Trenčín otvoril jar triumfom nad Košicami, rozhodli červená karta a vlastný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trenčín otvoril jar triumfom nad Košicami, rozhodli červená karta a vlastný gól
Trenčín potvrdil pozíciu favorita.
Trenčín potvrdil pozíciu favorita.TASR
Futbalisti Trenčína vyhrali v nedeľnom zápase 19. kola slovenskej Niké ligy nad Košicami vysoko 4:1.

Trenčín - Košice 4:1

Košice mali veľmi smolný úvod stretnutia, pretože už v piatej minúte videl červenú kartu Golikov, ktorý fauloval pred vlastnou šestnástkou a po zásahu VAR-u veľmi rýchlo putoval pod sprchy. Pokus Gajdoša síce Figueiredo zneškodnil, ale loptu si našiel Hilary Gong a dorážkou dostal loptu do siete - 1:0.

Portugalský brankár držal hostí nad vodou, pretože Trenčín si dokázal vypracovať šance, lenže na skúsenom legionárovi si zuby vylámali Soares či Ibrahim. Tesne pred prestávkou si strelu Hollého nešťastne zrazil do vlastnej brány obranca Dominik Kružliak - 2:0, pričom Košice zachránila žrď pri pokuse Bondarenka z nadstaveného času.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Prakticky rozhodnuté bolo v 58. minúte, keď Dominik Hollý najskôr po centri Gajdoša trafil konštrukciu brány, ale zakrátko si táto dvojica spoluprácu zopakovala a prvý menovaný hlavou rozvlnil sieť - 3:0. Mladík skóroval prvý raz v sezóne.

Čisté konto Kukučkovi síce pokazil Lukáš Fabiš, bol to jeho prvý gól od 4. decembra 2021, ale na výhre Trenčína to nič nezmenilo. Navyše ju podčiarkol veľmi dobre hrajúci Artur Gajdoš, ktorému prihrával Gong. Obaja tak ukončili duel s bilanciou 1+1.

Trenčín sa po výhre dostal na hranicu 32 bodov. Rovnaký počet má aj trio Podbrezová, Banská Bystrica a Dunajská Streda, takže situácia od štvrtého do siedmeho miesta sa v podstate nijako nezmenila. Košice ostávajú na desiatej priečke s dvanástimi bodmi. Inkasovali už 43 gólov, čo je najviac zo všetkých účastníkov Niké ligy.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore