Flashscore zostava 19. kola Niké ligy: Fantastický Gajdoš s najvyššou možnou známkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 19. kola Niké ligy: Fantastický Gajdoš s najvyššou možnou známkou
Artur Gajdoš už lepšiu známku dostať nemohol.
Artur Gajdoš už lepšiu známku dostať nemohol.TASR/Flashscore
Jarná časť Niké ligy odštartovala, a tak je späť aj tradičná zostava najlepších hráčov. Flashscore Správy prinášajú ideálnu jedenástku 19. kola, ktoré bolo prvým v kalendárnom roku 2024.
Ideálna jedenástka 19. kola Niké ligy podľa Hodnotenia Flashscore.
Ideálna jedenástka 19. kola Niké ligy podľa Hodnotenia Flashscore.Flashscore

Brankár

Patrik Lukáč (Zlaté Moravce) 8,0

Po krátkej anabáze v Poľsku sa Lukáč vrátil do Zlatých Moraviec, aby pomohol mužstvu k záchrane. V stretnutí proti Banskej Bystrici robil čo mohol, na body to nestačilo. Na jeho svätyňu išlo deväť striel, pripísal si sedem zákrokov vrátane penalty Godála, ale po záverečnom hvizde sa tešiť nemohol. Teraz na ViOn čaká Slovan.

Obrancovia

Peter Kováčik (Podbrezová) 8,6

Mladý unvierzál pokračuje v kvalitných výkonoch. Bol ústrednou postavou pri výhre Podbrezovej proti Michalovciam a keďže si pripísal dve asistencie, tak sa s celkovo deviatimi dostal na čelo tejto štatistiky. Najskôr zachytil zlú rozohrávku Freliha a našiel Paraja, následne presne odcentroval na zadnú žrď na Sanusiho.

Jaba Kankava (Slovan Bratislava) 8,1

Aj keď nastúpil na pozícii defenzívneho stredopoliara, tréner Weiss ho niekedy využíva takisto ako stopéra. My sme zvolili rozostavenie 4-2-3-1, preto si ho do srdca defenzívy požičiame. Jeho prehľad v hre, vysoká úspešnosť súbojov a perfektný výber miesta z neho opäť spravili jedného z najlepších hráčov kola. Kankava je pre Slovan momentálne nenahraditeľný.

Mateus Brunetti (Dunajská Streda) 8,3

Dunajská Streda získala tesné víťazstvo proti Skalici, o ktorom rozhodol brazílsky obranca. Pripísal si prvý gól počas aktuálnej sezóny a premiérový od 25. februára 2023. Zaujímavé je, že tiež bol víťazný proti rovnakému súperovi. Vtedy DAC porazil Skalicu tesne 2:1.

Marián Pišoja (Banská Bystrica) 8,2

Mladý obranca prežíva dobrú sezónu a postupne si buduje meno. Na jeseň strelil prvý gól v Niké lige, teraz zaznamenal druhú asistenciu. Pišoja na pozícii wingbacka dokázal v Zlatých Moravciach podporovať ofenzívu a stíhal byť svedomitý smerom dozadu. Výrazne prispel k dôležitým trom bodom.

Stredopoliari

Samuel Lavrinčík (Ružomberok) 8,2

Ružomberkom sa nieslo "siuuu", keď Lavrinčík strelil jediný gól zápasu proti Trnave. Domáci potvrdili, že boj o prvú šestku nevzdávajú. Napriek tomu majú už iba teoretickú šancu dostať sa do nej. Ružomberský stredopoliar prežíva z osobného pohľadu najlepšiu sezónu, keďže má už štyri presné zásahy a jednu asistenciu. 

Milan Vitális (Dunajská Streda) 8,3

Stále iba 22-ročný Vitális hral pravidelne za Győr, avšak po letnom príchode do Dunajskej Stredy sa postupne rozohrával v Šamoríne. Zdá sa však, že tréner Xisco mu na jar bude dôverovať aj pre to, že proti Skalici bol presne tam, kde ho tím potreboval a nakoniec našiel presnou prihrávkou Brunettiho, ktorý obstaral jediný zásah.

Hilary Gong (Trenčín) 9,0

Nigérijský krídelník bol proti Košiciam jedným z najlepších hráčov na trávniku. Postaral sa o úvodný gól, keď dorazil strelu z priameho kopu a po zmene strán asistoval na posledný zásah Gajdoša. Zdá sa, že Gong sa vracia do svojej formy z úvodu sezóny, čo by pomohlo jemu aj celému tímu.

Tigran Barseghjan (Slovan Bratislava) 8,2

Barseghjan zažíva najlepšiu sezónu v drese Slovana. Strelil už ôsmy gól, čím prekonal svoj dovtedajší najlepší zápis a k tomu má na konte sedem asistencií, čo je takisto najviac. Vyšiel mu už aj záver prípravy, v ktorom skóroval dva razy, teraz využil presnú prihrávku Strelca na malé vápno a proti Žiline sa postaral o víťazný presný zásah.

Artur Gajdoš (Trenčín) 10,0

Podal dominantný výkon v strede poľa a ako prvý hráč tejto sezóny si od Flashscore vyslúžil najvyššiu možnú známku 10. Prekonal aj Čavriča, ktorý mal v stretnutí s Podbrezovou 9,9. Gajdoš strelil jeden gól a na ďalší asistoval, mal ďalšie dve či tri veľké šance. Po jeho priamom kope skóroval Gong.

Útočník

Róbert Polievka (Banská Bystrica) 8,5

Prestupové obdobie síce ešte trvá a možné je vo futbale všetko, no Banská Bystrica je nadšená, že Polievka nateraz zotrval a ešte viac, že naďalej preukazuje svoju kvalitu. Aj keď bola Dukla v oslabení, práve on bol lídrom ofenzívy. Prihral Willwéberovi na víťazný gól a získal druhé najvyššie hodnotenie v tejto sezóne.

Hráč kola: Artur Gajdoš

Podľa Flashscore išlo o najlepší individuálny výkon v sezóne a tým pádom bol ocenený najvyššou známkou 10. Gajdoša bolo plné ihrisko, vynikal smerom dopredu a dokázal i brániť, aj keď Košice toho veľa neukázali. Jeho kreativita a technická kvalita boli jednými z hlavných dôvodov víťazstva.

Mladík streli jeden gól, svoj premiérový v sezóne a pridal asistenciu. Dá sa povedať, že osobného hľadiska zažil najlepší duel v kariére. Trenčín navyše získal dôležitý triumf. 

Hlavné štatistiky Artura Gajdoša zo súboja proti Košiciam.
Hlavné štatistiky Artura Gajdoša zo súboja proti Košiciam.TASR/Flashscore