Výhoda pre obhajcu z Manchestru City. Súperom v boji o titul odídu kľúčoví hráči

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výhoda pre obhajcu z Manchestru City. Súperom v boji o titul odídu kľúčoví hráči
Kontinentálne turnaje môžu hrať do kariet City.
Kontinentálne turnaje môžu hrať do kariet City.Reuters
Manchester City by mohol mať v januári výhodu v boji o titul v Premier League. Jeho súperi sa totiž pripravujú na stratu kľúčových hráčov, ktorí odídu reprezentovať svoje krajiny na Africký pohár národov (AFCON) a Ázijský pohár.

Najvyššia anglická súťaž sa dostáva z bláznivého programu sviatočných zápasov, po ktorých prvých päť tímov tabuľky delí len šesť bodov. Manažéri tak budú mať plné ruky práce s prípravou núdzových plánov. Niektorí z nich budú pravdepodobne považovať za potrebné siahnuť na prestupový trh, aby nahradili stratu svojich špičkových zverencov.

Zatiaľ čo Liverpool príde o Egypťana Mohameda Salaha a Tottenham Hotspur sa bude musieť zaobísť bez Son Heung-mina z Južnej Kórey, majstra Manchestru City sa absencie veľmi nedotknú. Pep Guardiola nemá ani jedného hráča, ktorý by odletel na kontinentálne turnaje do Pobrežia Slonoviny alebo Kataru, ktoré sa začínajú 13., resp. 12. januára a potrvajú takmer mesiac.

Vedúci Liverpool, ktorý má po pondelkovom víťazstve nad Newcastlom United na čele tabuľky náskok troch bodov pred Aston Villou, zamáva na dočasnú rozlúčku Salahovi, ktorý je so 14 gólmi spoločne s Erlingom Haalandom najlepším strelcom Premier League v tejto sezóne. Chýbať bude Kloppovi aj bojovný stredopoliar Wataru Endo, ktorý sa pripojí k Japonsku. "Je to trochu škoda, ako sa našiel a teraz ide na Ázijský pohár," povedal manažér Jurgen Klopp.

Prekvapujúci uchádzač o titul Aston Villa príde len o Bertranda Traorého, ktorý odcestoval do Burkiny Faso. Štvrtý Arsenal postihne ťažší zásah, pretože chýbať budú Mohamed Elneny (Egypt), Takehiro Tomiyasu (Japonsko) a Thomas Partey (Ghana). Pri poslednom menovanom sa ale spomína aj vynechanie afrického podujatia, dôvodom má byť zranenie.

Tottenham v posledných mesiacoch sužovali zranenia a manažér Ange Postecoglou sa teraz bude musieť prispôsobiť kapitánovi Sonovi, ktorý strelil 12 ligových gólov a reprezentuje Južnú Kóreu. "Spurs" tiež prišli o stredopoliara Yvesa Bissoumu, ten odišiel reprezentovať Mali, zatiaľ čo Pape Sarr, ktorý sa zranil v nedeľu proti Bournemouthu, je súčasťou tímu Senegalu.

Oživený West Ham zo šiestej priečky bude mať problémy so stratou kľúčového ghanského záložníka Mohammeda Kudusa. Manažér Manchestru United Erik ten Hag, ktorý je pod tlakom, by sa mal zaobísť bez Andrého Onanu (Kamerun), Sofyana Amrabata (Maroko) a Amada Dialla (Pobrežie Slonoviny).

Na opačnom konci tabuľky je najviac zasiahnutý  Nottingham Forest, v najbližších týždňoch bude bojovať bez šiestich hráčov vrátane trojice z Pobrežia Slonoviny Serge Aurier, Willy Boly a Ibrahim Sangare. V trápiacom sa Brentforde budú chýbať stredopoliari Saman Ghoddos (Irán) a Frank Onyeka (Nigéria) spolu s útočníkom Yoanem Wissom (DR Kongo).

Premier League si tento víkend oddýchne, keďže prednosť má tretie kolo FA Cupu, zatiaľ čo všetky kluby budú mať jeden z nasledujúcich dvoch víkendov voľno v rámci zimnej prestávky. V tejto fáze sa prakticky skončia skupinové duely AFCON i Ázijského pohára, čo znamená, že niektorí hráči sa môžu vrátiť späť.

Tabuľka Premier League.
Tabuľka Premier League.Flashscore