Incident Dúbravku s fanúšikom Chelsea mal súdnu dohru, Angličan spoznal svoj trest

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Incident Dúbravku s fanúšikom Chelsea mal súdnu dohru, Angličan spoznal svoj trest

Dúbravka zažil v pohári stret s fanúšikom súpera.
Dúbravka zažil v pohári stret s fanúšikom súpera.AFP
Fanúšik Chelsea sa priznal k útoku na slovenského brankára Martina Dúbravku (35), keď v decembri 2023 vtrhol na ihrisko, aby oslávil gól na Stamford Bridge. Jordan Chidley (25) vyvolal incident po tom, ako Mychajlo Mudryk (23) strelil neskorý vyrovnávajúci gól vo štvrťfinále Ligového pohára proti Newcastlu.

Anglický priaznivec na konci duelu neoprávnene vstúpil na hraciu plochu a zaútočil na Dúbravku. Okresná sudkyňa Neeta Minhasová mu na westminsterskom magistrátnom súde udelila trojročný zákaz vstupu na futbalové ihrisko a pokutu vo výške 807 libier.

Prokurátor Malachy Pakenham súdu priblížil, že Chidley po góle vošiel na ihrisko a pribehol k brankárovi. "Usporiadateľ sa ho pokúsil chytiť, on však potom vystrel ruky a strčil do brankára, ktorý sa od neho odtiahol," vravel Pakenham, ktorý dodal, že kontakt bol úplne minimálny. Chidley bol neskôr zatknutý a polícii povedal, že jeho správanie bolo "spôsobené príliš bujarými oslavami".

Súd si vypočul, že neexistuje žiadne vyhlásenie Dúbravku, ktoré by tvrdilo, že slovenský gólman sa zdá byť príliš znepokojený. Na Chidleyho obranu súd uviedol, že to, čo urobil, nebolo zlomyseľné, ale bola to len eufória z gólu Chelsea. Takisto bolo povedané, že mladík nie je futbalový chuligán a išlo o jednorazový incident. 

"Vždy som hovoril, že bezpečnosť hráčov, trénerov, manažérov a rozhodcov je prioritou v každom futbalovom zápase. Musíme urobiť viac, aby sme najmä rozzúrených fanúšikov udržali ďalej od kohokoľvek," vravel po decembrovom súboji tréner Newcastlu Eddie Howe.