Šošoni padli, k Slovanu sa nepriblížili. Dvojgólový Medved vyrovnal za dve minúty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šošoni padli, k Slovanu sa nepriblížili. Dvojgólový Medved vyrovnal za dve minúty

Žilinčania v Banskej Bystrici neuspeli.
Žilinčania v Banskej Bystrici neuspeli.TASR
Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zdolali v záverečnom jesennom kole Niké ligy doma Žilinu 3:1. Košičanom v priebehu dvoch minút vybojoval remízu s Ružomberok strelec Žan Medved (24). Trenčín si poľahky poradil s posledným celkom tabuľky.

Banská Bystrica - Žilina 3:1

Domáca Dukla zastavila Žilinčanom deväťzápasovú sériu bez prehry. O víťazný zásah sa postaral kanonier Róbert Polievka, ktorý sa s desiatimi gólmi dostal na čelo tabuľky strelcov. V prvom polčase v chladnom počasí diváci sústredení iba na hlavnej tribúne gól nevideli, chýbali aj šance, väčšou početnosťou streľby sa prezentovali hostia.

Po zmene strán domáci nepremenili po faule na Polievku penaltu, Rymarenko mieril vedľa žrde. Napokon išli do vedenia Žilinčania po exportnej strele Minárika spoza šestnástky. Bystričania však vyrovnali po rohovom kope, keď sa hlavou presadil v šestnástke Hlinka. V 78. minúte otočil vývoj z 0:1 na 2:1 volejom nepokrytý Polievka v pokutovom území a poistku v podobe tretieho gólu pridal v päťke striedajúci Depetris. Hostia tak nevyužili príležitosť priblížiť sa k lídrovi zo Slovana.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Košice - Ružomberok 2:2

Hostitelia mali v prvom polčase viac z hry, ale lepší vstup do stretnutia zaznamenali hráči Ružomberka. Po centri Šefčíka sa k lopte dostal Malý, ktorý pohotovo prekonal brankára Kiru. Desať minút po zmene strán hostia zvýšili na 2:0 po strele Lavrinčíka, ktorý trafil pod hornú žrď. Po hodine hry však prišli veľké chvíle košického útočníka Žana Medveda. Po Gallovičovej prihrávke sa dostal do šance, v ktorej si poradil s Malým i Maslom a zblízka prestrelil brankára Frühwalda. O dve minúty už bolo vyrovnané, keď Medved hlavičkou zakončil center Fabiša - 2:2. V ďalšom priebehu už diváci gól nevideli. 

Po záverečnom kole jesennej časti strávia Košičania zimnú prestávku na 10. mieste, keď v 18 zápasoch nazbierali 12 bodov. Na poslednú priečku, na ktorej sú hráči Zlatých Moraviec, majú náskok ôsmich bodov. Mužsto z Liptova má 22 bodov a do jarnej časti, ktorá odštartuje 10. februára, vstúpi z ôsmej pozície.

Košičanom vystrieľal bod za remízu Medved.
Košičanom vystrieľal bod za remízu Medved.Instagram / @fckosice

Trenčín - Zlaté Moravce 4:1

Trenčianske AS zastavilo v Niké lige sériu neúspechov. V zápase 18. kola zdolali domáci súpera zo Zlatých Moraviec a v ligovom prostredí zvíťazili po prvý raz od 30. septembra. Na listinu strelcov smerovalo päť rôznych mien, z toho dvaja legionári - Kupusovič a Soares - obaja z farieb hostiteľa. Neštastníkom sa stal Richard Nagy z kádra hostí, ktorý si strelil vlastný gól. V neúplnej tabuľke sa hráči trénera Stolicu posunuli na šieste miesto, ViOn je naďalej bez víťazstva na poslednej priečke. 

Strelci duelu v Trenčíne.
Strelci duelu v Trenčíne.Flashscore