Niké liga ONLINE: Belasí naďalej dominujú, Dunajská Streda v Podbrezovej nevyhrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Belasí naďalej dominujú, Dunajská Streda v Podbrezovej nevyhrala

Aktualizované
Hráči DAC si rozdelili body s Podbrezovou.
Hráči DAC si rozdelili body s Podbrezovou.TASR / Flashscore
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa po zimnej prestávke vrátil do jarnej časti, ktorá pokračuje 21. kolom. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 21. KOLA

PIATOK

Košice - Skalica 2:1

Sumár

Návrat

SOBOTA

Trnava - Banská Bystrica 2:0

Návrat

Zlaté Moravce - Ružomberok 2:4 

Žilina - Michalovce 1:1

Sumár

NEDEĽA

Trenčín - Slovan Bratislava 0:2

Podbrezová - Dunajská Streda 0:0

Sumár

Výsledky 21. kola.
Výsledky 21. kola.Flashscore

25. FEBRUÁR

20:32 - Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej, zhodnotil duel nasledovne: "Bol to pre nás vážny zápas, skúška so všetkým čo treba. Žiadne stretnutie nehodnotím primárne z hľadiska výsledku. My sme boli tímom, ktorý chcel dať gól a chcel sa dostať do pevnej dunajskostredskej obrany. Príležitosti sme na to mali. Sme vo fáze, keď nám to v útoku nejako nelepí. Kľúčový bol prvý polčas, v ktorom sme prevzali opraty. Mrzí ma nevyužitá hlavička Assinora Oseiu. V samom závere mal aj šancu Galčík, škoda že ju nevyužil. Bola to náročná skúška, tešíme sa na posledné kolo v Ružomberku."

20:30 - "Vedeli sme, ako domáci hrajú, v čom majú silné stránky. Klobúk dole pred ich trénerom, akú taktiku na nás zvolil. Nachystali sa dobre. My sa ešte potrebujeme vo veľa veciach zmeniť. Som rád za túto remízu, ale nie som spokojný s prvým polčasom. Moji hráči vedia hrať aj lepšie. Viem, že pod tlakom to nie je jednoduché. V druhom polčase to malo už potrebnú intenzitu. Videli sme kvalitný futbal, dobrý zápas, oba tímy mali šance. Musíme ďalej tvrdo pracovať. V poslednom kole základnej časti sa rozhodne, kto sa dostane do prvej šestky a nadstavby o titul. My sme DAC, vieme aké sú od nás očakávania. Musíme to splniť," povedal kouč DAC-u Xisco Muňoz.

20:25 - "Bol to veľmi dôležitý zápas z pohľadu tabuľky. Prišli sme sem zvíťaziť, ale berieme aj bod, sme s ním spokojní. Škoda, že sme nezachovali väčší pokoj na kopačkách v zakončení. Dôležité je, že sme neinkasovali. Verím, že zvládneme v stredu pohárový zápas s Ružomberkom aj v sobotu ligový so Žilinou a zabezpečíme si prvú šestku v tabuľke," skonštatoval Milan Dimun z Dunajskej Stredy.

19:34 - Futbalisti Slovana zvíťazili na ihrisku Trenčína po góloch Toliča a Rodriguesa 2:0. Podbrezová si doma rozdelila body s Dunajskou Stredou. Viac v článku.

14:28 - Ostatné výsledky stretnutí Podbrezovej s Dunajskou Stredou nenapovedajú nerozhodný výsledok nedeľnej bitky. Osem z posledných deviatich súbojov oboch celkov totiž zakaždým našlo víťaza. Výnimkou je len nerozhodný rezultát 0:0 z augusta 2022. 

Výsledky posledných piatich duelov Podbrezovej a DAC.
Výsledky posledných piatich duelov Podbrezovej a DAC.Flashscore

13:32 - "Trenčín je doma veľmi silný z dvoch pohľadov – jednak vďaka štýlu hry a hracej ploche, ktorá je rýchla. Súper hrá po vydarenom vstupe do sezóny o hornú šestku, určite bude motivovaný a tabuľka jasne hovorí, že potrebuje získať body. U nás bude dôležité, akým spôsobom ovplyvnia kvalitu a tempo hry zmeny, ktoré určite prídu na niektorých pozíciách. V príprave vychádzame z predpokladu, že zápas bude najmä po zisku lopty rýchly. Samozrejme, cestujeme s cieľom postrážiť si náskok na čele a s úmyslom podať nadpriemerný výkon, pretože s priemerným výkonom by sme v Trenčíne mali problémy uspieť," povedal asistent trénera Boris Kitka.

12:45 - DAC, Slovan a Ružomberok sú jediné kluby, ktoré v úvodných dvoch jarných kolách bodovali naplno. Okrem nich ešte v tomto období neprehrali Podbrezová, Dukla a Trenčín (po 4 body). 

12:00 - Najvyššie víťazstvo DAC, a zároveň gólovo najbohatší výsledok vo vzájomných stretnutiach, sa zrodilo 29. augusta 2015, keď Dunajská Streda doma triumfovala 5:1 (góly Szarka 4, Ľupták – Mehanovič).

11:54 - Železiari a DAC sa v slovenskej najvyššej futbalovej súťaži stretli 18-krát. Úspešnejší je celok od Dunaja, ktorý vyhral 11 vzájomných súbojov, Podbrezová sa z triumfu tešila dvakrát. Remízový výsledok sa zrodil v piatich prípadoch.

11:49 - Ďuriš nerieši korunu pre kráľa strelcov, Rymarenko ľutoval zahodenú tutovku.

10:55 - Zlomový duel čaká aj futbalistov Trenčína, pre ktorých je pripravená výzva v podobe majstrovského Slovana. V posledných troch vzájomných dueloch sa zakaždým tešilo mužstvo, ktoré bolo domáce. Zaujímavé sú najmä výsledky z minulej sezóny - oba strety našli rozdielneho víťaza a skončili sa rezultátom 4:0. V októbri aktuálneho ročníka triumfovali belasí 2:0.

Výsledky ostatných vzájomných duelov Trenčína so Slovanom.
Výsledky ostatných vzájomných duelov Trenčína so Slovanom.Flashscore

09:48 - Cieľ Dunajskej Stredy je jasný - zdolať Podbrezovú. Ak sa to kádru zo Žitného ostrova podarí, zaistí si účasť v skupine o titul. So Slovanom a Žilinou je jedným z troch klubov, ktorý od zavedenia súčasného hracieho modelu (2017/18) nechýbal v jarných bojoch hornej šestky ani raz.

08:45 - Nedeľné zápasy 21. kola Niké ligy ponúknu bitky o dôležité body. V akcii bude štvrtý, piaty a aj siedmy celok tabuľky, všetky sa nachádzajú v rozmedzí dvoch bodov a bojujú o pozíciu v najlepšej šestke. Trenčín s 33 bodmi privíta na svojom ihrisku lídra zo Slovana. Rovnako 33-bodová Podbrezová bude hostiť oponenta z Dunajskej Stredy, ktorého môže v prípade triumfu predbehnúť.

24. FEBRUÁR

18:44 - Andrej Štefanka, nový tréner Zlatých Moraviec, zareagoval po stretnutí s Ružomberkom takto: "Zápas sme nezvládli. Úvod nebol zlý, potom však prišli opäť dva lacné góly. Pozitívom je, že v závere polčasu sme dokázali vyrovnať. Mali sme dobrú emóciu, ktorú sme však nedokázali priniesť do druhého dejstva. Urobili sme úplne zbytočnú penaltu. Potom sme už išli na riziko. Bez absolútneho nasadenia všetkých hráčov nie sme schopní konkurovať takému mužstvu ako je Ružomberok. Reakcie hráčov po stretnutí si interne rozoberieme. Do každého zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať, lebo bez bodov sa zachrániť nemôžeme."

18:30 - "Do stretnutia sme vstúpili podľa plánu. Dali sme pomerne rýchlo gól, následne aj druhý. Potom sme sa nechali zatlačiť a pustili domácich do vyrovnania. Po zmene strán sme sa našťastie opäť odpútali na dva góly. V závere sme domácich už do ničoho nepustili. Bol to ťažký zápas na veľmi náročnom, mäkkom teréne, na ktorom sa len veľmi ťažko kombinovalo," prezradil po zisku troch bodov Ondřej Smetana, vedúci lavičky MFK Ružomberok.

18:09 - Lodivoda Banskej Bystrice Mária Auxta mrzí nepremenená prvá príležitosť zápasu so Spartakom: "Keďže domáci nemali dobrý vstup do jarnej časti, očakávali sme, že na nás viac vyletia, čo sa aj potvrdilo. Akurát svoju prvú šancu sme nevyužili, to si myslím, že by bolo zlomové. Trnava sa dostala do vedenia, po našej chybe sme dostali druhý gól. Ťažko sme sa potom presadzovali. Rozhodujúce bolo, že sme dnes neboli efektívni a nevyužili sme príležitosť.“

18:02 - Priebeh stretnutia s banskobystrickou Duklou zhodnotil trnavský kouč Gašparík: "Prvý gól a prvá šanca menia zápas. Naklonili sme misky váh na svoju stranu tým, že sme premenili úvodné dve veľké príležitosti a naopak, Banská Bystrica po našej fatálnej chybe, akú vieme spraviť len my, ju nevyužila. Mohli sme zápas dotiahnuť do lepšieho výsledku, pretože Dukla už nemala strelu na bránu, Mali sme situácie, ktoré sa dali dotiahnuť do tretieho gólu a bol by úplný pokoj. Takto bol zápas stále v určitom napätí. Druhú polovicu druhého polčasu sme si postrážili a zvíťazili."

17:48 - František Straka po debute na lavičke Michaloviec našiel pre svojich zverencov slová chvály: "Som spokojný, pretože sme sa prezentovali veľmi dobre najmä v prvom polčase. Boli sme agresívni, bod aj beriem, ale aj neberiem, pretože sme v závere nepostrážili jeden nábeh protivníka. Situáciu nech si každý vyhodnotí podľa seba. Môj tím musím pochváliť. Som presvedčený, že má na to, aby zostal v lige."

17:41 - Žilinský tréner Jaroslav Hynek našiel po zápase s Michalovcami pádne dôvody nerozhodného výsledku: "Vo finále musíme remízu brať, ale myslím si, že zápas sme mali gólovo zvládnuť. Zvlášť v prvom polčase, v ktorom sme mali dobré situácie, tie vieme riešiť lepšie. Nepomohli nám dnes striedania a ani zmeny na pozíciách, spokojní nie sme ani s hrou, penalta nám zachránila výsledok. Súper skvele bránil, boli sme mimoriadne nepresní a musíme riešiť dôvod, pre ktorý to tak bolo."

Najvyššie hodnotenie z hráčov duelu v Žiline získal Hubočan.
Najvyššie hodnotenie z hráčov duelu v Žiline získal Hubočan.Flashscore

17:02 - Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali v sobotnom zápase 21. kola slovenskej futbalovej Niké ligy nad Banskou Bystricou. Ružomberok uspel na jar aj tretí raz a výrazne si pomohol v boji o prvú šestku. Žilina zachraňovala bod proti Michalovciam. Viac v článku.

14:27 - Zlaté Moravce hostia v poslednom domácom zápase základnej časti Ružomberok. Duel vynechajú pre zranenia Miroslav Gono a Gergely Tumma. Na súpiske chýba pre zápas B-tímu Patrik Richter a pre trest z posledného stretnutia Levan Nonikashvili. Na súpisku sa po zranení vrátil Matúš Čonka.

13:57 - "Veľmi náročné prostredie, v Trnave sa vždy hralo ťažko, ale paradoxne, ja som tam z pozície súpera rád hrával. Nečaká nás nič jednoduché. Boj o prvú šestku. Trnava prvé dva jarné zápasy prehrala, takže očakávam veľmi ťažký a bojovný zápas," hovorí pred sobotňajším duelom stredopoliar či obranca MFK Dukla Marek Hlinka, ktorý hral za Spartak v jarnej časti sezóny 2014/2015.

13:20 - Pre banskobystrických fanúšikov je zrejme najznámejším menom z kádra Spartaka Michal Ďuriš, ktorý pod Urpínom naštartoval svoju kariéru. Na jeseň dával góly v drese Trnavy a do malého Ríma sa vrátil z Cypru pred uplynulým kolom, v ktorom hneď aj rozvlnil sieť, no gólovú radosť mu prekazil ofsajdový verdikt.

12:28 - "Bude to podobný zápas ako vzájomný duel na jeseň, ale aj ako ten v Skalici. Myslím si, že nie je až taký veľký výkonnostný rozdiel medzi Michalovcami, Skalicou či Moravcami. Zemplín má skúsených hráčov, ktorí dokážu niečo vymyslieť. Navyše hrajú o záchranu a každý duel je pre nich existenčný. Vieme, čo od Michaloviec asi očakávať," vyjadril sa pred stretnutím žilinský kouč Jaroslav Hynek.

11:41 - Žan Medved dvomi gólmi zariadil cenné víťazstvo Košíc nad Skalicou. Tri body ho tešili najmä z pohľadu fanúšikov, spoluhráčov a realizačného tímu. Slovinský útočník spomenul aj "drajv" svojho celku, ktorý pomohol k úspechu. Viac v článku.

10:59 - Premiéru na trénerskej lavičke ViOn-u zažije kouč Andrej Štefanka, prvým súperom mu bude Ružomberok. Výsledky ostatných piatich vzájomných stretov oboch celkov výrazne nefavorizujú žiaden z tímov. Po dvoch remízach 2:2 nasledovali dve ružomberské výhry 2:0 predelené víťazstvom Zlatých Moraviec 1:0. 

Výsledky ostatných vzájomných duelov Ružomberka so Zlatými Moravcami.
Výsledky ostatných vzájomných duelov Ružomberka so Zlatými Moravcami.Flashscore

09:37 - Protivníci, ktorí si zmerajú sily na Štadióne Antona Malatinského, sa budú spoliehať aj na prínos svojich individualít. Obidva tímy majú vo svojich radoch produktívne dvojice, lepšie je však na tom Banská Bystrica. Dukla totiž disponuje najlepším ligovým strelcom Polievkom, ktorého bilancia znie 11 gólov a sedem asistencií. Sekunduje mu kolega Rymarenko so siedmimi presnými zásahmi a tromi gólovými prihrávkami. Spartaku budú chcieť pomôcť Azango (5+5) a navrátilec Ďuriš (5+4).

08:30 - Sobotný program predposledného kola základnej časti Niké ligy prinesie zaujímavé a dôležité boje. Tabuľkovo tretia Trnava nemá so ziskom 36 bodov nič isté a o svoje miesto medzi najlepšou šestkou sa ešte musí pobiť. Najbližšou prekážkou Spartaka budú 33-bodoví hostia z Banskej Bystrice. Na hornú polovicu tabuľky ešte môže pomýšľať aj Ružomberok, ktorému však treba iba výhru. Tú bude chcieť dosiahnuť proti poslednému ViOn-u. Po včerajšom triumfe Košíc strácajú Michalovce na svojho suseda z východu už 10 bodov, stratu budú chcieť aspoň čiastočne skresať v dueli s druhou Žilinou.

23. FEBRUÁR

21:47 - Tréner Košičanov Ján Kozák ml. zhodnotil duel nasledovne: "Každý vie, v akej sme situácii. Potrebujeme bodovať, preto to bol pre nás dôležitý zápas. Vedeli sme, že Skalica má silné mužstvo a nedostáva veľa gólov. Hrá veľmi dobre organizovane. Mali sme veľmi dobrý úvod. Škoda inkasovaného gólu, po ktorom sme znervózneli. V druhom polčase sme sa sústredili na defenzívu. Za stavu 2:1 sme nechceli bezhlavo útočiť. Skalica si vypracovala nejaké príležitosti, ale aj my. Myslím si, že je to zaslúžené víťazstvo, mali sme viac o 1-2 čisté šance. Verím, že nám to pomôže do ďalšej práce, pretože je zložité, keď sú hráči stále pod tlakom a každý skloňuje záchranu."

21:45 - "Rozhodol úvod zápasu, v ktorom boli Košice maximálne efektívne. Z dvoch príležitostí dvakrát skórovali a dali zápas na svoju stranu. My sme sa dostali do stretnutia kontaktným gólom v prvom polčase. Počas celého druhého dejstva Košice bránili v bloku, no napriek tomu sme sa dostali do situácií, z ktorých sme mohli skórovať. Žiaľ, neboli sme dostatočne efektívni," povedal kouč Skalice Pavol Majerník.

19:30 - Predohrávku 21. kola ovládli hráči Košíc, ktorí porazili Skalicu 2:1. Viac v článku.

17:20 - Zaujímavé bude sledovať časy, v ktorých padnú góly piatkového súboja. Košičanom sa strelecky darí v prvej 15-minútovke, no zároveň v nej aj 10-krát inkasovali (najčastejšie spomedzi všetkých účasntníkov Niké ligy). Záhorákom výchádzajú vstupy do druhých polčasov, no opačne to už je v záveroch oboch 45-minútoviek.

16:34 - Protivníci sa v metropole východu budú spoliehať aj na svoje individuality. Najproduktívnejšími hráčmi Košíc sú Žan Medved (5+1), Lukáš Fabiš (1+4) a Michal Faško (1+3).  Ich súpera ťahajú najmä Daniel Smékal (4+1), Roman Haša (2+1) a Yann Yao (1+2).

15:37 - Skalickému kádru môže vietor do plachiet dodať iný ukazovateľ. Od domáceho októbrového triumfu 1:0 nad Košicami je v platnosti tvrdenie, že ak sa Záhoráci dokážu v ligovom stretnutí gólovo presadiť, tak neprehrajú. Po tejto výhre ale konto súpera zaťažili viac ako jedenkrát iba pri víťazstve 3:0 nad Podbrezovou.

14:31 - Príjemne sa košickému celku pozerá aj na ďalšiu štatistiku. V ostatných troch domácich vystúpeniach v Niké lige tamojšie FC neprehralo ani raz, naopak Skaličania vyhrali od začiatku sezóny na ihrisku súpera iba jedinýkrát, keď v 12. kole zdolali ViOn 1:0.

13:28 - Štatistika úspešnosti hosťujúcich tímov z duelov Skalice a Košíc nepoteší najmä Záhorákov. Oba kádre sa doteraz v rámci najvyššej i druhej ligy stretli dokopy šesťkrát a hostia sa z výhry netešili ani raz. Skaličanom to nehrá do kariet práve pre to, že piatkový stret sa hrá na pôde východniarov. Mužstvá od seba v tabuľke delí deväť bodov.

Posledných päť ligových stretov Košíc so Skalicou.
Posledných päť ligových stretov Košíc so Skalicou.Flashscore

12:12 - Nezaháľala ani banskobystrická Dukla, ktorá zareagovala na odchod Uhrinčaťa do pražskej Sparty hosťovaním ghanského obrancu Ivana Mensaha zo Žiliny. Čítajte viac.

11:06 - V závere týždňa mali nikéligisti poslednú možnosť prestupov. Najaktívnejšie boli Košice, ktoré sa posilnili o stopéra Nicolasa Gorosita či stredopoliara Hočka. Čítajte viac.

10:00 - Posledný celok od Žitavy určite nezachráni v Niké lige Michal Hipp. Skúsený lodivod končí po šiestich dueloch na lavičke ViOn-u. Jeho funkciu prevzal, zatiaľ dočasne, tréner z U19 Andrej Štefanka. Tím bude viesť už cez víkend doma proti Ružomberku.

09:26- Počas týždňa asi najviac zaujala správa, že Peter Struhár už nie je trénerom MFK Zemplín Michalovce. Nikéligový celok preberá český kormidelník František Straka, ktorý ho má udržať v najvyššej súťaži. Viac v článku.

09:08 - Počas doterajších devätnástich kôl zaznamenal najvyšší počet striel na bránu Slovan (131), na druhom je Podbrezová (120). Trnavčania sa až 52-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Spartaka (282). Úradujúci majster sa môže pýšiť najvyšším počtom prihrávok (10 064), ale v úspešnosti je lepší Trenčín (83,2 %). DAC nazbieral už 44 žltých kariet. Hráči Košíc a Dunajskej Stredy videli tri červené karty. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (27) aj druhom (26) polčase.

08:37 - Do 21. kola vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 53 gólov. Druhá Podbrezová ich zaznamenala 39, o jeden viac ako Žilina. Na opačnom póle sú Košice so 43 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa pýšiť nemôžu ani Michalovce (40) či Zlaté Moravce (40). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len jedenásťkrát. Štrnásť gólov dali Zemplínčania, zatiaľ čo Košice šestnásť.

08:04 - Brankár Vozinha udržal na jeseň čisté konto až osemkrát. V januári absolvoval Africký pohár národov, kde sa mu z osobného hľadiska darilo a s Kapverdami sa dostal do semifinále. Sedemkrát neinkasovali Takáč, Popovič a Borjan.

07:28 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza jedenásťgólový Róbert Polievka z Banskej Bystrice. O dva zásahy menej zaznamenali Čavrič a Ďuriš, ale obaja v zime odišli do zahraničia. Nasledujú Strelec a Barseghjan s ôsmimi gólmi. Po sedem ich strelili Marcin a Rymarenko. Medzi asistentmi sú na tom najlepšie Kováčik a Barseghjan, ktorí zaknihoval po deväť prihrávok. Zaujímavé je, že celkovo desať ich mohol mať Kmeť, avšak reálne zaznamenal päť, nakoľko ďalších päť centrov zapríčinilo vlastný gól súpera. Polievka prispel celkovo k 17 zásahom svojho tímu (10+7).

Výsledky predošlého 20. kola.
Výsledky predošlého 20. kola.Flashscore

07:00 - Slovan Bratislava sa nachádza na čele tabuľky s dvanásťbodovým náskokom pred Žilinou, ktorú na úvod jarnej časti porazil. Trnava má o tri body menej. Po nej nasleduje kvarteto Dunajská Streda a s nízkym odstupom trio Podbrezová, Trenčín a Banská Bystrica. Ružomberok ešte chce zabojovať o prvú šestku, ale má päťbodovú stratu, o ďalších šesť je za ním Skalica. Desiate Košice síce majú sedembodový náskok pred Michalovcami, avšak čakajú ich vzájomné stretnutia. Zemplín spoločne so Zlatými Moravcami ako jediní budú bojovať nielen o body, ale aj prvé víťazstvo v sezóne.

06:40 - Minulé kolo prinieslo aj zaujímavé individuálne výkony, z ktorých vznikla Flashscore zostava.

06:20 - K predošlému 20. kolu sa môžete vrátiť prostredníctvom udalostí, ktoré mapujú to najzaujímavejšie, čo sa udialo.

06:00 - Po zimnej prestávke je Niké liga späť. Pred rozdelením tabuľky na dve šestky ostáva odohrať ešte dve kolá, ktoré budú prakticky pre každý tím nesmierne dôležité.

Tabuľka pred štartom 21. kola.
Tabuľka pred štartom 21. kola.Flashscore