Flashscore zostava 20. kola Niké ligy: Režisér Barseghjan, strelec Rodrigues a ďalší

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 20. kola Niké ligy: Režisér Barseghjan, strelec Rodrigues a ďalší
Barseghjan si pripísal asistencie s poradovými číslami 8 a 9.
Barseghjan si pripísal asistencie s poradovými číslami 8 a 9.TASR
Základná časť Niké ligy uzatvorila druhú desiatku súťažných kôl. Ďalšia šestica zápasov v kalendárnom roku 2024 v sebe ukryla opäť viacero zaujímavých výkonov z produkcie individualít. V ideálnej zostave 20. kola sa nachádzajú reprezentanti až siedmich klubov, viacnásobné zastúpenie majú Slovan, Ružomberok a Žilina.
Ideálna jedenástka 20. kola Niké ligy podľa hodnotenia Flashscore.
Ideálna jedenástka 20. kola Niké ligy podľa hodnotenia Flashscore.Flashscore

Brankár

Matěj Luksch (Skalica) 7,9

Dvadsiate kolo si pre Záhorákov pripravilo náročnú skúšku - na svojom ihrisku hostili mužstvo z druhého miesta tabuľky. Proti favoritovi zo Žiliny predviedli domáci ideálny štart do zápasu, keď otvorili skóre už v prvej minúte. Do konca ale ostávalo ešte množstvo času a k zisku bodov potrebovali spoľahlivý výkon brankára. Ten si do svojich rúk zobral práve Luksch, ktorý podržal tím siedmimi zákrokmi a zaistil mu bod. Na desiate Košice majú Skaličania 10-bodový náskok.

Obrancovia

Yhoan Andzouana (DAC) 7,6 

Po troch mesiacoch si legionár z Konga opäť obul strelecké kopačky. Na zásahy z prelomu októbra a novembra tentoraz nadviazal v Trnave, kde sa v 86. minúte postaral o víťazný gól. S týmto počinom a s hodnotením 7,6 bol najlepším mužom na ihrisku. Dunajskej Strede zabezpečil dôležité body, po zisku ktorých sa štvrtý DAC dotiahol Spartaku na chrbát - oba kádre delí iba jediný bod. Na pozore sa však musia mať pred trojicou prenasledovateľov.

Šimon Gabriel (Ružomberok) 7,6

Ružomberčania dokázali uspieť rovnakým pomerom ako pred týždňom a niečo podobné sa dá povedať aj o Gabrielovi. Pri výhre 1:0 nad Trnavou mal český rodák známku 7,7, teraz pri totožnom triumfe v Michalovciach si pripísal o jednu desatinu horšie hodnotenie. Odohral plných 90 minút a mužstvu pomohol udržať si teoretickú nádej na prvú šestku.

Marek Bartoš (Podbrezová) 7,6

Pred cestou do Košíc celok Podbrezovej zrejme dúfal v lepší rezultát, než bolo konečných 0:0. Bezgólový výsledok na ihrisku súpera, ktorý ešte nevyhral nad vyššie postaveným tímom, sa "železiarom" môže máliť. Po zisku jediného bodu im momentálne patrí až siedma priečka. V metropole východu patrili k najlepším hráčom na ihrisku práve Bartoš a jeho 19-ročný spoluhráč Mahmudu Bajo.

Stredopoliari

Dominik Javorček (Žilina) 8,1

Po domácom výprasku od Slovana a osobnom hodnotení 6,1 si Javorček polepšil v tímovom aj individuálnom smere. V Skalici si "šošoni" pripísali bod za remízu 1:1 a 21-ročný stredopoliar zlepšil svoju predchádzajúcu známku o dva body. Práve on sa postaral o jediný presný zásah zo strany Žiliny, ktorej naďalej patrí druhé miesto tabuľky, no už s 12-bodovou stratou na obhajcu titulu z Bratislavy.

Artur Gajdoš (Trenčín) 7,9 

Desaťbodovým výkonom ovládol Gajdoš celé minulé kolo, ktorého sa stal najlepším hráčom. Po góle a asistencii proti Košiciam tentokrát zaknihoval presný zásah do siete Banskej Bystrice. Jeho trefa znamenala zisk jedného bodu za nerozhodný výsledok 1:1 a takisto aktuálne umiestnenie sa na šiestej pozícii Niké ligy.

Juraj Kucka (Slovan) 7,7 

Gólovú odmlku piatich súťažných predstavení prelomil Kucka v hlavnom meste proti Zlatým Moravciam. Reprezentant Slovenska otvoril skóre merania síl v 16. minúte, čím načal zrod víťazstva 4:1 nad posledným tímom tabuľky. Slovanisti nazbierali počas 20 ligových stretov 51 bodov, pred nadstavbovou časťou si teda vypracovali najlepšiu možnú pozíciu na obhajobu majstrovského titulu.

Kristián Bari (Žilina) 8,2

Nezaknihoval gól ani asistenciu, no aj tak bol mužom zápasu. Reč je o 23-ročnom obrancovi, ktorý sa objavil na kraji žilinskej zálohy a na Záhorí sa prezentoval výkonom so známkou 8,2. Z hracej plochy schádzal v 85. minúte, keď ho striedal Tomáš Hubočan. Bari si tak čiastočne napravil chuť po polčasovom predstavení v Bratislave, ktoré znamenalo hodnotenie na úrovni 6,0.

Útočníci

Gerson Rodrigues (Slovan) 8,4

Doposiaľ sa zdá, že Slovan ziskom luxemburského útočníka rozhodne netrafil vedľa. Rodrigues si zatiaľ v belasom drese odkrútil tri duely, z ktorých vyťažil štyri gólové momenty a jednu asistenciu. Proti ViOn-u sa predviedol dvojgólovým vystúpením, čím mužstvu prakticky zaistil tri body a potvrdenie postu ligového lídra.

Príchod Rodriguesa sa majstrovi vypláca.
Príchod Rodriguesa sa majstrovi vypláca.TASR

Martin Boďa (Ružomberok) 8,0

Na dva presné zásahy z prípravných súbojov sa útočníkovi Ružomberka už podarilo nadviazať aj v ligovom prostredí. Jeho tretí gól v aktuálnom ročníku Niké ligy znamenal triumf 1:0 nad Zemplínčanmi. Pod Čebraťom tak stále živia vyššie spomínanú nádej na prienik do skupiny o titul. Boďa strávil na michalovskom ihrisku 63 minút.

Tigran Barseghjan (Slovan) 8,5

Najlepším protagonistom na hracej ploche bol arménsky futbalista v oboch jarných ligových vystúpeniach Slovana. Spod Dubňa si odniesol gól a hodnotenie 8,2, proti Zlatým Moravciam si obohatil konto o dve gólové prihrávky a známku 8,5. S ôsmimi ranami do čierneho je aktuálne tretím najlepším strelcom najvyššej slovenskej súťaže.

Hráč kola: Tigran Barseghjan

Hoci jeho kolega Rodrigues má za sebou meranie síl s dvomi presnými zásahmi, o desatinu vyššia známka svieti pri mene Barseghjana. Ofenzívny futbalista sa prezentoval aktívnym výkonom, ktorým "belasým" značne dopomohol k 16. ligovému víťazstvu v sezóne. Armén opäť potvrdil svoje režisérske schopnosti a pripísal si dve asistencie. Dokopy ich má v ročníku 2023/24 na svojom konte už deväť - v tomto smere je najproduktívnejším hráčom Niké ligy.