Šesť duelov bez výhry viedlo k zmene trénera, Rayo Vallecano preberá Iñigo Pérez

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šesť duelov bez výhry viedlo k zmene trénera, Rayo Vallecano preberá Iñigo Pérez

Pérez pokračuje v známom prostredí.
Pérez pokračuje v známom prostredí.AFP
Rayo Vallecano prepustilo kouča Francisca Rodrígueza (45) sedem mesiacov po jeho vymenovaní a za nového trénera zvolilo Iñiga Péreza (36), informoval v stredu klub La Ligy.

Rayo je v tabuľke španielskej najvyššej súťaže na 14. mieste, prehralo posledné tri zápasy a z ostatných šiestich vyťažilo iba jedinú remízu. Negatívna séria sa začala neúspechom na pôde Girony a vypadnutím z Copa del Rey. Víkendová prehra 1:2 na ihrisku Malorky viedla k zmene kouča.

"Rayo Vallecano de Madrid oznamuje odvolanie Francisca Rodrígueza z funkcie trénera prvého tímu, ako aj jeho trénerského štábu," uviedol klub vo vyhlásení. Následne účastník La Ligy z hlavného mesta Španielska predstavil okamžitú náhradu, ktorou sa stal Pérez.

Bývalý stredopoliar Bilbaa, Malorky, Numancie či Osasuny začal svoju trénerskú kariéru ako asistent manažéra Raya v sezóne 2022/23. Teraz si vyskúša aj post hlavného kormidelníka. V nedeľu ho čaká najťažšia možná premiéra - jeho káder hostí vedúci Real Madrid a potom 26. februára zavíta na pôdu druhej Girony.