DAC po piatich zápasoch vyzrel na Trnavu. Belasí s výrazným náskokom na čele

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

DAC po piatich zápasoch vyzrel na Trnavu. Belasí s výrazným náskokom na čele

Aktualizované
Radosť Dunajskostredčanov v Trnave.
Radosť Dunajskostredčanov v Trnave.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v nedeľnom zápase 20. kola slovenskej futbalovej Niké ligy proti Zlatým Moravciam 4:1 a na čele tabuľky majú už dvanásťbodový náskok. V súboji mesiaca si Dunajská Streda odviezla plný počet bodov z "malého Ríma", kde domáci Spartak zdolala 2:1.

Slovan Bratislava - Zlaté Moravce 4:1

Slovan sa dostal do vedenia po štvrťhodine hry, keď center Vojtka z rohového kopu tečoval Lichý a Juraj Kucka volejom poslal domácich do vedenia. Následne výbornú formu potvrdil Gerson Rodrigues, keď ľavačkou poslal loptu k žrdi. Krátko po zmene strán skóroval aj mladý Nino Marcelli a "belasí" viedli 3:0.

Zlaté Moravce síce znížili zásluhou Filipa Balaja, ktorý skóroval premiérovo v sezóne, ale prešla iba minúta a Rodrigues bránený dvojicou hráčov pridal druhý gól. Luxemburský útočník má po dvoch stretnutiach Niké ligy na konte už tri presné zásahy a jednu asistenciu. Skóroval aj do siete Grazu, čiže sa presadil v každom dueli za Slovan.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Hneď dve asistencie si pripísal stredopoliar Tigran Barseghjan. Celkovo ich má v aktuálnej sezóne na konte deväť, čo je spoločne s Petrom Kováčikom z Podbrezovej najviac. Svoju ôsmu zaknihoval Strelec. Slovan neprehral v lige už 15 zápasov po sebe.

V závere Nonikašvili fauloval Kankavu, ktorý zostal ležať na trávniku. Gruzínskeho stredopoliara museli nakoniec odniesť na nosidlách do šatne.

Na čele tabuľky má dvanásťbodový náskok pred druhou Žilinou, so skóre 53:16 disponuje najlepšou ofenzívou aj defenzívou. V ostatných štyroch ligových dueloch sa presadil dohromady šestnásťkrát. Zlaté Moravce stále čakajú na prvú výhru. So štyrmi bodmi sú na poslednom mieste dvanásťčlennej tabuľky.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Trnava - Dunajská Streda 1:2

Dunajská Streda mala lepší prvý polčas ako domáci tím, ale na úvodný zásah sa čakalo až do jeho záveru. Najskôr totiž Trusa po obdržaní výbornej prihrávky zakončil iba do žrde. Následne prudká strela Azanga skončila tesne vedľa, navyše Ďuriš potreboval byť o krok rýchlejší, aby usmernil loptu medzi tri tyče.

DAC sa dočkal v 42. minúte, keď center sprava prepadol malým vápnom. Kone ho ešte nezakončil, ale voľný Ammar Ramadan dostal loptu do siete. Ďuriš mal na hlave vyrovnanie, skvelý zákrok po zakončení k žrdi vytiahol Popovič. Najdôležitejšie veci sa stali v úplnom závere.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Dlhý výkop Takáča prepadol za obranu a aj keď to Kačaraba kontroloval, tak v snahe prihrať hlavou Popovičovi netrafil loptu ideálne, čo potrestal Michal Ďuriš. Trnava sa z gólu tešila iba chvíľu, keďže VAR rozhodol o tom, že išlo o ofsajd.

Okamžite po rozohrávke sa individuálne presadil Yhoan Andzouana, aby prudkou strelou na bližšiu žrď nachytal Takáča. Striedajúci Martin Mikovič síce výstavným pokusom do rohu brány ešte znížil, ale bolo to už veľmi neskoro. Spartak prehral na jeseň aj druhý zápas.

Dunajská Streda druhý raz uspela a na štvrtom mieste má dvojbodový náskok pred trojicou prenasledovateľov v boji o prvú šestku. O týždeň ju čaká kľúčový zápas proti Podbrezovej.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore