Flashscore trojica slovenských legionárov: Novoročný démon Dúbravka i protinožec Mak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore trojica slovenských legionárov: Novoročný démon Dúbravka i protinožec Mak

Flashscore trojica slovenských legionárov: Novoročný démon Dúbravka i protinožec Mak
Flashscore trojica slovenských legionárov: Novoročný démon Dúbravka i protinožec MakAFP/Flashscore
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. Nakoľko sa však cez vianočné, respektíve novoročné obdobie viacero zahraničných líg nehrá, urobili sme výnimku a namiesto ideálnej jedenástky Slovákov sme pre vás v spolupráci s odborným hodnotiacim systémom vybrali trojicu hráčov spod Tatier, ktorí sa od 19. decembra 2023 do 1. januára 2024 predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev a vyslúžili si najvyššie hodnotenia.

Martin Dúbravka (Newcastle) 7,9

O necelé dva týždne už 35-ročný gólman privádzal na Nový rok Liverpool do šialenstva. V prvom polčase chytil na Anfielde penaltu Mohamedovi Salahovi a celkovo zlikvidoval 11 striel domácich, ktoré išli na bránu. 

Ktovie, aké vysoké by jeho hodnotenie bolo, ak by arbiter Anthony Taylor neodpísal aj druhý pokutový kop po spornom zákroku na Dioga Jotu, po ktorom videl "Heco" aj žltú kartu. Každopádne číslo očákavaných gólov (xG) 7,2 hovorí, že Liverpool mal skórovať minimálne ešte aspoň trikrát. A že Dúbravka pôsobil medzi žrďami ako démon, dokazuje aj priložené video. 

Róbert Mak (Sydney) 7,8

Druhým gólom v prebiehajúcom ročníku austrálskej A-League rozhodol o triumfe Sydney nad lídrom z Wellingtonu, keď obdržal prihrávku v šestnástke, pred malým vápnom si zasekol obrancu a nekompromisne poslal loptu do siete. Pre FC to bola druhá výhra v rade, pre Maka, ktorý sa pravidelne vyskytuje v základnej zostave, zase ideálne ukončenie roka 2023. 

Blysol sa piatimi kľúčovými prihrávkami, tromi úspešnými driblingami, na druhej strane nepremenil ďalšie dve veľké šance. Na gólovej vlne môže pokračovať v sobotu proti Brisbane.

Ondrej Duda (Verona) 7,4

Okrem anglickej či španielskej súťaže sa pred/po/medzi sviatkami hrala aj talianska Serie A. Slovenský stredopoliar, ktorý 9. decembra videl červenú kartu a musel jedno kolo vynechať, sa vrátil do štartovacej jedenástky a solídnym výkonom prispel k tomu, že Hellas (v zostave aj Tomášom Suslovom) vyhral nad Obertovým Cagliarim 2:0. 

Duda, ktorý je častokrát v oficiálnom rozostavení písaný ako jeden z dvoch defenzívnych stredopoliarov, pálil trikrát nepresne, mal 84 dotykov s loptou, úspešnosť prihrávok na úrovni 85 %, vyslal dva kľúčové pasy, pričom z jedenástich súbojov vyhral šesť.