Zlaté Moravce dokončia sezónu so štvrtým trénerom. K Žitave prichádza Dušan Uhrin ml.

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlaté Moravce dokončia sezónu so štvrtým trénerom. K Žitave prichádza Dušan Uhrin ml.

Uhrin ml. má vo svojom bohatom trénerskom životopise aj angažmán v Diname Bukurešť.
Uhrin ml. má vo svojom bohatom trénerskom životopise aj angažmán v Diname Bukurešť.Profimedia
Tohtosezónny unikát v komplexnom ponímaní. Síce v tabuľke ViOn doteraz Michalovce nepredbehol, ale v rámci výmen na trénerskej lavičke už áno. Kým Zemplínčanov vedie tretí lodivod, Zlatomoravčanov od pondelka štvrtý. Po Cifraničovi, Hippovi a Štefankovi prichádza Dušan Uhrin mladší (56). Informáciu potvrdil klub na svojom webe.

Vedenie Zlatých Moraviec sa snaží robiť všetko možné i nemožné, aby sa vyhlo tomu najhoršiemu - vypadnutiu z najvyššej súťaže. Celok od Žitavy v prebiehajúcom ročníku ešte nezvíťazil. Ich séria trvá od mája minulého roka, keď naposledy uspeli v kľúčovom domácom barážovom vystúpení s Prešovom (3:0) a zachránili Niké ligu. 

Aktuálne posledné mužstvo sa len pred pár dňami rozlúčilo s bývalým reprezentačným kormidelníkom Michalom Hippom, ktorý dostal priestor v šiestich dueloch. V predposlednom kole základnej časti stál na čele lavičky dočasne tréner starších dorastencov Andrej Štefanka. Ani jemu sa nepodarilo s tímom bodovať. Všetko má zmeniť Dušan Uhrin ml. 

Pohľad na tabuľku.
Pohľad na tabuľku.Flashscore

Uhrin ml. je synom známeho trénera Dušana Uhrina, ktorý sa narodil neďaleko od Moraviec v Novej Vsi nad Žitavou. Jeho potomok si v kariére vyskúšal vedenie pražskej Slavie, Plzne, Mladej Boleslavi. V zahraničí pôsobil v AEL Limassol, Diname Tbilisi (zisk double), Diname Bukurešť i Karmiotisse. Naposledy sedel na lavičke Příbramu a od apríla 2023 čaká na ďalší angažmán. 

Ostatné výsledky Zlatých Moraviec.
Ostatné výsledky Zlatých Moraviec.Flashscore

Zlaté Moravce majú pred sebou "šesťbodový" súboj, keď v poslednom kole základnej časti cestujú pred rozdelením tabuľky na trávnik Michaloviec. Na Zemplínčanov strácajú tri body. V prípade plného bodového zisku sa môžu posunúť na barážovú priečku vďaka lepšiemu skóre. Bude to tiež zaujímavý súboj dvoch českých legionárov. Na jednej strane Dušan Uhrin ml., na druhej František Straka. 

Michalovce - Zlaté Moravce (sobota, 17:00)