v článku.

08:30 - Počas týždňa prišlo k ďalšej zmene na trénerskom poste Zlatých Moraviec. Po Cifraničovi, Hippovi a Štefankovi prichádza Dušan Uhrin mladší (56). Viac v článku.

08:00 - Minulé kolo prinieslo aj zaujímavé individuálne výkony, z ktorých vznikla Flashscore zostava.

07:30 - K predošlému 21. kolu sa môžete vrátiť prostredníctvom udalostí, ktoré mapujú to najzaujímavejšie, čo sa udialo.

07:00 - Pred rozdelením tabuľky na dve šestky ostáva odohrať posledné kolo, ktoré bude prakticky pre každý tím nesmierne dôležité a rozhodne o mnohých podstatných otázkach. Navyše prinesie aj najväčšie slovenské derby.

Tabuľka pred 22. kolom.
Tabuľka pred 22. kolom.Flashscore