Flashscore zostava 18. kola Niké ligy: Dominuje Morong, sekundujú mu Trnavčania

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 18. kola Niké ligy: Dominuje Morong, sekundujú mu Trnavčania

Morong získal podľa hodnotenia Flashscore najvyššiu známku.
Morong získal podľa hodnotenia Flashscore najvyššiu známku.MFK Skalica
Jesenná časť Niké ligy je na svojom konci, ale ešte predtým musíme vybrať tých najlepších aj z 18. kola. Preto vám Flashscore Správy tradične prinášajú najlepšiu zostavu uplynulého kola.
Takto vyzerá ideálna zostava 18. kola Niké ligy podľa Flashscore.
Takto vyzerá ideálna zostava 18. kola Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Dominik Takáč (Trnava) 7,4

Trnava sa síce s jesennou časťou rozlúčila iba tesným výsledkom, ale Michalovce porazila a bude zimovať na treťom mieste. Takáč udržal čisté konto, ktoré je plne zaslúžené, keďže musel predviesť tri dôležité zákroky. Hlavne pri veľkej možnosti Jánošíka, keď mu pomohlo aj brvno, ale takisto uspel v šanci Marcina.

Obrancovia

Matúš Kmeť (Trenčín) 8,0

Trenčín vyhral prvý zápas od konca septembra, naplno bodoval premiérovo po deviatich stretnutiach vo všetkých súťažiach. Výraznou mierou k tomu prispela silná zbraň tímu a tou sú krajní obrancovia. Do ideálnej zostavy sa dostali obaja. Kmeť asistoval na úvodný presný zásah Soaresa. Bola to jeho piata prihrávka.

Lukáš Fabiš (Košice) 7,9

Dvojgólový útočník Medved sa do našej zostavy nedostal, pretože mal nižšie hodnotenie ako ostatní hráči. Na jeden z jeho presných zásahov mu prihrával obranca Fabiš, ktorý nastúpil v defenzíve. Zaznamenal svoju štvrtú asistenciu v sezóne, čím vyrovnal kariérne maximum, takže prípadná ďalšia bude rekordná.

Martin Šulek (Trnava) 8,0

Čistý štít Trnavy je zásluhou aj defenzívy. Viacerí hráči mali dobré známky, najlepšiu ale Šulek. Ten minimálne podľa nášho hodnotenia zažil najlepší zápas nielen v sezóne, ale počas celého kalendárneho roka 2023. Zlepšené výkony podčiarkuje aj fakt, že v základe bol štvrtý raz po sebe, pričom predtým chodil aj do Malženíc.

Samuel Kozlovský (Trenčín) 8,1

Aj druhý kraj našej defenzívy tvorí člen Trenčína. Ľavý bek Kozlovský sa postaral o svoj druhý presný zásah v sezóne, keďže proti Zlatým Moravciam priebežne zvyšoval na 3:1. Zaujímavosťou je, že za AS skóroval pri zhodných výhrach 4:1, tá prvá prišla proti Ružomberku.

Stredopoliari

Dávid Gallovič (Košice) 8,1

Gallovič v strede poľa výrazne pomáha obrane, ale podporoval aj ofenzívnu zložku, čoho výsledkom bola jeho prvá asistencia v najvyššej slovenskej súťaži. Proti Ružomberku najskôr nováčik dva razy inkasoval, ale následne Košice strelili rovnaký počet gólov a zaznamenali cenný bod.

Adrian Zeljkovič (Trnava) 8,3

Jeho cena neustále rastie a ak to bol posledný zápas za Trnavu, tak sa rozlúčil vo veľkom štýle, pretože proti Michalovciam rozhodol jediným gólom stretnutia. Podľa Flashscore sa stal najlepším hráčom duelu v "malom Ríme". Zeljkovič skóroval počas decembra druhý raz, celkovo má na konte tri presné zásahy.

Marko Tolič (Slovan) 8,6

Chorvátsky stredopoliar zažil proti Dunajskej Strede druhý dvojgólový zápas v Niké lige. Ten prvý prišiel začiatkom októbra proti Zlatým Moravciam. V úplne poslednom stretnutí jesennej časti sa stal hviezdou, pretože prakticky sám zariadil výsledok 2:1. Jeho druhý zásah dosť dlho riešil VAR, ale milimetre rozhodli v prospech Slovana.

Útočníci

Adam Morong (Skalica) 8,9

Skalica hladko porazila Podbrezovú, ktorá dohrávala bez dvoch vylúčených hráčov. Morong tieto udalosti využil naplno. Najskôr prihral na úvodný gól Alvesa a nakoniec pridal aj presný zásah, čím potvrdil výsledok 3:0. Morong pritom neskóroval a ani neasistoval od predposledného kola minulej sezóny, keď sa presadil dva razy.

Roman Haša (Skalica) 7,8

Český útočník si síce štatistiky nevylepšil gólom ani asistenciou, no na hrote útoku bol aktívny, zamestnával defenzívu súpera, dostal sa aj do šancí. Spoločne s Morongom a ďalšími spoluhráčmi si vyvrcholenie jesennej časti užili pred domácimi fanúšikmi naplno a pred oddychom sa naladili pozitívne.

Philip Azango (Trnava) 7,9

Africký krídelník pri postrannej čiare trápil defenzívu Michaloviec a práve on vypracoval akciu pri jedinom góle zápasu, o ktorý sa postaral Zeljkovič. Toho našiel prihrávkou vo vnútri šestnástky. Nigérijský futbalista prispel počas jesene na desať gólov. Polovicu sám strelil.

Hráč kola: Adam Morong

Šikovný krídelník bol aktívny a využíval otvorenejší priestor, ako aj chýbajúcich vylúčených obrancov súpera. Od príchodu do Skalice pred sezónou 2022/23 sa postaral iba o svoj tretí gól a druhú asistenciu. Okrem stretnutia s Liptovským Mikulášom (13.5.), keď skóroval hneď dvakrát, mal priamy prínos na góle len o dve kolá skôr proti Michalovciam. Teraz tak za rok a pol odohral tretí zápas, v ktorom si zlepšil najsledovanejšie štatistiky. Skalica zároveň prerušila štyroch stretnutí sériu bez výhry.

Tabuľka Niké ligy po kompletnom jesennom programe.
Tabuľka Niké ligy po kompletnom jesennom programe.Flashscore