Niké liga ONLINE: Trnava odmietla druhú priečku, Slovan s dvanásťbodovým náskokom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Trnava odmietla druhú priečku, Slovan s dvanásťbodovým náskokom

Aktualizované
"Belasí" sa so Zlatými Moravcami netrápili.
"Belasí" sa so Zlatými Moravcami netrápili.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa po zimnej prestávke vrátil do jarnej časti, ktorá pokračuje 20. kolom. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 20. KOLA

PIATOK

Banská Bystrica - Trenčín 1:1

Sumár.

Návrat.

SOBOTA

Košice - Podbrezová 0:0

Návrat.

Michalovce - Ružomberok 0:1

Skalica - Žilina 1:1

Sobotný sumár.

NEDEĽA

Slovan - Zlaté Moravce 4:1

Trnava - Dunajská Streda 1:2

Nedeľný sumár.

Výsledkový sumár 20. kola Niké ligy.
Výsledkový sumár 20. kola Niké ligy.Flashscore

18. FEBRUÁR

19:40 - Futbalisti Dunajskej Stredy zlomili sériu piatich súbojov v rade bez výhry proti trnavskému Spartaku. V "malom Ríme" vyhrali 2:1 a dotiahli sa práve na svojho súpera na tretej priečke na rozdiel bodu. 

17:20 - Zverenci Vladimíra Weissa st. si svoj triumf postrážili. Síce po zmene strán inkasovali po hlavičke Balaja, ale Rodrigues a Marcelli pridali po góle a tri body zostali na Tehelnom poli (4:1). Stále platí, že v histórii najvyššej slovenskej súťaže ViOn Slovan na jeho pôde ešte nezdolal.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

15:48 - Bratislavský Slovan má ideálne nakročené k ďalším trom bodom. Neprehral by pätnásť ligových zápolení v rade. Po prvom dejstve vyhráva na svojom Tehelnom poli s ViOn-om Zlaté Moravce 2:0. Strelecky sa presadili Kucka s Rodriguesom.

15:00 - Dunajskostredčania si pod vedením trénera Xisca Muñoza udržalo v piatich dueloch 4-krát čisté konto. Inkasovali iba na Slovane (prehra 1:2).

14:20 - Trnavčania dali Dunajskej Strede v posledných troch vzájomných stretnutiach vždy jeden gól a dosiahli ním všetky možné výsledky (prehru 1:3 vonku, remízu 1:1 doma a víťazstvo 1:0 vonku).

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

14:00 - DAC musí stále bojovať o majstrovskú skupinu. Pre zaujímavosť, patrí medzi tri kluby (ešte Slovan a Žilina), ktoré od zavedenia súčasného hracieho modelu v sezóne 2017/18 ani raz nechýbali v nadstavbe o titul.

13:15 - "Sme si vedomí, že do zápasu vstupujeme ako favorit. Príprava bola po pohárovom súboji veľmi krátka, no aj v sobotu sme sa s hráčmi snažili nechať duel v Grazi za sebou a pozerať sa na nedeľňajší dôležitý duel. Chceme v ňom nadviazať na dobrý výkon a víťazstvo zo Žiliny, s týmto cieľom pôjdeme na ihrisko," prezradil pre skslovan.com asistent hlavného trénera Boris Kitka.

12:35 - Nielenže "belasí" neprehrali doma v aktuálnom ročníku, historicky však proti ViOn-u neprehrali na svojom trávniku ani raz. Svojim fanúšikom sa predstavia takmer po dvoch mesiacoch. 

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

12:00 - Oficiálny web Zlatomoravčanov informuje, že trénerovi Michalovi Hippovi nebude na Tehelnom poli k dispozícii viacero hráčov. Pre zranenia či chorobu chýbajú Branislav Sluka, Gergely Tumma, Iuri Tabatadze a Miroslav Gono. Na súpiske nefiguruje ani ľavý obranca Matúš Čonka.

11:25 - Na trojbodový čaká Dunajská Streda mimo svoj štadión dve kolá. Zverenci Michala Gašparíka môžu ťažiť z posledných domácich vystúpení, keďže Dunajskostredčania ich tam nezdolali v piatich súbojoch za sebou (3-2-0). Naposledy ešte v novembri 2020. 

10:45 - Momentálne sú spartakovci tretí (11-3-5). Na svojom trávniku im chýba konzistentnosť (5-1-3). Aj keď pozitívom zostáva trojzápasová šnúra výhier bez inkasovaného gólu (ViOn, Skalica, Michalovce). 

Tabuľkové postavenie.
Tabuľkové postavenie.Flashscore

10:00 - Na opačnej strane sa postaví nevyspytateľný ViOn. Síce je posledný a nevyhral ani raz (0-4-15), ale počas zimnej prestávky sa poriadne posilnil a káder obmenil. Otázne je, ako si mužstvo bude počínať v jarných bojoch. V tom prvom zlyhalo, keď doma nestačilo na Banskú Bystricu (0:2). Hostia hrali oslabení o vylúčeného Borisa Godála. Mimo svoj štadión nie je forma Zlatých Moraviec vôbec dobrá. Z deviatich stretov sa im podarilo bodovať len raz (0-1-8). Aktuálne ťahajú na cestách sériu štyroch prehier v rade. 

09:30 - Slovan ťahá štrnásťzápasovú šnúru bez ligovej prehry. Naposledy ho zdolala Dunajská Streda v MOL Aréne 17. septembra. Čo je pre Zlaté Moravce horšie, na Tehelnom poli "belasí" v prebiehajúcom ročníku ešte neprehrali (7-2-0). 

09:00 - Dvadsiate kolo bude ukončené dvomi nedeľňajšími súbojmi. Slovan Bratislava môže navýšiť náskok na druhú Žilinu už na 12 bodov, ak doma porazí Zlaté Moravce. Trnava sa, naopak, môže bodovo "šošonom" vyrovnať, ak pred vlastnými divákmi porazí v šlágri víkendu Dunajskú Stredu.

17. FEBRUÁR

17:20 - Body sa delili aj v novej Košickej Futbalovej Aréne. Zverenci Jána Kozáka ml. si pripísali štvrtú deľbu bodov v ročníku. Podbrezová si mierne komplikuje prípadnú účasť v skupine o titul, aj keď stále môže byť, dve kolá pred koncom základnej časti, pokojná. Na ôsmy Ružomberok má náskok piatich bodov. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

17:05 - Na prvé tri body, nie však v celej sezóne, ale od úvodu jari, čakajú Skalica i Žilina. Na Záhorí rozdelili bod. Žlto-zelení neuspeli na skalickom Letňáku ani v druhom dueli po sebe. Z druhej priečky dali opäť príležitosť trnavskému Spartaku bodovo sa dotiahnuť.

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

16:50 - Čakanie Zemplínčanov na trojbodový zápis sa predĺžil na dvadsať kôl. V domácom súboji nestačili Michalovce na Ružomberok, ktorý druhým víťazstvom v rade pokračuje v naháňačke za skupinou o titul. 

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

14:25 - "Bude sa hrať na náročnom teréne. Žilina je ofenzívne mužstvo, takže musíme byť lepší v osobných súbojoch, hrať organizovane v defenzíve a byť aktívni a nebezpeční smerom dopredu," priblížil cestu k prípadnému úspechu skalický Nagy.  

14:15 - Jarná časť je o niečo špeciálnejšia pre kapitána Skalica Martina Nagya. V predchádzajúcom kole zaznamenal svoj jubilejný 200. štart v najvyššej slovenskej súťaži.

13:55 - Lenže na Záhorí v predchádzajúcom strete Žilinčania padli (0:1). "Tím Skalice je dlhodobo spolu, má skúsených hráčov a ukázal viacero kvalitných zápasov, ktoré dokázal zvládnuť. Určite je to náročný súper, ktorý je najmä doma veľmi silný. Náš káder sa postupne dáva dokopy po odchodoch, zraneniach či chorobách. Stále ale nie sme v takej pohode, aby sme povedali, že sme na sto percent pripravení," prezradil Jaroslav Hynek.

Vzájomné bitky.
Vzájomné bitky.Flashscore

13:35 - Na skalickom Letňáku sa stretnú dva tímy, ktoré v úvodnom jarnom kole nezvíťazili. Žilina padla doma jasne so Slovanom (0:4) a Skalica nestačila na Žitnom ostrove na DAC (0:1). Keď sa obaja stretli naposledy, bola z toho prestrelka výsledkom 5:3 pre žlto-zelených.

12:55 - Jediným problémom Liptákov môže byť fakt, že na vonkajšej pôde ešte v tomto ročníku nezvíťazili (0-5-4). V ostatných troch kolách mimo svoj štadión ale vždy remizoval. 

Tabuľková situácia Ružomberčanov.
Tabuľková situácia Ružomberčanov.Flashscore

12:45 - Futbalisti spod Čebraťa to na mužstvo zo Zemplína vie, veď v doterajších 27 dueloch prehrali iba dvakrát. Ťažiť môže z pozitívnej série šiestich súbojov bez prehry. "Je nejaká šnúra, nejaká história, ale pre mňa je každý zápas iný a nový. Nemôžeme nič podceniť. Musíme byť koncentrovaní, zodpovední a chcieť nadviazať na predchádzajúce výsledky," vyzval český tréner Ondřej Smetana svojich zverencov.

12:15 - "Musíme byť efektívni. Keď si pozrieme posledné zápasy Ružomberka, z dvoch šancí dajú minimálne jeden gól. Verím, že tentoraz nebudú až takí efektívni a vyrovnáme sa im v súbojovosti. Takisto musíme zlepšiť agresivitu v pokutovom území a rád by som videl aj viacej kreativity v zakončení," želá si Peter Struhár. 

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

12:00 - Aj po devätnástich kolách platí, že ViOn a Michalovce sú jedinými zástupcami Niké ligy, ktorí ešte v prebiehajúcom ročníku nezvíťazili. Zemplínčania sa o to budú snažiť na svojom trávniku s Ružomberkom. Keď sa obaja stretli naposledy, tréner Struhár získal proti bývalému zamestnávateľovi bod za bezgólovú remízu. 

11:15 - Podbrezová v predchádzajúcom kole zaznamenala jubilejné 70. víťazstvo v najvyššej súťaži. "Bude to ťažký zápas. Košice sú ambiciózne mužstvo, urobili zaujímavé prestupy. Tréner Kozák prebudoval systém. Chceme byť pripravení na všetko, čo nás tam môže stretnúť. Vieme, v akej sú oba kluby situácii. Našu taktiku budeme chcieť prispôsobiť tomu, aby sme mali možnosť bodovať, pretože sa nechceme pozerať na nikoho, iba sami na seba," zdôraznil pred výkopom kormidelník Skuhravý.

Pohľad na oboch v tabuľke.
Pohľad na oboch v tabuľke.Flashscore

10:45 - Keď sa "Železiari" stretli naposledy s navrátilcom medzi elitu, bola z toho na Horehroní osemgólová prestrelka. Tri body zostali v Zelpo Aréne po výsledku 5:3. "Je to vyrovnaná súťaž a pre nás je každý zápas svojím spôsobom ťažký. Podbrezová má na konte o dvadsať bodov viac, takže je medzi nami značný rozdiel. Na druhej strane máme už teraz kvalitu na to, aby sme tento zápas zvládli," prezradil šéf košickej lavičky.

10:30 - Tréner Ján Kozák ml. prezradil v predzápasovom rozhovore pre klubový web fckosice.sk, že jeho realizačný tím už môže počítať v dueli proti Podbrezovej aj s najnovšou akvizíciou - Ericom Davisom. Dodal, že je na tréneroch, akú dajú Panamčanovi minutáž.

Ostatné čísla Erica Davisa.
Ostatné čísla Erica Davisa.Flashscore

10:00 - Siedma Podbrezová sa po dvoch jesenných prehrách odrazila na víťaznú vlnu, ale výkon so Zemplínčanmi presvedčivý nebol. Z posledných piatich kôl zaznamenala dve výhry a tri prehry. Rovnako nie je presvedčivá forma mimo domáci štadión (4-0-5).

09:30 - V nadchádzajúcom dueli nepomôže nováčikovi vylúčený univerzál Oleksandr Golikov. V novej Košickej Futbalovej Aréne neprehralo mužstvo v ostatných dvoch dueloch.

09:00 - Dvadsiate kolo pokračuje sobotňajšími tromi zápasmi, ktoré sa začínajú zhodne o 15:00. Košice privítajú Podbrezovú, Michalovce zase Ružomberok, pričom Žilina po výprasku od Slovana a odchode opôr cestuje do Skalice.

16. FEBRUÁR

19:35 - O vyrovnanie v zápase sa postaral Artur Gajdoš. Presadil sa v druhom stretnutí po sebe. Vonku Trenčín skóroval po 442 minútach. "Vzhľadom na priebeh nie sme s bodom spokojní. Myslím, že sme v oboch polčasoch boli lepší. Vypracovali sme si dostatok šancí na výhru, no neboli sme efektívni ako sme chceli a odvážame si bod." 

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

19:30 - Trenčania mali miernu prevahu, ale svoje šance nedokázali využiť. Potrestal ich Róbert Polievka svojím jedenástym gólom v sezóne. Na tri body nestačil. "Či budeme spokojní s bodom, zistíme na konci (základnej časti). Mali sme nejaký zámer. Snažili sme sa ho plniť. Opticky bol možno súper s loptou lepší, aj si vytvoril viac šancí. Chceli sme hrať účelne, darilo sa nám to do 60.-70. minúty. Každopádne, remíza je zaslúžená."

19:25 - Predohrávka priniesla pod Urpínom deľbu bodov, čo znamená, že pomer bodov medzi Banskou Bystricou a AS Trenčín sa nemení. Obaja majú po 33. Cez víkend tak dopriali možnosť ísť do menšej výhody Podbrezovej či Dunajskej Strede.

Štatistika predohrávky.
Štatistika predohrávky.Flashscore

17:30 - Tesne pred jedným z kľúčových jarných súbojov dostala trnavská kabína ideálny impulz. Do klubu sa vrátil kanonier Michal Ďuriš (35), ktorý predchádzajúce hosťovanie zmenil na trvalý kontrakt. Ten znie do konca budúcej sezóny s následnou opciou. Čítajte viac.

16:00 - Krisztián Keresztes sa stal definitívne hráčom nikéligového futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda. Dvadsaťštyriročný maďarský stopér prišiel z ETO Győr a podpísal zmluvu platnú do 31. decembra 2025. Informoval o tom web DAC. Čítajte viac.

Obhliadnutie sa za číslami Keresztesa.
Obhliadnutie sa za číslami Keresztesa.Flashscore

15:15 - V kabíne Trenčína očakávajú rozhodujúci zápas smerom k udržaniu sa v majstrovskej skupine. Viac Dominik Hollý pre AS TV. "Bude to podľa mňa rozhodujúci súboj. Nemôžeme sa prehrať. Musíme sa snažiť vyhrávať súboje a jeden gól určite dáme."

14:30 - "Pre obidva tímy veľmi dôležitý zápas, nebudeme si klamať. Myslím si, že aj tlak v zápase bude veľký. V prvom rade sa sústredíme na seba, rozhodovať bude každý detail. Zápas s Trenčínom bude futbalový, obaja chcú hrať pekný, kombinačný futbal, V takýchto zápasoch rozhoduje tiež faktor, aká je atmosféra v tíme, sila a súdržnosť,“ vyjadril očakávania Marián Pišoja pre klubový web mfkdukla.sk

Posledné merania síl.
Posledné merania síl.Flashscore

13:55 - Najlepší strelec Dukly Róbert Polievka dal v minulej sezóne tri z pätnástich gólov Trenčínu (v dvoch zápasoch), viac než ktorémukoľvek inému súperovi.

13:00 - Keď spomíname boj o prvú šestku, dôležité je doplniť, že jediný celok, ktorý má jej istotu, je obhajca majstrovskej trofeje Slovan Bratislava. Matematicky žije ešte aj ôsmy Ružomberok so sedembodovým mankom na štvoricu mužstiev pred ním. 

12:15 - Posledný vzájomný zápas na Štiavničkách priniesol výhru rozdielom triedy Banskej Bystrice (3:0). Na Sihoti zasa uspel trenčiansky AS (1:0).

11:45 - Futbalisti spod hradu Matúša Čáka ťahajú momentálne sériu troch duelov bez prehry. Na remízu z Dunajskej Stredy a domáce víťazstvo so Zlatými Moravcami nadviazali zverenci Iliju Stolicu v úvode jari na svojom umelom trávniku proti Košiciam (4:1). 

11:00 - Trenčania sa pred 20. kolom posilnili o Čiernohorca Lazara Mijoviča. Dvadsaťročný kmeňový hráč belgického Lommel SK prišiel na ročné hosťovanie. Čítajte viac

Lazar Mijovič, ktorého získal na hosťovanie AS Trenčín.
Lazar Mijovič, ktorého získal na hosťovanie AS Trenčín.@astrencin

10:30 - Pod Urpín cestuje Trenčín. Mimo svoj štadión nemá ideálnu bilanciu, prakticky totožnú s domácou banskobystrickou - tri víťazstvá, tri deľby bodov a tri prehry. Čo je horšie, na trojbodový zápis zo svojich ciest čaká štyri kolá (0-2-2) a dokonca v nich nestrelil ani jeden presný zásah (371 minút). 

9:45 - Pred vlastnými fanúšikmi to na jeseň nešlo Banskej Bystrici podľa predstáv, o čom svedčí vyrovnaná bilancia troch výhier, remíz a prehier. Čo je však podstatné, doma ťahá sériu troch stretov bez prehry (2-1-0), ktoré prišli po štyroch zaváhaniach. 

Tabuľkové postavenie.
Tabuľkové postavenie.Flashscore

08:30 - Počas doterajších devätnástich kôl zaznamenala najvyšší počet striel na bránu Podbrezová (126), na druhom je Slovan (124). Trnavčania sa až 54-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Podbrezovej (271). Úradujúci majster sa môže pýšiť najvyšším počtom prihrávok (9 400), ale v úspešnosti je lepší Trenčín (83,2 %). ViOn, DAC a AS nazbierali už po 40 žltých kariet. Hráči Košíc a Dunajskej Stredy videli tri červené karty. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (25) aj druhom (24) polčase.

08:00 - Do 20. kola vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 49 gólov. Druhá Podbrezová ich zaznamenala 39, o dva viac ako Žilina. Na opačnom póle sú Košice so 43 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa pýšiť nemôžu ani Michalovce (39) či Zlaté Moravce (36). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len desaťkrát. Štrnásť gólov dali Michalovce, zatiaľ čo Košice ich majú šestnásť.

07:30 - Brankár Vozinha udržal na jeseň čisté konto až osemkrát. V januári absolvoval Africký pohár národov, kde sa mu z osobného hľadiska darilo a s Kapverdami sa dostal do semifinále. Sedemkrát neinkasovali Takáč, Popovič a Borjan.

07:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza desaťgólový Róbert Polievka z Banskej Bystrice. O jeden zásah menej zaznamenali Čavrič a Ďuriš, ale obaja v zime odišli do zahraničia. Nasledujú Strelec a Barseghjan s ôsmimi gólmi. Po sedem ich strelili Marcin a Rymarenko. Medzi asistentmi je na tom najlepšie Kováčik, ktorý zaknihoval deväť prihrávok. Zaujímavé je, že celkovo desať ich mohol mať Kmeť, avšak reálne zaznamenal päť, nakoľko ďalších päť centrov zapríčinilo vlastný gól súpera. Polievka prispel celkovo k 17 zásahom svojho tímu (10+7).

Výsledky 19. kola.
Výsledky 19. kola.Flashscore

06:30 - Slovan sa nachádza na čele tabuľky s desaťbodovým náskokom pred Žilinou, ktorú na úvod jarnej časti porazil. Trnava má len o dva body menej. Po nej nasleduje kvarteto Podbrezová, Trenčín, Dunajská Streda a Banská Bystrica, všetci majú po 32 bodov. Ružomberok síce ešte chce zabojovať o prvú šestku, ale jeho strata je tiež vyššia, veľmi podobne je na tom Skalica. Desiate Košice síce majú šesťbodový náskok pred Michalovcami, avšak čakajú ich vzájomné stretnutia. Zemplín spoločne so Zlatými Moravcami ako jediní budú bojovať nielen o body, ale aj prvé víťazstvo v sezóne.

06:00 - Po zimnej prestávke je Niké liga späť. Pred rozdelením tabuľky na dve šestky ostáva odohrať ešte tri kolá, ktoré budú prakticky pre každý tím nesmierne dôležité. Tabuľka sa môže zmeniť všelijako. Pozornosť púta hlavne 32-bodové kvarteto, z ktorých jednému ostane v rukách "Čierny Peter" a poputuje do neželanej skupiny o záchranu.

Tabuľka pred štartom 20. kola.
Tabuľka pred štartom 20. kola.Flashscore