Priamy súboj o šestku bez víťaza. Gajdoš vo forme, Polievkovi stačila jedna šanca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Priamy súboj o šestku bez víťaza. Gajdoš vo forme, Polievkovi stačila jedna šanca
Polievka má na konte už jedenásť gólov.
Polievka má na konte už jedenásť gólov.FB: MFK Dukla Banská Bystrica
Trenčianski futbalisti boli v piatkovej predohrávke 20. kola Niké ligy v Banskej Bystrici blízko k trom bodom. Od začiatku zápasu mali prevahu na lopte, vytvorili si viacero gólových príležitostí, ale domácemu tímu spod Urpína stačila iba jediná šanca, aby išiel do vedenia 1:0.

Banská Bystrica - Trenčín 1:1

Stalo sa tak v 58. minúte a strelcom bol najlepší kanonier súťaže Róbert Polievka. Zaknihoval už jedenásty ligový gól v tejto sezóne. V mix zóne po stretnutí neskrýval spokojnosť.

"Teší ma, že môj gól viedol aspoň k bodu. Som tu na to, aby som ich dával, budem sa tešiť, ak budú mužstvu hlavne prinášať body. Toto je cenná remíza. Išli sme s nejakou taktikou do zápasu a snažili sme sa plniť to, čo nám bolo naordinované. Sčasti nám to aj vychádzalo. Samozrejme, chceli sme byť trošku nebezpečnejší vpredu, ale Trenčín nás donútil ich hrou do bloku."

Polievka a jeho tohtosezónne čísla.
Polievka a jeho tohtosezónne čísla.Flashscore

"Krídla majú naozaj veľmi nepríjemné. Bolo ťažké sa potom dostávať dopredu, keď sa nás stále snažili pressovať. Zatlačili nás. Myslím si, že to bola i napriek tomu zaslúžená remíza. Opticky mali možno viac z hry, aj nás podržal Matúš Hruška, ale na domácom ihrisku si nemôžeme povedať, že sme spokojní s bodom, aj keď v tomto prípade asi aj áno."

Medzi Banskou Bystricou a Trenčínom išlo o priamy súboj o prvú šestku tabuľky, ktorá zaručí tímom nadstavbovú časť o titul. Domáci bojujú o druhú účasť v nej v rade. "Každý to má teraz ťažké z mužstiev, ktoré chcú ísť do majstrovskej skupiny. Trenčín, Dunajská Streda aj Podbrezová majú ťažké žreby, takisto aj my. Bude to ešte náročné. O to je to krajšie a atraktívnejšie pre súťaž, lebo stále sa o niečo hrá a dve kolá pred začiatkom nadstavby ešte nie je rozhodnuté o ničom," dodal Polievka.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Trenčianski futbalisti mohli ísť do vedenia už v prvom polčase. Najväčšiu šancu spálil Eynel Soares, keď loptu poslal do žrde. Na začiatku druhého dejstva neuspel sám pred brankárom Artur Gajdoš, ktorého tento okamih mrzel. "Loptu som dočahoval, trošku mi skočila a musel som počkať, kým mi padne na nohu. Potom už bol blízko mňa brankár a dobre to vyrazil na roh."

Gajdoš napokon skóroval v 70. minúte utešenou strelou spoza šestnástky presne k pravej žrdi a zariadil tak remízu 1:1. Presadil sa v druhom kole po sebe. Spokojný s bodom však nebol.

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

"Vzhľadom na priebeh zápasu určite nie sme spokojní s bodom. Boli sme lepší v prvom aj druhom polčase. Vytvorili sme si dostatok šancí, ale nepremenili ich. Nejak nám nebolo súdené skórovať. Chvalabohu za ten vyrovnávajúci gól. Škoda, že sme nepridali ešte víťazný. Mňa každý gól poteší, ale v momentálnej situácii by som ho vymenil za tri body," uzavrel talentovaný stredopoliar. V najbližšom kole cestuje Dukla do Trnavy a Trenčín privíta doma Slovan.