Trenčín skóroval vonku po viac ako 400 minútach. S Bystricou si body podelil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trenčín skóroval vonku po viac ako 400 minútach. S Bystricou si body podelil
Dve mužstvá, ktoré bojujú o majstrovskú skupinu, si rozdelili bod.
Dve mužstvá, ktoré bojujú o majstrovskú skupinu, si rozdelili bod.TASR
Predohrávka 20. kola priniesla priamy súboj o majstrovskú skupiny. Banská Bystrica privítala na svojom trávniku AS Trenčín. Obaja mali na konte pred štartom rovnaký počet bodov a ten im zostal aj po 90 minútovom boji. Pod Urpínom sa rozišli zmierlivo po remíze 1:1.

Banská Bystrica - AS Trenčín 1:1

Už úvodné minúty naznačili, že ide o veľa. Oba celky hrali opatrne. Bojovalo sa v strede poľa. Hostia držali loptu na svojich kopačkách častejšie. Aj boli aktívnejší smerom dopredu, ale len ťažko sa presadzovali vo finálnej tretine. Futbalisti Dukly sa do nej, pre zmenu, ani nedostávali. V osemnástej minúte vystrašil domáce tribúny prudký center Kmeťa, ktorý preletel celým pokutovým územím. Až po polhodine hry prišlo k niekoľkým vzruchom. 

V závere prvého dejstva najskôr Bondarenko potvrdil, že je stopér a nie ofenzívny hráč, keďže po štandardke sa dostal k zakončeniu zhruba zo šiestich metrov a prestrelil. Po ňom sa v oveľa väčšej šanci ocitol Soares. Sprava ho na zadnej žrdi našiel Hollý. Lenže legionár z Kapverd mieril do pravej žrde odkrytej domácej brány. Trenčania, napriek svojej aktivite, do priestoru troch žrdí nevystrelili. 

Trenčín bol štatisticky lepší, no svoju prevahu nevyužil.
Trenčín bol štatisticky lepší, no svoju prevahu nevyužil.Flashscore

Po zmene strán sa vrátili z kabíny obaja aktéri pokropení živou vodou. Vyvíjali ofenzívnu aktivitu, ale boli to zverenci Iliju Stolicu, ktorí sa mohli dostať do vedenie. V 54. minúte rozohral veľmi zle Hruška, na čo zareagoval vo vnútri veľkého vápna Hollý, no zoči-voči minul pravú žrď. Na opačnej strane prišlo prvé zakončenie na bránu o štyri minúty neskôr. 

Spoza napriahol Veselovský, Kukučka vytiahol výborný zákrok. Akcia pokračovala ďalej, z pravého krídla vrátil loptu na zadnú žrď Marquinho a tam viac Polievkovi nebolo treba - 1:0. Jedenásty presný zásah najlepšieho kanoniera Niké ligy. Bol to dokonalý šok pre hostí, keď inkasovali z prvej vážnej príležitosti domácich. Napriek tomu sa nevzdali. 

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

V 71. minúte po kombinačnej akcii skončila lopta na kopačke Gajdoša, ktorý zo šestnástkového polkruhu namieril voľný po zemi k pravej žrdi a za jej pomoci vyrovnal na 1:1. Talentovaný futbalista tak opäť potvrdil svoje kvality, ktoré predviedol už v predchádzajúcom kole, v ktorom si vyslúžil najvyššie hodnotenie vo Flashscore známkovaní (10). Hráči spod hradu Matúša Čáka si určite vydýchli, gólovo sa mimo svoj štadión presadili po štyroch kolách a 442 minútach. 

Oba celky natiahli svoje série. Domáca Dukla na štyri strety bez prehry na svojom trávniku a hosťujúci Trenčín na štyri súboje bez výhry na pôde súpera. Cez víkend budú čakať, ako dopadnú zápasy ich konkurentov v boji o titulovú skupinu (Podbrezová, Dunajská Streda).