Trnava odmietla druhé miesto v tabuľke, boj o TOP 6 sa stupňuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava odmietla druhé miesto v tabuľke, boj o TOP 6 sa stupňuje

Podbrezová zabojovala o najlepšiu šestku víťazstvom.
Podbrezová zabojovala o najlepšiu šestku víťazstvom.TASR
Úvodné kolo jarnej časti Niké ligy pokračovalo v sobotu porciou štyroch stretnutí. Z troch bodov sa tešia hráči Dunajskej Stredy, Podbrezovej, Ružomberka a Banskej Bystrice.

Podbrezová - Michalovce 2:1 

Úvodný gól padol už po sto sekundách. Brankár Frelih nepresne rozohral, loptu zachytil Kováčik, posunul ju Parajovi a ten z 15 metrov vystrelil presne k žrdi. Na začiatku druhého polčasu Frelih fauloval domáceho Kabonga, ale sám faulovaný nepremenil penaltu. Napokon na 2:0 zvýšil v 69. minúte Sanusi pri zadnej žrdi po centri Kováčika. Michalovčania zásluhou Marcina z penalty zdramatizovali koncovku, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

Domáci bodovali naplno po dvoch predchádzajúcich ligových prehrách. Zemplínčania stále čakajú na prvú výhru v najvyššej súťaži v tejto sezóne a patrí im predposledná priečka.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Ružomberok - Trnava 1:0

O osude duelu rozhodla akcia z 24. minúty, keď Jan Hladík potiahol ružomberskú akciu po pravom kraji, na hranici "veľkého vápna" oslovil nabiehajúceho Samuela Lavrinčíka a ten presnou strelou k pravej žrdi zaznamenal jediný gól stretnutia. Trnava sa najmä v druhom polčase snažila vydolovať aspoň bod, no na veľmi dobre pracujúcu defenzívu Liptákov recept nenašla.

"Ruža" natiahla šnúru bez prehry v najvyššej súťaži na šesť zápasov. Patrí jej ôsma priečka, Trnava nevyužila šancu dostať sa pred Žilinu a zostala tretia o dva body za ňou.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zlaté Moravce - Banská Bystrica 0:2

Banská Bystrica mohla ísť do vedenia v 12. minúte, no Godál nepremenil penaltu. Krátko po prestávke kapitán Dukly oslabil svoj tím, keď sa po druhej žltej karte musel porúčať pod sprchy. Už o chvíľu však hostia napriek početnej nevýhode otvorili skóre. Po Polievkovom centri sa presadil hlavou Willwéber a ich triumf poistil v 72. minúte ďalší obranca Záhumenský.

Dukla sa udržala na štvrtom mieste, zatiaľ čo domácim patrí so štyrmi bodmi posledná priečka a ich tragická forma pokračuje.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Dunajská Streda - Skalica 1:0

Jediný gól padol v 69. minúte, jeho autorom bol Brunetti, ktorý prekonal Junasa hlavou. DAC získal dôležité body v boji o hornú šestku. Tím zo Žitného ostrova v lige naplno bodoval po troch stretnutiach.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore