Dúbravka v divokej prestrelke inkasoval štyri góly, Watkins a Richarlison sú na neudržanie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dúbravka v divokej prestrelke inkasoval štyri góly, Watkins a Richarlison sú na neudržanie
Aktualizované
Newcastle a Luton predviedli veľmi zaujímavý zápas.
Newcastle a Luton predviedli veľmi zaujímavý zápas.AFP
Futbalisti Tottenhamu remizovali v sobotnom zápase 23. kola anglickej Premier League na pôde Evertonu 2:2. Newcastle doma remizoval s Lutonom divokým výsledkom 4:4. Aston Villa nedala šancu poslednému Sheffieldu United, nad ktorým uspel 5:0.

Everton - Tottenham 2:2

Útočník Richarlison je prvým bývalým hráčom Evertonu, ktorý proti tomuto tímu v jednej sezóne Premier League skóroval doma aj vonku. Presadil sa dvakrát, pričom má úžasnú formu, nakoľko v ostatných siedmich zápasoch PL sa postaral až o deväť gólov, aspoň sa trafil zakaždým.

Ako prvý Brazílčan v TOP 5 ligách sa dostal na hranicu desiatich presných zásahov. Zaknihoval ich viac ako Jesus a Martinelli z Arsenalu dokopy.  Výborne hrá aj mladý obranca Udogie. Ten raz asistoval, celkovo prispel na päť zásahov (2+3).

Maddison si pripísal prvú prihrávku po návrate zo zranenia, celkovo šiestu vonku, čo je najviac v TOP ligách. Tottenham ale o tri body prišiel, získal len jeden. Najskôr Dominic Calvert-Lewin mohol ukončiť šestnásťzápasové gólové suchoty, lenže nakoniec ich neukončil, keďže zásah bol pripísaný Harrisonovi.

V nadstavení stanovil konečný výsledok mladý obranca Jarrad Branthwaite. Za Everton v PL skóroval druhý raz. Premiérovo sa mu to podarilo ešte koncom ročníka 2021/22. "Toffees" môžu byť s remízou spokojní, ale Spurs doma neporazili už jedenásť stretnutí (0-8-3).

Tottenham sa so 44 bodmi nachádza v tabuľke na štvrtej pozícii, na tretí Arsenal stráca dva body, ten má však zápas k dobru. Everton s 19 bodmi bojuje o záchranu v súťaži, patrí mu priebežné 17. miesto.

Brighton - Crystal Palace 4:1

Brighton odčinil prehru 0:4 proti Lutonu. Vtedy inkasoval tri góly za 42 minút, teraz rovnaký počet strelil v rozmedzí 34 minút. Na dva prihrával Gross, ktorý je s ôsmimi asistenciami na delenom treťom mieste za Watkinsom a Trippierom. Už svoj tretí gól počas prebiehajúcej sezóny Premier League zaznamenal iba osemnásťročný krajný obranca Hinshelwood.

Dobrú formu potvrdil Joao Pedro. V ostatných siedmich zápasoch napol siete súperov až osemkrát. Za Crystal Palace debutoval maldý záložník Wharton, nahradil zraneného Guehiho. V závere prestupového obdobia prišiel z Blackburnu. Brighton vyhral v PL prvý raz od 28. decembra, v tabuľke poskočili na siedme miesto.

Burnley - Fulham 2:2

Fulham mal dobrý úvod a po dvoch góloch dlho siahal na tri body, lenže v závere sa o remízu postaral dvojgólový Fofana hosťujúci z Chelsea, pričom na ihrisko prišiel iba v 64. minúte. Ten v dvoch odohraných dueloch zaznamenal slušnú bilanciu 2+1. Premiéru za Burnley po príchode z Rennes si asistenciou okorenil Assignon. Slovenský brankár hostí Marek Rodák bol iba na lavičke náhradníkov.

Newcastle - Luton 4:4

Skvelý zápas priniesol podvečer v St. James´s Parku, pretože diváci videli až osem gólov. Luton sa po Manchestri City (dvakrát), Manchestri United a West Hame stal iba štvrtým tímom, ktorý za posledných osem rokov strelil v Premier League na trávniku Newcastlu štyri alebo viac zásahov.

Znova sa presadil aj Adebayo, celkovo zaznamenal deviaty zásah. Barkley skóroval v PL vonku premiérovo od januára 2021, pridal aj asistenciu. Rovnakú bilanciu 1+1 mal Morris. Nováčik sa dostal do vedenia 4:2 na začiatku druhého dejstva, no domáci vyrovnali.

V úvodných 23 minút sa dvakrát presadil Sean Longstaff, pričom v predošlých šiestich ligových sezónach zaznamenal maximálne jeden gól. Počas aktuálneho ročníka má na konte vo všetkých súťažiach už šesť. Trippier sa deviatou asistenciou osamostatnil na druhom mieste tejto štatistiky, raz dokonca skóroval. Z TOP líg ich majú viac iba Watkins a Coman.

Luton strelil štyri góly druhýkrát v rade, keďže počas týždňa zdolal Brighton 4:0. Predtým to zažil naposledy 16. marca 2022 v The Championship proti Prestonu. V bráne domácich nechýbal Martin Dúbravka, ktorý takto vysoký počet gólov od začiatku decembra inkasoval tretí raz, rovnako trikrát za ten čas udržal čisté konto.

Zaujímavé je, že do stretnutia s remízovým koncom nastúpil premiérovo od záveru mája 2023. Odvtedy v 20 štartoch buď vyhral, alebo prehral. Pre "straky" to bola iba tretia deľba bodov, čo je najmenej zo všetkých tímov Premier League.

Sheffield United - Aston Villa 0:5

Skvelý ročník prežíva útočník Ollie Watkins, ktorý pri výhre Aston Villy strelil už svoj jedenásty gól v tejto sezóne PL a pridal aj dve asistencie. Ako prvý hráč sa dostal na hranicu desiatich, čím dominuje celej lige. Z hráčov "Villans" ich mali za ostatných pätnásť rokov aspoň desať prihrávok iba Milner, Young a Grealish. Posledným hráčom Villy s dvojciferným počtom gólov aj asistencií bol Dwight Yorke (1995/96).

Hostia v 29. minúte viedli už 4:0. Raz sa presadil aj McGinn, celkovo má na konte osem gólov, v PL sa presadil šiesty raz. Zažíva svoj najlepší ročník v kariére a jeden zásah potrebuje na vyrovnanie najlepšieho v rámci čisto ligovej sezóny. Posledným tímom so štyrmi zásahmi v úvodnej polhodine v PL bola Chelsea, ktorej sa to podarilo proti Boltonu v roku 2011.

Tím z Birminghamu má na konte 46 bodov a je štvrtý. Rovnaký počet získali tiež Manchester City a Arsenal, no tí majú dve, resp. jedno stretnutie k dobru.

Sheffield United ostáva na poslednom mieste, má iba 10 bodov. Ešte nikdy v histórii PL sa nestalo, aby sa zachránil tím, ktorý získal v úvodných 23 dueloch iba spomenutých desať bodov. "Blades" navyše 59 inkasovanými gólmi stanovili nový negatívny rekord, za takýto čas ich nikto nikdy v PL nedostal viac.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore