Prečo má Son obviazaný prst? Počas Ázijského pohára sa dostal do potýčky so spoluhráčom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prečo má Son obviazaný prst? Počas Ázijského pohára sa dostal do potýčky so spoluhráčom
V juhokórejskom tábore bolo "veselo".
V juhokórejskom tábore bolo "veselo".AFP
Juhokórejská futbalová reprezentácia na poslednom Ázijskom pohári neuspela v semifinále proti Jordánsku, prehrala 0:2 a predĺžila si čakanie na titul minimálne o ďalšie štyri roky. Neúspešnému vystúpeniu v kľúčovom zápase turnaja predchádzala potýčka, pri ktorej si kapitán tímu Son Heung-min (31) zranil prst. Médiám to potvrdili zástupcovia tamojšej futbalovej asociácie.

Podľa britského denníka The Sun si Son vykĺbil prst v bitke, ktorá sa strhla pri večeri deň pred duelom s Jordánskom. K incidentu údajne došlo po tom, čo niektorí mladší hráči vrátane Lee Kang-ina z Paríža Saint-Germain odišli z tímovej večere skôr, aby si zahrali stolný tenis. Konanie mladších spoluhráčov sa nepáčilo skúsenejším členom tímu na čele s kapitánom Sonom. Tímová večera sa tradične považuje za čas na stmelenie tímu.

Podľa nemenovaného zdroja anglického denníka Son požiadal spoluhráčov, aby zostali s mužstvom, ale dočkal sa len neúctivej odpovede. "V priebehu niekoľkých sekúnd sa hádka zmenila na potýčku, ale hráčov od seba pomerne rýchlo odtrhli," uviedol zdroj.

Juhokórejská tlačová agentúra Yonhap s odvolaním sa na osobu oboznámenú s konfliktom opísala situáciu podobne, keď uviedla, že Son sa počas konfliktu rozzúril a chytil Leeho. Mladší z dvojice ofenzívnych stálic sa ho na oplátku pokúsil udrieť, a tak ich od seba museli oddeliť.

Kórejská futbalová asociácia v stredu potvrdila, že tieto správy sú pravdivé. "Stalo sa to, keď si niekoľko mladých hráčov išlo zahrať stolný tenis. Son Heung-min a ďalší starší futbalisti s tým mali problém a dostali sa s nimi do sporu. Son si pri následnej potýčke poranil prst," citovala agentúra Yonhap jedného z funkcionárov.

"Objavil sa článok, že som mal pred semifinále turnaja spor so Sonom, za čo sa chcem ospravedlniť. Som veľmi sklamaný kvôli fanúšikom, ktorí vždy podporujú náš národný tím. Je mi to veľmi ľúto," povedal Lee na margo hádky s hviezdou Tottenhamu.

Tridsaťjedenročný Son hrá od konfliktu s dvoma obviazanými prstami na pravej ruke. Semifinále Ázijského pohára a svoj prvý zápas po návrate do Premier League proti Brightonu odohral s páskou fixujúcou pohyb.