Podbrezovej sa bod málil, Dunajská Streda ho berie. Vrátil sa omilostený Káčer

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Podbrezovej sa bod málil, Dunajská Streda ho berie. Vrátil sa omilostený Káčer
Kováčik s bodom spokojný nebol.
Kováčik s bodom spokojný nebol.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Nesmierne dôležitý súboj sa hral v Podbrezovej, kam pricestovala Dunajská Streda. Prípadný víťaz by mal istotu postupu do prvej šestky, ale keďže sa zrodila remíza, tak všetko ostáva otvorené.

DAC každopádne disponuje najvýhodnejšou pozíciou, nakoľko získal 36 bodov, čo je o dva viac ako piata Podbrezová. Nasleduje duo Trenčín - Banská Bystrica s 33 bodmi, o dva menej si pripísali hráči Ružomberka.

Tí sa v záverečnom 22. kole predstavia doma proti železiarom. Ak pod Čebraťom zverenci trénera Skuhravého prehrajú, s veľkou pravdepodobnosťou prídu o hornú polovicu.

Podbrezová stratila už štyri body

Podbrezovčania pritom boli lepší. V stretnutí skúpom na príležitosti ich mohol zachrániť striedajúci Roland Galčík. V závere však dvakrát po sebe neuspel:

"Za normálnych okolností by som ho nikdy nepostavil, pretože od minulého zápasu mal zdravotné problémy, ale viem, že sa dokáže dostať do šancí, čo sa aj potvrdilo. Škoda, že ich nevyužil," povzdychol si tréner domácich Roman Skuhravý.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sklamanie prevládalo na tvári asi najsnaživejšieho podbrezovského futbalistu Petra Kováčika: "Celý zápas sme boli lepší, súpera sme nepustili do žiadnej šance. Takéto zápasy musíme zvládať, ak chceme hrať prvú šestku. Rovnako sme to nedokázali v Košiciach pred týždňom, takže za dva zápasy sme stratili štyri body. Mohli sme mať istotu, ale takto sa budeme biť do úplného konca," hodnotil.

Podbrezová - Dunajská Streda 0:0

Pomenoval aj prvky, ktoré v hre jeho tímu absentovali: "Chýbalo mi tam trochu viac chcenia. Niekedy mám pocit, že prídeme na ihrisko pre to, aby sme neprehrali, ale ja chcem zápasy vyhrávať. Čo z toho, že máme jeden bod... Ja som s výsledkom nespokojný. Prístup bol dobrý, aj hra bola fajn, ale stratili sme dva body," nechal sa počuť mladý obranca.

Podbrezová v troch jarných súbojoch inkasovala iba jeden gól, aj to od Marcina z pokutového kopu, ale v ostatných dvoch dueloch žiadny nestrelila.

"Bol to pre nás vážny zápas, skúška so všetkým, čo je potrebné. Žiadne stretnutie nehodnotím primárne z hľadiska výsledku. My sme boli tímom, ktorý chcel dať gól a chcel sa dostať do pevnej dunajskostredskej obrany. Príležitosti sme na to mali. Sme vo fáze, keď nám to v útoku nejako nelepí," hovoril Skuhravý.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

DAC vie zahrať aj lepšie

Dunajská Streda pricestovala na Horehronie po dvoch jarných výhrach a momentálne, aj keď to ešte nie je definitívne, je najbližšie k prieniku do prvej šestky spomedzi kvarteta tabuľkovo vyrovnaných tímov. Napriek tomu jej výkon v Podbrezovej zaostával napríklad za tým, aký predviedla v Trnave.

"Vedeli sme, ako domáci hrajú, v čom majú silné stránky. Klobúk dole pred ich trénerom, akú taktiku na nás zvolil. Nachystali sa na nás dobre. Potrebujeme sa ešte vo veľa veciach zmeniť. Som rád za remízu, ale nie som spokojný s prvým polčasom. Moji hráči vedia hrať aj lepšie. Viem, že pod tlakom to nie je jednoduché," zamýšľal sa tréner Xisco Muňoz.

"V druhom polčase to malo už potrebnú intenzitu. Videli sme kvalitný futbal, dobrý zápas, oba tímy mali šance. Musíme ďalej tvrdo pracovať. V poslednom kole základnej časti sa rozhodne, kto sa dostane do prvej šestky a nadstavby o titul. My sme DAC, vieme aké sú od nás očakávania. Musíme to splniť," doplnil španielsky kouč.

Nadšený nemohol byť ani Milan Dimun, ale remízu berie: "Bol to veľmi dôležitý zápas z pohľadu tabuľky. Prišli sme sem zvíťaziť, ale berieme aj bod, sme s ním spokojní. Škoda, že sme nezachovali väčší pokoj na kopačkách v zakončení. Dôležité je, že sme neinkasovali. Verím, že zvládneme v stredu tak pohárový zápas s Ružomberkom, ako aj v sobotu ligový so Žilinou a zabezpečíme si prvú šestku v tabuľke," nechal sa počuť.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

Omilostený Káčer

V závere stretnutia prišiel na ihrisko omilostený Miroslav Káčer. Ten bol preradený do Šamorína, ale niekoľko dní už trénuje naplno s DAC a verí, že v tíme aj ostane:

"Po týždni v Šamoríne som mal kondičný blok a teraz sa od začiatku týždňa pripravujem s Dunajskou Stredou. Bol som na všetkých tréningoch. Je to téma, ktorá je pre mňa ťažká. Návrat bol v duchu toho, čo povedal aj tréner na tlačovke, že pokiaľ budem dosahovať určitú výkonnosť, tak môžem ísť naspäť. Som rád, že som späť a uvidíme, čo bude ďalej," prezradil po stretnutí v Podbrezovej.