Emery premiérovo zažil bezgólovú remízu, Rashford sa doma konečne dočkal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Emery premiérovo zažil bezgólovú remízu, Rashford sa doma konečne dočkal

Aktualizované
Emery okúsil prvú remízu bez gólov v Anglicku.
Emery okúsil prvú remízu bez gólov v Anglicku.Profimedia
Everton remizoval v 21. kole anglickej Premier League s Aston Villou bez gólov. Ťahákom nedeľného programu bol duel Manchestru United s Tottenhamom, ktorý takisto víťaza nepriniesol.

Everton - Aston Villa 0:0

Everton nevyhral už šiesty súťažný zápas za sebou. Domáci mohli dopadnúť oveľa horšie, keby si videorozhodca nevšimol ofsajd, ktorý predchádzal gólu Álexa Morena. Rovnaký osud však postihol v závere aj "Karamelky", keď zdvihnutá vlajka pripravila Abdoulayeho Doucourého o radosť z presného zásahu.

Zvláštne pocity musel prežívať tréner Unai Emery. Išlo o jeho prvú bezgólovú remízu v pozícii manažéra v najvyššej anglickej súťaži po 96 zápasoch. Gólman Jordan Pickford zaznamenal už svoje siedme čisté konto v ročníku, má ich zatiaľ najviac spomedzi všetkých brankárov.

Manchester United - Tottenham 2:2

Skóre sledovaného duelu otvoril už v 3. minúte Rasmus Höjlund. Ak berieme do úvahy všetky súťaže, mladý Dán zaznamenal sedem gólov a je najlepším strelcom svojho tímu. Sedem presných zásahov, hoci čisto ligových, má na konte aj Richarlison, ktorý ešte v prvom dejstve vyrovnal. Asistoval mu Pedro Porro - v sezóne 2023/24 má už viac asistencií ako ktorýkoľvek obranca Tottenhamu v jednom ročníku Premier League (7).

Ešte pred odchodom do šatní zaznamenal svoj 29. zásah proti tímom "veľkej šestky" Marcus Rashford, išlo o jeho prvý gól na domácej pôde od mája minulého roka. V úvode druhého polčasu dal výsledku definitívnu podobu Rodrigo Bentancur. "Červení diabli" neprehrali domáci ligový zápas po polčasovom vedení od roku 1984.