Futbalové prestupy LIVE: City si poistilo odchovanca Bobba, Bayern nechce prísť o Tela

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Futbalové prestupy LIVE: City si poistilo odchovanca Bobba, Bayern nechce prísť o Tela
Aktualizované
Oscar Bobb zotrvá v City minimálne do roku 2029.
Oscar Bobb zotrvá v City minimálne do roku 2029.@ManCity
Zimné prestupové okno sa síce pre najväčšie ligy sveta skončilo, avšak špekulácie, informácie o nových zmluvách či zrealizovaných transferoch sledujte v aktualizovanom prestupovom špeciáli Flashscore Správ.

Prečítajte si aj januárovú časť Futbalových prestupov LIVE.

27. FEBRUÁR 

HOSŤOVANIE S OPCIOU - České Budějovice sa v závere minulého týždňa posilnili o krídelníka Viktora Sliackeho. Slovenský reprezentant do 20 rokov bude v klube hosťovať do konca sezóny z druholigovej Petržalky. Súčasťou dohody je aj opcia na prestup. Juhočeský prvoligový klub o tom informoval na svojej internetovej stránke.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Manchester City si poistil svojho odchovanca Oscara Bobba. Dvadsaťročný ofenzívny hráč podpísal kontrakt do roku 2029. 

NÁVRH ZMLUVY - Bayern sa síce v lige trápi, ale musí myslieť aj na budúcnosť. Christoph Freund sa stretol s agentom Mathysa Tela, aby ho ubezpečil o maximálnej dôvere v hráča a dôležitosti v budúcom projekte. Bavori nechcú o 18-ročný talent prísť. 

26. FEBRUÁR 

ŠPORTOVÝ RIADITEĽ - Štruktúru mníchovského veľkoklubu doplní od 1. marca nový športový riaditeľ. Bývalý funkcionár Lipska Max Eberl sa dohodol s Bayernom. Čítajte viac.

NAJMLADŠÍ TRÉNER - Erik ten Hag prichádza v United o jedného zo svojich pracovníkov. Eric Ramsay smeruje na lavičku Minnesoty United do MLS a stane sa jej najmladším trénerom v histórii.

ŠPEKULÁCIA - Real Madrid zostáva hlavným kandidátom na letný podpis Alphonsa Daviesa. Bayern Mníchov zaujal jasný postoj - nová zmluva v júni, alebo predaj. Medzi madridským celkom a samotným hráčom doteraz nevznikla žiadna konkrétna dohoda. Záujem o služby 23-ročného futbalistu prejavila aj Barcelona. Katalánci doteraz neprišli ale s ponukou.

23. FEBRUÁR

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Deň po postupe do osemifinále Európskej ligy cez Galatasaray si Sparta poistila jednu zo svojich opôr. Slovenský krídelník Lukáš Haraslín podpísal na Letnej nový viacročný kontrakt. Čítajte viac.

22. FEBRUÁR

PRESTUP - Český futbalový klub FK Jablonec v posledný deň prestupového obdobia oznámil príchod slovenského stredopoliara Dominika Hollého (20) z AS Trenčín. Mládežnícky reprezentant podpísal s účastníkom tamojšej najvyššej súťaže viacročnú zmluvu. Čítajte viac.

KONIEC - Po vzájomnej dohode končí pri Žitave Branislav Sluka. Ako informuje klub na svojich sociálny sieťach, dôvodom boli pretrvávajúce zdravotné problémy. Dvadsaťpäťročný futbalista odohral za Zlaté Moravce iba osem stretnutí.

HOSŤOVANIE - Futbalistov Českých Budějovíc posilnil ľavý obranca či stredopoliar Matej Madleňák. Momentálne posledný tím prvoligovej tabuľky získal 25-ročného slovenského futbalistu na polročné hosťovanie bez opcie z Ružomberka. Dynamo o tom informovalo na svojej internetovej stránke.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Riadiaci výbor RFEF na svojom štvrtkovom zasadnutí schválil uplatnenie klauzuly o predĺžení zmluvy hlavného trénera. Luis de la Fuente (62) tak zostane na lavičke La Roja, ak sa nič neočakávané nestane, až do MS v roku 2026. Tie sa konajú v Kanade, Mexiku a USA. Čítajte viac.

KONIEC KARIÉRY - Anglický futbalový brankár Joe Hart sa chystá po skončení prebiehajúcej sezóny ukončiť hráčsku kariéru. Hart, ktorý momentálne pôsobí v škótskom Celticu Glasgow, oslávi v apríli 37 rokov. Čítajte viac.

21. FEBRUÁR

PRESTUPY - V posledný deň prestupového obdobia sa klub z metropoly východu dohodol na posile do zadných radov. Dres FC Košice si oblečie Nicolas Gorosito. S vedením sa dohodol na do konca prebiehajúceho ročníka. O niekoľko desiatok minút nováčik Niké ligy potvrdil aj druhú posilu. Stred poľa doplni Deni Hočko. Čítajte viac.

PODPIS - Skúsený futbalový brankár Matúš Putnocký sa po konci v FC Košice dohodol s Bardejovom. Tridsaťdeväťročný gólman odchytal v metropole východu na jeseň tri stretnutia, v ktorých inkasoval jedenásť gólov. 

HOSŤOVANIE - Ofenzívny futbalista Erik Liener opúšťa FC Košice a mieri na hosťovanie do druholigovej Petržalky. 

Liener a jeho čísla.
Liener a jeho čísla.Flashscore

KONIEC - Slovenský futbalový tréner Michal Hipp skončil na lavičke FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble už po šiestich ligových zápasoch. Vo funkcii ho nahradí doterajší kouč mužstva do 19 rokov Andrej Štefanka. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Ghanský obranca Ivan Mensah, ktorý stihol zasiahnuť do dvoch zimných prípravných stretnutí za MFK Dukla Banská Bystrica, je novou posilou klubu spod Urpína. Prichádza na hosťovanie z MŠK Žilina, dohoda zahŕňa aj opciu na trvalý prestup. Čítajte viac.

Mensah a jeho čísla.
Mensah a jeho čísla.Flashscore

PRESTUP - Federico Redondo sa stáva novým spoluhráčom Lionela Messiho v Interi Miami, informuje Fabrizio Romano. Stále iba 21-ročný stredopoliar si to namieril z Argentinos Juniors do americkej MLS za približne 7,4 milióna eur, pričom argentínsky klub obdrží 15 % z ďalšieho predaja svojho odchovanca.

Defenzívny stredopoliar je zároveň mládežníckym reprezentantom Argentíny.
Defenzívny stredopoliar je zároveň mládežníckym reprezentantom Argentíny.Flashscore

KONIEC ZMLUVY - Thomas Tuchel (50) nebude v nasledujúcej sezóne trénovať Bayern Mníchov. Bývalý manažér Paríža St. Germain a Chelsea sa s bavorským klubom dohodol na ukončení spolupráce na konci tohto ročníka. S informáciou prišla nemecká redakcia televízie Sky Sports a následne ju potvrdil bavorský celok na svojej webovej stránke. Čítajte viac.

PRESTUP - Diego Godín prerušil futbalový dôchodok a vracia sa na súťažné trávniky. Tridsaťosemročný stopér odohral posledný duel 30. júla 2023, teraz vystuží defenzívu uruguajského celku Porongos.

19. FEBRUÁR

ŠPEKULÁCIA - Netrvalo to príliš dlho. Necelé štyri dni po tom, čo na verejnosť presiakla informácia, že Kylian Mbappé oznámil vedeniu PSG svoj letný odchod, prichádza španielska Marca s ďalšou zásadnou správou. Francúzska hviezda má podľa renomovaného denníka mať už dva týždne uzavretú dohodu s Realom Madrid. Čítajte viac.

18. FEBRUÁR

ŠPEKULÁCIA - Majiteľ AC Miláno Gerry Cardinale fanúšikom odkázal, že sa v lete môžu tešiť na posily. "Kúpa tohto klubu bola najlepšou investíciou v mojom živote. Chcem tu vyhrať veľa trofejí. V nasledujúcom prestupovom období investujeme do nových mien 50 až 100 miliónov eur," povedal pre taliansky športový denník Corriere dello Sport - Stadio. 

17. FEBRUÁR

HOSŤOVANIE - Slovenský brankár Pavol Bajza bude do konca aktuálnej sezóny hosťovať v českej druholigovej Viktorii Žižkov. Odchádza tam z Hradca Králové, kde už nemal miesto medzi tromi žrďami po príchode Milana Knoblocha, ktorý na jeseň chytal v Zlatých Moravciach. 

Bajza zamieril na ďalšiu českú adresu.
Bajza zamieril na ďalšiu českú adresu.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Fabrizio Romano tvrdí, že Inter Miláno spečatil príchody poľského stredopoliara Piotra Zieliňského z Neapola a iránskeho útočníka Mehdiho Taremiho z Porta.

16. FEBRUÁR

PRESTUP - Tesne pred jedným z kľúčových jarných súbojov dostala trnavská kabína ideálny impulz. Do klubu sa vrátil kanonier Michal Ďuriš, ktorý predchádzajúce hosťovanie zmenil na trvalý kontrakt. Ten znie do konca budúcej sezóny s následnou opciou. Čítajte viac.

PRESTUP - Krisztián Keresztes sa stal definitívne hráčom nikéligového futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda. Dvadsaťštyriročný maďarský stopér prišiel z ETO Győr a podpísal zmluvu platnú do 31. decembra 2025. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Liverpool v aktuálnej sezóne verí možnosti ovládnuť Premier League, no napriek potenciálnemu úspechu čakajú klub v lete výrazné zmeny. Tou hlavnou je koniec nemeckého stratéga Jürgena Kloppa. Už len tento fakt by mohol byť signálom novej éry Reds. A zásah by sa mohol týkať aj smerovania mužstva, pričom by nemalo ísť len o kozmetické úpravy. Čítajte viac.

15. FEBRUÁR

ŠPEKULÁCIA - Francúzsky futbalista Kylian Mbappé oznámil vedeniu Paríža Saint-Germain, že v lete opustí klub. Meno útočníka sa najčastejšie skloňuje v súvislosti so záujmom Realu Madrid. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Novou posilou AS Trenčín sa na konci prestupového obdobia stal čiernohorský útočník Lazar Mijovič. Kmeňový hráč belgického Lommel SK prichádza na ročné hosťovanie. Čítajte viac.

PRESTUP - Slovenský futbalista Patrik Myslovič bude v kariére pokračovať v Bulharsku. Dvadsaťdvaročný stredopoliar prestúpil z MŠK Žilina do Levski Sofia. V klube spod Dubňa pôsobil od roku 2014, z toho viac ako päť sezón v A-tíme. Čítajte viac.

PRESTUP - Brentford si s predstihom zaistil posilu pre nadchádzajúcu sezónu v podobe útočníka Igora Thiaga z Club Bruggy. Anglický celok za urasteného kanoniera, pre ktorého je pripravená zmluva do roku 2029 s opciou, podľa nepotvrdených správ môže celkom zaplatiť 37 miliónov eur. Čítajte viac.

13. FEBRUÁR

PODPIS - Slovenský futbalista Samuel Mráz si po nevydarenom angažmáne vo Volose našiel nový klub. Premiérovo v kariére mieri v 26 rokoch do druhej poľskej ligy, kde sa pokúsi strieľať góly v drese Motoru Lubin.

ŠPEKULÁCIA - Zdá sa, že zimný výpredaj Žiliny sa nekončí. Ďalším na rade by mal byť stredopoliar Patrik Myslovič. V prebiehajúcom ročníku Niké ligy príliš priestoru na trávniku pod Dubňom nedostáva. V deviatich stretoch si pripísal iba 241 minút bez gólu či asistencie. Podľa dostupných informácií má pred sebou zdravotnú prehliadku v bulharskom tíme Levski Sofia.

PRESTUP - Atalanta sa môže pochváliť jednou z najproduktívnejších ofenzív v talianskej lige, v útoku je však veľká konkurencia a niekto musel z kola von. Voľba nakoniec padla na Luisa Muriela, kedysi najdrahší podpis v histórii klubu. V prípade kolumbijského reprezentanta sa už niekoľko dní piekol prestup do Orlanda City. Kluby našli počas minulého týždňa spoločnú reč a futbalista v pondelok odcestoval do Spojených štátov, kde sa podrobil lekárskej prehliadke. Už onedlho podpíše trojročný kontrakt, pričom ten v Taliansku mu aj tak končil a Atalanta dostane minimálne milión eur.

PRESTUP - Brankár Tomáš Vaclík prestúpil do Albacete. Člen širšieho kádra českej reprezentácie podpísal so španielskym druholigovým klubom zmluvu do konca sezóny ako voľný hráč po januárovom predčasnom odchode z tímu zámorskej MLS New England Revolution. Albacete o tom informovalo na svojej webovej stránke.

ŠPEKULÁCIA - Írsky útočník Troy Parrott bol v auguste poslaný na hosťovanie z Tottenhamu do rotterdamského Excelsioru a podľa serveru The 42 si jeho výkony všimli prakticky všetky ambiciózne celky Eredivisie, konkrétne PSV, Ajax, Feyenoord a Alkmaar. Dvadsaťdvaročný rodák z Dublinu je momentálne najlepším strelcom svojho tímu, keď v doterajších 18 ligových zápasoch strelil sedem gólov. Konkrétne rokovania holandských klubov s londýnskym by sa mohli začať počas leta.

ŠPEKULÁCIA - Už počas januára sa špekulovalo o tom, že by Anthony Martial mohol opustiť Manchester United, ale francúzsky útočník nakoniec zostal u svojho súčasného zamestnávateľa. Podľa talianskeho novinára Nicolu Schira sa jeho odchod aj tak uskutoční počas leta. Anglický klub vraj s hráčom nevedie žiadne rokovania o predĺžení zmluvy, ktorá mu vyprší na konci tejto sezóny, takže Francúz sa stane voľným hráčom.

Martial márne hľadá stratenú formu zo sezóny 2019/2020, keď dal za United vo všetkých súťažiach 23 gólov.
Martial márne hľadá stratenú formu zo sezóny 2019/2020, keď dal za United vo všetkých súťažiach 23 gólov.Flashscore

12. FEBRUÁR

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Takefusa Kubo si svojimi výkonmi v drese Realu Sociedad vyslúžil novú zmluvu. Dvadsaťtriročný ofenzívny univerzál predĺžil kontrakt s baskickým klubom o dva roky do leta 2029, pričom jeho výstupná klauzula zostáva na pôvodnej sume 60 miliónov eur. Čítajte viac.

11. FEBRUÁR

ŠPEKULÁCIA - Frenkie de Jong údajne nie je spokojný so situáciou v Barcelone a zvažuje možnosti. Všetko by tak mohlo rezultovať k odchodu holandského stredopoliara po piatich rokoch strávených v klube.

ŠPEKULÁCIA - Český brankár Tomáš Vaclík ešte nevzdáva boj o nomináciu na európsky šampionát a šancu by mu mal zachovať angažmán v druhej španielskej lige, skúsený gólman je podľa médií dohodnutý na spolupráci s druholigovým Albacete.

PRESTUP - Damián Suárez po viac ako 12 rokoch oficiálne končí v španielskej lige, v ktorej hrával za Gijón, Elche a od júla 2015 za Getafe. Uruguajský obranca sa vracia do Južnej Ameriky a zahrá si v Brazílii, zadarmo ho získalo Botafogo.

10. FEBRUÁR

VÝPOVEĎ - Ďalšia zmena trénera v Salernitane? Gyömbérov klub sa chystá odvolať kouča Inzaghiho.

ROKOVANIE - Už v lete vyprší kontrakt Kokého s Atléticom Madrid, pričom budúcnosť Španiela zostáva neistá. Rekordér v počte klubových zápasov nie je spokojný s platovými ponukami, ktoré znižujú jeho súčasnú odmenu.

ŠPEKULÁCIA - Real Madrid sa v lete zameria najmä na zisk Alphonsa Daviesa, pritom ale pochopiteľne sonduje aj ďalšie možnosti na ľavý kraj defenzívy. Jednou z nich je aj Theo Hernández, ktorý návrat do kráľovského klubu nevylučuje. Predchádzať tomu bude asi odchod Ferlanda Mendyho, ktorého zmluva sa síce končí za rok a pol, ale klub sa bude snažiť o predaj už v lete.

ŠPEKULÁCIA - Anglický obranca Tosin Adarabioyo má v prípade vyhovujúcej ponuky povolenie prestúpiť v lete do iného klubu. Veľký záujem o služby 26-ročného stopéra Fulhamu má mať Liverpool.

9. FEBRUÁR

HOSŤOVANIE - Žilina získala posilu z berlínskej Herthy, prichádza Francúz Nsona.

PODPIS ZMLUVY - Španielsky ofenzívny hráč Rubén Rochina nebude nastupovať za Dunajskú Stredu, s ktorou absolvoval časť zimnej prípravy a nastúpil v jednom stretnutí. Odchovanec Barcelony sa dohodol s klubom Atlético Baleares, ktoré je účastníkom tretej najvyššej súťaže.

PODPIS ZMLUVY - Grécky obranca Konstantinos Manolas sa po pôsobení v klube Al Sharjah zo Spojených Arabských Emirátov vracia do Európy, na zmluve sa dohodol s talianskou Salernitanou. Počas kariéry hrával aj za AS Rím alebo SSC Neapol.

PRESTUP - Bývalý útočník Chelsea alebo Atlética Madrid Diego Costa bude hrať za brazílske Grémio. Tridsaťpäťročný Španiel sa s klubom dohodol na zmluve do konca roka. Costa prichádza ako náhrada za uruguajského kanoniera Luisa Suáreza, ktorý odišiel do Interu Miami. Naďalej tak bude pôsobiť v rodnej Brazílii, kde vlani odohral za Botafogo 15 zápasov a dal tri góly. Predtým dvakrát vyhral anglickú ligu s Chelsea a ďalšie dva tituly pridal s Atléticom Madrid, s ktorým tiež triumfoval v Európskej lige a postúpil do finále Ligy majstrov.

PRESTUP – Tohtoročná sezóna je v plnom prúde, vedenie Bournemouthu ale už začalo skladať káder pre ligový ročník 2024/25 a jeho súčasťou bude aj Luis Sinisterra. Hosťovanie kolumbijského krídelníka z Leedsu United bolo zmenené na trvalý prestup.

8. FEBRUÁR

PODPIS ZMLUVY - Skúsený španielsky útočník Álvaro Negredo ukončil na začiatku februára svoje pôsobenie v Cádize a teraz sa ako voľný hráč dohodol na zmluve s Valladolidom. Už 38-ročný zakončovateľ počas kariéry nastupoval aj za Real Madrid, Manchester City, Valenciu či Sevillu.

PRESTUP - Jesse Lingard, ktorému po letnom pôsobení v Nottinghame Forest skončila zmluva, prekvapujúco mieri do kórejskej ligy. Bývalý anglický reprezentant sa stal posilou FC Soul. Viac informácií nájdete v článku.

ROZVIAZANIE ZMLUVY - James Rodríguez ukončil ďalší angažmán, ktorý trval len niekoľko mesiacov. Tridsaťdvaročný kolumbijský ofenzívny stredopoliar skončil predčasne v Sao Paule, kde vlani v júli podpísal dvojročný kontrakt. Rodríguez odohral za brazílsky veľkoklub len 14 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a na tri asistoval. V Sao Paule dal zbohom na vlastnú žiadosť, pričom brazílske médiá špekulovali o jeho nadváhe.

James sa v posledných rokoch trápi, stabilnou zastávkou bola iba reprezentácia Kolumbie.
James sa v posledných rokoch trápi, stabilnou zastávkou bola iba reprezentácia Kolumbie.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Manchester United sa nemusí obávať odchodu Christiana Eriksena, ktorý mal ponuku z Turecka. Ofenzívneho stredopoliara lákal Galatasaray, no Dán vyslovil negatívnu odpoveď.

ŠPEKULÁCIA - Toni Kroos rokuje s Realom Madrid o predĺžení zmluvy, ktorá mu končí, ale je možné, že po desiatich rokoch odíde. Ak sa tak stane, 34-ročný stredopoliar by mohol zamieriť na Apeninský polostrov, kde sa o neho veľmi zaujíma Juventus. Bývalý nemecký reprezentant by však musel kývnuť na nižší plat.

7. FEBRUÁR

ROZVIAZANIE ZMLUVY - Nigérijský futbalista Uche Agbo už nebude ďalej hrať v Niké lige za ŠK Slovan Bratislava. Vedenie klubu sa s ním dohodlo na predčasnom ukončení spolupráce. Agbo prišiel do Slovana na jeseň 2021. Za tím odohral v najvyššej slovenskej súťaži 39 stretnutí a strelil jeden gól. Informovala klubová stránka ŠK Slovan.

PRESTUP - Belgický futbalista Thomas Meunier posilní turecký Trabzonspor. Informovalo o tom vedenie Borussie Dortmund, kde doteraz 32-ročný obranca pôsobil. "Tento týždeň mal Thomas príležitosť prestúpiť do nového klubu pred koncom prestupového obdobia. Dodržali sme sľub a vyhoveli sme jeho žiadosti o zmenu," povedal športový riaditeľ nemeckého klubu Sebastian Kehl.

HOSŤOVANIE S OPCIOU - Kelvin Pires z AS Trenčín bude pôsobiť v najvyššej fínskej súťaži. Dvadsaťtriročný obranca bude hrať za SJK Seinäjoki. Trenčania ho uvoľnili na ročné hosťovanie, fínsky klub si môže uplatniť opciu na prípadný prestup. Pires obliekal trenčianske farby od sezóny 2020/2021. Odohral v nich 52 ligových zápasov, dal štyri góly. Svojimi výkonmi si vyslúžil aj pozvánku do národného tímu Kapverd.

PRESTUP - Vedenie Frankfurtu sa nebojí investovať do mladých hráčov, jedným z nich je Auréle Amenda. Dvadsaťročný stopér príde po sezóne zo švajčiarskeho Young Boys Bern. Nemecký celok v stredu dopoludnia oficiálne potvrdil to, o čom médiá špekulovali už niekoľko týždňov.

PRESTUP - Novou posilou Almeríe sa stal Jonathan Viera, ktorý podpísal zmluvu do konca budúcej sezóny. Ofenzívny futbalista bol dôležitou postavou Las Palmas, ale na prelome rokov klub opustil.

ŠPEKULÁCIA - Vedenie PSG musí čoraz viac pracovať na tom, aby našlo náhradu za hviezdneho Kyliana Mbappého, ktorý má namierené do Realu Madrid. Pod Eiffelovku by sa mohol sťahovať Victor Osimhen, jedna z najväčších hviezd Serie A a Neapola.

ŠPEKULÁCIA - Luis Muriel sa vraj čoskoro bude sťahovať z Atalanty do Orlanda City. Kolumbijský útočník s prestupom súhlasil, oba kluby našli spoločnú reč. Talianska strana dostane odstupné vo výške jedného milióna eur, hráč podpíše trojročný kontrakt.

6. FEBRUÁR

PRESTUP - V nadchádzajúcom období svojej futbalovej kariéry bude dvadsaťročný ghanský útočník Henry Addo hrať za izraelský Maccabi Tel Aviv. Po dvojročnom pôsobení v MŠK Žilina, kde sa africký talent stretával s viacerými zdravotnými problémami, sa rozhodol pre zmenu prostredia. Čítajte viac.

Addo bude pokračovať v kariére na izraelskej adrese.
Addo bude pokračovať v kariére na izraelskej adrese.Flashscore

PRESTUP - Eric Davis je novou posilou FC Košice. S tímom nováčika Niké ligy podpísal zmluvu do konca sezóny. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke. Čítajte viac.

PRESTUP - Slovák Ján Greguš bude naďalej pokračovať v zámorskej Major League Soccer (MLS). Po pôsobení v Minnesote United sa na jednu sezónu upísal tímu Houston Dynamo FC. Kontrakt do konca roka 2024 obsahuje aj opciu na ďalší rok. Čítajte viac.

5. FEBRUÁR

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - FK Železiarne Podbrezová si uplatnil opciu na Muhammeda Hydaru, ktorý na Horehroní pokračuje ďalšie dve sezóny. Mladý gambijský krídelník nastupoval zatiaľ iba v doraste, ale počas zimnej prípravy bol súčasťou áčka.

"Rozhodli sme sa na neho uplatniť opciu skôr, ako sme boli do toho termínovo tlačení. Za ten krátky čas od jeho príchodu nás presvedčil, že je to hráč, ktorého tu chceme mať a veríme, že si ho ľudia obľúbia. Nastupoval doteraz v tíme U19, aby sa prispôsobil novým podmienkam. Vekom je stále dorastenec, ale prichádzal k nám ako hráč, ktorý už hral mužský futbal a bol vyhlásený za najlepšieho futbalistu druhej ligy v mužstve, ktoré následne postúpilo do najvyššej súťaže v Gambii. Sme presvedčení, že bude platným členom nášho kádra a pretaví nádej, ktorú do neho vkladáme vo výborné výkony na ihrisku," povedal pre klubový web generálny manažér Miroslav Poliaček.

HOSŤOVANIE - Už pár dní riešené hosťovanie sa skončilo dohodou. Rovnako ako nižiše spomínaný Madleňák, tak aj Ladislav Almási opúšťa rady ostravského Baníka a mieri do chorvátskeho NK Osijek. Viac v článku.

KONIEC HOSŤOVANIA - Baník predčasne ukončil hosťovanie Mateja Madleňáka z Ružomberka. Slovenský obranca, ktorý v Ostrave pôsobil od minulého leta a odohral za ňu sedem súťažných stretnutí, momentálne rieši angažmán v inom českom klube.

ŠPEKULÁCIA – Crystal Palace podľa informácií The Guardian zvažuje odvolanie manažéra Roya Hodgsona, ktorý sa s londýnskym klubom nachádza v tabuľke Premier League len päť bodov nad zostupovým pásmom. Podľa spomínaného denníka sú medzi možnými nástupcami Steve Cooper a Julen Lopetegui.

PODPIS ZMLUVY – Spojenie Takehira Tomijasua a Arsenalu bude fungovať aj naďalej. Obe strany sa dohodli na pokračovaní spolupráce a japonský obranca bude aj naďalej obliekať dres "Gunners". Anglický klub by mal podľa Fabrizia Romana predĺženie zmluvy s bývalým obrancom Bologne čoskoro oznámiť oficiálnou cestou.

4. FEBRUÁR

ŠPEKULÁCIA - PSG sa postupne vyrovnáva s letným odchodom Kyliana Mbappého a hľadá za neho náhradu. Tou preferovanou by mal byť Rafael Leao, ktorého výstupnú klauzulu v AC Miláno je pripravené aktivovať.

HOSŤOVANIE S OPCIOU - Slovenský stredopoliar Jakub Hromada pred jarnou časťou sezóny opúšťa českú Slaviu Praha. Člen širšieho kádra reprezentácie bude do leta hosťovať v rumunskom Rapide Bukurešť, ktorý má opciu na prestup. Oba kluby to oznámili na svojich internetových stránkach. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Zdá sa, že hviezdny útočník Kylian Mbappé má o svojej budúcnosti jasnú predstavu. Kapitán francúzskej reprezentácie sa podľa denníka Le Parisien a portálu ESPN presunie z Paríža St. Germain, kde mu po sezóne vyprší zmluva, do Realu Madrid. Oznámiť to má budúci týždeň. Čítajte viac.

3. FEBRUÁR 

PODPIS - Viacročný kontrakt hlási nikéligista AS Trenčín. Pod hrad Matúša Čáka prichádza 22-ročný stredopoliar Samir Ben Sallam. Holanďan naposledy obliekal dres Karmiotissy.

ŠPEKULÁCIA - Borussiu Dortmund podľa denníka Bild v lete opustí Marco Reus bez predĺženia zmluvy, ktorá sa mu končí. Tridsaťštyriročný ofenzívny hráč by sa mohol vrátiť do Borussie Mönchengladbach, kde už pôsobil v rokoch 2009 až 2012.

ŠPEKULÁCIA - Neapol vynechal zo svojej súpisky pre Ligu majstrov poľského reprezentanta Piotra Zielinského. Špekulovalo sa, že dôvodom je skutočnosť, že sa mu v lete končí zmluva. Potvrdil to aj prezident klubu Aurelio De Laurentiis. "Hráč opustí tím v júli, nepodpíše novú zmluvu," povedal. Fabrizio Romano informuje, že 29-ročný Poliak zamieri do Interu Miláno.

PRESTUP - Švédsky stredopoliar Lucas Bergvall sa stal novým hráčom Tottenhamu. Londýnčania ho vyfúkli Barcelone, pričom čerstvo 18-ročný mladík sa k novému zamestnávateľovi pripojí až v júli, kontrakt podpísal do leta 2029. Cena za transfer činí približne 10 miliónov eur plus bonusy. Čítajte viac.

KONIEC HOSŤOVANIA/PREDĹŽENIE ZMLUVY - Vlani v júli obranca MFK Ružomberok Alexander Mojžiš zamieril na hosťovanie do maďarského VSC Debrecín. Momentálne je však späť pod Čebraťom a s liptovským klubom podpísal nový kontrakt do 31. decembra 2025.

"V polovici januára som v Debrecíne dostal povolenie, že si môžem hľadať nový klub. Nezažil som tam najvydarenejšie obdobie kariéry. Pre zranenia som sa nemohol naplno realizovať. Vyradil ma hlavne roztrhnutý väz v členku, keď som sa dlhšie dával dokopy. Našťastie, už je všetko v poriadku," uviedol 25-ročný stopér, ktorý v najvyššej slovenskej súťaži odohral 123 zápasov, z toho 105 v ružomberskom drese. V jesennej časti v Debrecíne si pripísal len sedem štartov v maďarskej lige.

HOSŤOVANIE - Francúzsky futbalový klub Olympique Lyon nakoniec získal na hosťovanie alžírskeho útočníka Saida Benrahmu z West Hamu United. Zmluva zahŕňa aj výkupnú klauzulu vo výške približne 11 miliónov eur. Viac tejto téme sme sa venovali v samostatnom článku.

2. FEBRUÁR

PRÍCHOD - FC Košice hlása štvrtú posilu. Defenzívu navrátilca medzi elitu vystuži urastený francúzsky stopér Nassim Innocenti. Onedlho 24-ročný futbalista podpísal zmluvu do konca roka 2025.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Spartak Trnava oznámil v piatok na svojom klubovom webe, že sa vedenie dohodlo na novom kontrakte s brankárom Martinom Vantrubom. Odchovancom klubu, ktorý po majstrovskej sezóne v roku 2018/19 prestúpil do pražskej Slavie. Do Trnavy sa vrátil pred dvoma rokmi v lete, aby znova naštartoval svoju kariéru. V "malom Ríme" zotrvá minimálne do roku 2026.

ŠPEKULÁCIA - Galatasaray by mal nakoniec získať útočníka Carlosa Viníciusa. Dvadsaťosemročný Brazílčan by mal prísť z Fulhamu na hosťovanie do konca sezóny. Podľa Fabrizia Romana by mohol byť oznámený už v piatok.

ŠPEKULÁCIA - Prestup obrancu Sergea Auriera z Nottinghamu Forest do Galatasarayu má stále šancu na úspech. Tridsaťjedenročný reprezentant Pobrežia Slonoviny chce podľa Fabrizia Romana prestup dokončiť. Najväčším problémom pri prestupe bolo rozloženie platieb. Kluby by však teraz mali byť blízko k dohode.

NEDOKONČENÝ PRESTUP - Zdalo sa, že prestup Saida Benrahmu do Lyonu už nič nezastaví. Dokonca francúzsky klub v piatok potvrdil, že s hráčom podpísal všetky potrebné dokumenty. Čakalo sa už len na potvrdenie zo strany West Hamu (rovnako ako v prípade Fornalsa), ktorý musel vyplniť formulár v systéme FIFA Transfer Matching System. To sa však napriek upomienkam Lyonu nestalo.

HOSŤOVANIE - Gruzínsky stredopoliar Giorgi Čakvetadze sa stal hráčom FC Watford. Anglický klub za neho zaplatil belgickému Genku 2,5 milióna eur, zmluvu uzavreli do leta 2027. V júli 2022 ho na ročné hosťovanie získal slovenský majster Slovan Bratislava. V belasom drese odohral 47 súťažných duelov s bilanciou gól a deväť asistencií. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Juhokórejský klub Soul rokuje o zmluve s Angličanom Jessem Lingardom. Bývalý hráč Manchestru United údajne dostal ponuku na dvojročný kontrakt s opciou na tretiu sezónu. Informovala o tom agentúra Jonhap.

Lingard je od odchodu z Nottinghamu Forest v lete 2023 bez klubu. Kariéru začal v roku 2011 v Manchestri United, kde strávil 11 sezón. Pred dvoma rokmi sa dohol s Nottinghamom, ktorý postúpil do Premier League. V drese anglickej reprezentácie sa predstavil aj na MS v Katare.

Začiatkom novej sezóny Lingard trénoval s West Hamom United a istý čas sa pripravoval aj so saudskoarabským klubom Al-Ettifaq. Tridsaťjedenročný stredopoliar údajne dostal aj niekoľko ponúk zo Saudskej Arábie a Turecka.

Lingard sa od vydarenej jari 2021 v drese West Hamu trápi.
Lingard sa od vydarenej jari 2021 v drese West Hamu trápi.Flashscore

HOSŤOVANIE - Armando Broja stihol uzávierku a bude hosťovať v rámci Londýna a Premier League, keď sa z Chelsea presunie do Fulhamu. Pokiaľ celok z Craven Cottage postaví Broju aspoň 10-krát do základnej zostavy a hráč odohrá do júna určitý počet minút, klub za hosťovanie nezaplatí takmer nič. Ak však reprezentant Albánska nebude štartovať v otváracej jedenástke minimálne v 10 prípadoch, Fulham môže zaplatiť až štyri milióny eur. 

ŠPEKULÁCIA - Jérôme Boateng sa stane hráčom talianskej Salernitany, informuje športový novinár Fabrizio Romano. Skúsený nemecký stopér sa klubu upíše ako voľný hráč. Ešte v novembri bol pritom v hre aj návrat do Bayernu Mníchov. V Salernitane pôsobí aj slovenský obranca Norbert Gyömbér.

NEDOKONČENÝ PRESTUP - Pablo Fornals mal štyri a pol roku opustiť West Ham United a vrátiť sa do Španielska. Už sa zdalo, že dvadsaťsedemročný stredopoliar prestúpil do Realu Betis, avšak problém nastal na strane anglického klubu a transfer zrealizovaný nebol. 

HOSŤOVANIE S OPCIOU - Enes Ünal, ktorý bol predtým hráčom Manchestru City, sa vracia do Anglicka. Dvadsaťšesťročný útočník Getafe bude do leta hosťovať v Bournemouthe, ktorý má aj opciu na 16 miliónov eur.

PRESTUP - Bertrand Traoré natrvalo opúšťa Aston Villu a sťahuje sa na Pyrenejský polostrov. Dvadsaťosemročný krídelník prestúpil do Villarrealu, s ktorým sa dohodol na zmluve do konca sezóny.

1. FEBRUÁR

Poslednému dňu zimného prestupového okna sme sa venovali v tomto článku.