Najdrahší prestup z Belgicka: Do Brentfordu po sezóne zamieri Thiago. Nahradí Toneyho?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najdrahší prestup z Belgicka: Do Brentfordu po sezóne zamieri Thiago. Nahradí Toneyho?
Thiago patrí do konca ročníka belgickému tímu Bruggy.
Thiago patrí do konca ročníka belgickému tímu Bruggy.Profimedia
Brentford si s predstihom zaistil posilu pre nadchádzajúcu sezónu v podobe útočníka Igora Thiaga (22) z mužstva Club Bruggy. Anglický celok za urasteného kanoniera, pre ktorého je pripravená zmluva do roku 2029 s opciou, podľa nepotvrdených správ môže celkom zaplatiť 37 miliónov eur.

Základná suma by mala byť v hodnote 33 miliónov eur a zvyšné štyri milióny budú v hre vo forme bonusov. Bruggy by si mali zabezpečiť aj 10-percentný podiel z prípadného ďalšieho predaja. Ak bude táto suma zaplatená, Thiago by sa stal najdrahším prestupom z Belgicka a nahradil by Charlesa De Ketelaereho, ktorý v lete 2022 odišiel z toho istého klubu do AC Miláno za 36,5 milióna eur.

Pochopiteľne, išlo by aj o rekordný podpis pre Brentford, ktorý doteraz zaplatil najviac za Nathana Collinsa. "Včely" za neho pred sezónou poslali do Wolverhamptonu Wanderers necelých 27 miliónov eur.

"Podpísali sme kľúčového hráča na kľúčovú pozíciu. Thiago je veľmi zaujímavý útočník, ktorý sa hodí do nášho tímu. Je pracovitý a veľmi dobre napáda. Je fyzicky zdatný a kvalitne technicky vybavený. V belgickej lige robí výrazné pokroky, takže je v ňom veľký potenciál. Tešíme, keď ho uvidíme v červeno-bielom drese," pochvaľuje si novú akvizíciu manažér anglického celku Thomas Frank.

Thiago zamieril do Belgicka pred sezónou z Ludogorca a okamžite zaujal, keď v 40 súťažných zápasoch strelil 24 gólov. Strelecky sa mu darilo aj v bulharskom klube, kam zamieril vo februári 2022 z materského Cruzeira, pričom v 55 štartoch zaznamenal 21 presných zásahov.

Bruggy urobili veľmi dobrý obchod, keď za Thiaga pred pol rokom zaplatili osem miliónov eur. Brentford sa týmto nákupom zrejme pripravuje na odchod Ivana Toneyho, ktorý bol opakovane spájaný s najväčšími anglickými klubmi, pričom najviac sa hovorí o záujme Arsenalu.