Vrátil sa rýchlejšie, než čakal. Trnava si zazmluvnila Ďuriša kontraktom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vrátil sa rýchlejšie, než čakal. Trnava si zazmluvnila Ďuriša kontraktom
Prezident klubu Peter Macho pózuje s Michalom Ďurišom.
Prezident klubu Peter Macho pózuje s Michalom Ďurišom.fcspartaktrnava.com/Lukáš Grinaj
Tesne pred jedným z kľúčových jarných súbojov dostala trnavská kabína ideálny impulz. Do klubu sa vrátil kanonier Michal Ďuriš (35), ktorý predchádzajúce hosťovanie zmenil na trvalý kontrakt. Ten znie do konca budúcej sezóny s následnou opciou. Informáciu priniesol web fcspartaktrnava.com.

Bývalý reprezentant, ktorý si národný dres Slovenska obliekol v 59 zápasoch, sa v "malom Ríme" predstavil v priebehu jesennej časti. Vedenie Spartaka reagovalo jeho príchodom na postup do skupiny Európskej konferenčnej ligy. Nebol to žiadny krok vedľa, veď bývalý futbalista Plzne nasúkal v Niké lige päť zásahov v trinástich dueloch, ku ktorým si pripísal štyri asistencie. V EKL zariadil bod na pôde Nordsjaellandu.

"Lúčil som sa tu veľmi ťažko, no mal som na Cypre zmluvu a musel som to akceptovať. Tešil som sa, lebo tam medzitým prišiel tréner Ščasný a v zime sme tam prišli štyria Slováci. Zo začiatku bolo všetko fajn, až kým nevyhodili trénera. Všetko sa zomlelo rýchlo a som veľmi rád, že to takto dopadlo, hoci som si ani nepredstavoval, že by to mohlo takto byť," prezradil 35-ročný strelec pre klubový web fcspartaktrnava.com

Po návrate na Cyprus stihol vo farbách Othellos Athienou naskočiť do šiestich stretov, v ktorých trikrát rozvlnil sieť súpera. Trnavu čaká v nedeľu prestížny duel proti Dunajskej Strede. Keď sa oba celky stretli naposledy na Žitnom ostrove, o víťazovi rozhodol práve Michal Ďuriš. Z jeho príchodu sa teší aj šéf lavičky Michal Gašparík, ktorému vypadol Djuričin. 

"Každý by v mužstve privítal hráča, akým je Mišo. Jednak na ihrisku a veľmi dobre zapadol aj do kabíny. Uplatňuje svoje skúsenosti v zápasoch i mimo nich. Jeho príchod bol reakciou na to, že Marcovi Djuričinovi sa opäť ozvali problémy so srdcom, bude dlhodobo mimo hry a potrebovali sme ďalšieho útočníka, lebo nám ostal iba Poznar," uzavrel kormidelník červeno-čiernych.

Trnava - Dunajská Streda (nedeľa, 17:30)