Slovan ukončil jesennú časť výhrou proti DAC, uspela aj Trnava

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan ukončil jesennú časť výhrou proti DAC, uspela aj Trnava
Aktualizované
Trnava v nedeľu ukončila jeseň víťazne.
Trnava v nedeľu ukončila jeseň víťazne.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali v nedeľnom zápase 18. kola slovenskej futbalovej Niké ligy a upevnili si tretie miesto. Michalovce strávia prestávku na predposlednej priečke, pričom spoločne so Zlatými Moravcami stále nevyhrali. Majstrovský Slovan potvrdil dobrú formu triumfom nad Dunajskou Stredou.

Trnava - Michalovce 1:0

Ďuriš mohol vo svojom poslednom zápase za Trnavu streliť gól, ale po dobrom centri hlavičkoval tesne nad. Následne Bukata smeroval sám na kasu, zakončil vedľa brány. Ani druhá šanca tohto záložníka neskončila úspešne, keďže zoči-voči brankárovi namieril do Freliha. V nadstavenom čase úvodného dejstva mohol skóre otvoriť Jánošík.

V dvojšanci najskôr trafil konštrukciu brány a vzápätí sa reflexívnym zákrokom vyznamenal Takáč. Trnava to potrestala gólom. Adrian Zeljkovič neposlal najlepší pokus, avšak lopta smerovala k žrdi, kam michalovský gólman nedočiahol. Vyrovnanie mal na kopačke Marcin, krátko po zmene strán znova vynikol skvele chytajúci Takáč.

Trnava bude zimovať na treťom mieste so ziskom 36 bodov, čo je o dva menej než získala Žilina. Michalovce, rovnako ako Zlaté Moravce, končia jesennú časť bez víťazstva. V ich drese hral prvýkrát od začiatku mladý osemnásťročný záložník Mušák.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Slovan Bratislava - Dunajská Streda 2:1

Slovan bol aktívnejším tímom, ale do vedenia mohla ísť Dunajská Streda. Andzouana aj prekonal Borjana, lenže prihrávka Trusu prišla spoza bránkovej čiary. Na druhej strane center Lovata nebezpečne padal a dotkol sa brvna. V 24. minúte už domáci vyhrávali, keď chybu Mendeza využil Čavrič. Vošiel do pokutového územia, prihral pod seba a voľný Marko Tolič skóroval.

Andzouana mal na kopačke vyrovnanie. Rútil sa sám na Borjana, ktorého si aj obhodil, no pred prázdnou bránou neskutočným spôsobom minul priestor troch žrdí. Popovič sa musel blysnúť pri prudkých ranách Čavriča aj Barseghjana. Keď sa už zdalo, že Slovan pôjde do šatní spokojnejší, tak center Mendeza krásnym halfvolejom poslal presne do rohu svätyne Matej Trusa.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Dôležité veci sa diali po hodine hry. Najskôr prudký nákop Blackmana tečovaný Brunettim preletel poza Popoviča a popred prázdnu bránu DAC. Následný rohový kop zakončil hlavou Kucka a Tolič zblízka loptu dostal za čiaru. Pôvodne gól pre ofsajd neplatil, ale VAR po štyroch minútach všetko zmenil. Definitívu mohol dať Kucka, tesne minul bránu.

Slovan výsledok 2:1 udržal a vyhral. Vďaka tomu bude mať počas zimnej prestávky na čele tabuľky sedembodový náskok pred Žilinou. DAC sa po prehre prepadol na piate miesto za Banskú Bystricu. Oba tímy majú rovnaký počet bodov, no Dukla disponuje lepšou bilanciou vzájomných zápasov (2:1, 0:0). Zhodne 29 bodov majú spoločne s touto dvojicou aj Podbrezová a Trenčín.

Takto vyzerá tabuľka Niké ligy po kompletnom jesennom programe.
Takto vyzerá tabuľka Niké ligy po kompletnom jesennom programe.Flashscore